Snelle groentesoep met pasta
Snelle groentesoep met pasta
Deze lekkere en snelle groentesoep eet ik graag met pasta erin. Dat kan elleboogjes pasta zijn, maar ook risoni is er heerlijk in. Risoni is een kleine pastasoort die een beetje lijkt op rijst qua formaat. Natuurlijk kun je er in doen wat je zelf voorhanden hebt.
Ik hou van soep. Het is altijd snel om te maken en je kunt het ook nog eens heel makkelijk aanpassen naar je eigen wensen.
Neem nu deze snelle groentesoep. Ik deed er pasta in. Iets teveel overigens, maar vind je dat lekker dan gewoon zo laten. Minder pasta kan natuurlijk ook. Een gram of 50 is genoeg voor twee personen in de groentesoep.
Varieer met groentes
Ik gebruikte in dit geval kant- en klare soepgroentes. En vulde dat aan met verse peterselie, Italiaanse kruiden en een blokje groentebouillon. Maar heb je nog groentes liggen in de koeling die op moeten? Dan is deze soep de ideale soep voor je.
Klaar in 15 minuten
De soep is vegan en is klaar in een minuutje of 15. Nu hoef je het natuurlijk niet vegan te houden. Je kunt hier prima kleine gehaktballetjes doordoen of stukjes kip. Ook ideaal als je wellicht nog wat kip over hebt van de dag ervoor. Die kun je dan goed hier in de snelle groentesoep erbij doen.
Wat je ook kunt doen is een kipfilet nemen en die mee laten koken in de soep. De kip neemt dan al wat van de smaken op. Haal vervolgens de kip eruit en trek deze met twee vorken uit elkaar. Qua tijd kost dat amper extra. De snelle groentesoep blijft nog steeds lekker snel.
Ik vind de soep lekker met verse peterselie eroverheen. Die heb ik in de tuin staan dus altijd voorradig. De peterselie groeit harder dan ik het kan eten.
Even afhankelijk van wat je allemaal in de snelle groentesoep doet, kan het zijn dat je meer vocht nodig hebt. Voeg in dat geval nog wat water en eventueel nog een extra bouillonblokje toe.
Ben je fan van snelle soep? Check dan zeker eens de snelle tomatensoep. Staat binnen dezelfde tijd op tafel als de groentensoep en is zo mogelijk nog makkelijker.
Snelle groentesoep met pasta
Ingrediënten
- 400 gr gesneden soepgroente
- 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
- 1 bouillonblokje
- 1 liter water
- 75 gr pasta ik gebruikte hier elleboogjes. Andere soort kan ook
- 1 el verse peterselie om te serveren
Instructies
- Verhit een grote soeppan en doe hier een beetje olie in. Voeg de soepgroente toe en bak dit even mee.
- Voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de groente voor een minuutje of 5. Voeg dan de pasta toe en kook deze mee.
- Let wel op dat je de pasta niet overkookt. Dus na het koken van de pasta van het vuur halen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hi Simone,
Ik wil je nog even laten weten dat we ( Ronny en ik) vorige week zondag ontzettend hebben genoten van de proeverij in fort Penningveer!!
Wat was het lekker en in een leuke ambiance. Will je alvast een mooie vakantie wensen naar Vietnam.
Ook al moet je eerst nog hard aan de slag op eerste en tweede kerstdag!
He Hanny! Nou niet op de kerstdagen hoor…:) Leuk dat Jullie er waren!
He Femke!
Ik wist er nog niet van, maar ga zeker mee doen! Dus binnenkort een lekker recept van mij erbij!
Groetjes
Simone
Hoi Simone !
Doe jij ook mee met het Foodblogevent van deze maand ?
Thema is Vegetarisch: http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/02/foodblog-event-februari-vegetarisch.html
Groetjes Femke
Bedankt voor je reaktie op mijn blog! Ik maak elke week een pan soep om tijdens de thuiswerklunch iets lekker warms te eten. Als die pan leeg is, grijp ik ook naar een kant-en-klare. Het kan niet altijd feest zijn…
Mooie blog, prachtige foto’s. Je kunt wel zien dat dat je vak is. Tot later.
Groeten,
Martine