Simone's Kitchen

Snelle groentesoep met pasta

Snelle groentesoep met pasta

Snelle groentesoep met pasta

Deze lekkere en snelle groentesoep eet ik graag met pasta erin. Dat kan elleboogjes pasta zijn, maar ook risoni is er heerlijk in. Risoni is een kleine pastasoort die een beetje lijkt op rijst qua formaat. Natuurlijk kun je er in doen wat je zelf voorhanden hebt.

Ik hou van soep. Het is altijd snel om te maken en je kunt het ook nog eens heel makkelijk aanpassen naar je eigen wensen.

Neem nu deze snelle groentesoep. Ik deed er pasta in. Iets teveel overigens, maar vind je dat lekker dan gewoon zo laten. Minder pasta kan natuurlijk ook. Een gram of 50 is genoeg voor twee personen in de groentesoep.

Varieer met groentes

Ik gebruikte in dit geval kant- en klare soepgroentes. En vulde dat aan met verse peterselie, Italiaanse kruiden en een blokje groentebouillon. Maar heb je nog groentes liggen in de koeling die op moeten? Dan is deze soep de ideale soep voor je.

Snelle groentesoep

Klaar in 15 minuten

De soep is vegan en is klaar in een minuutje of 15. Nu hoef je het natuurlijk niet vegan te houden. Je kunt hier prima kleine gehaktballetjes doordoen of stukjes kip. Ook ideaal als je wellicht nog wat kip over hebt van de dag ervoor. Die kun je dan goed hier in de snelle groentesoep erbij doen.

Wat je ook kunt doen is een kipfilet nemen en die mee laten koken in de soep. De kip neemt dan al wat van de smaken op. Haal vervolgens de kip eruit en trek deze met twee vorken uit elkaar. Qua tijd kost dat amper extra. De snelle groentesoep blijft nog steeds lekker snel.

Ik vind de soep lekker met verse peterselie eroverheen. Die heb ik in de tuin staan dus altijd voorradig. De peterselie groeit harder dan ik het kan eten.

Even afhankelijk van wat je allemaal in de snelle groentesoep doet, kan het zijn dat je meer vocht nodig hebt. Voeg in dat geval nog wat water en eventueel nog een extra bouillonblokje toe.

Snelle groentesoep met pasta
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Snelle groentesoep met pasta

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 persoon

Ingrediënten

  • 400 gr gesneden soepgroente
  • 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
  • 1 bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 75 gr pasta ik gebruikte hier elleboogjes. Andere soort kan ook
  • 1 el verse peterselie om te serveren

Instructies

  • Verhit een grote soeppan en doe hier een beetje olie in. Voeg de soepgroente toe en bak dit even mee.
  • Voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de groente voor een minuutje of 5. Voeg dan de pasta toe en kook deze mee.
  • Let wel op dat je de pasta niet overkookt. Dus na het koken van de pasta van het vuur halen.
Gang: Soep
Keuken: Hollandse
Trefwoord: soep

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 267kcal, Koolhydraten: 55g, Eiwit: 12g, Vet: 2g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Natrium: 117mg, Kalium: 508mg, Vezels: 9g, Suiker: 1g, Vitamine A: 10156IU, Vitamine C: 21mg, Calcium: 69mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.