Gevulde stevige groentesoep

Stevig gevulde groentesoep

Soep kun je naar mijn mening echt altijd eten. Of de mussen nu dood van het dak vallen door de hitte of dat het vriest dat het kraakt. Soep is altijd lekker, makkelijk en bovendien de ideale manier om heel makkelijk je groenterestanten op te maken.

Want eerlijk; een recept heb je eigenijk niet nodig om soep te maken. Enig gezond verstand misschien wel. Zo maakte ik ooit een soep in de high speed blender met rauwe broccoli (want dat had ik nog voorhanden) Op de blender, die ik toen net nieuw had, zat namelijk een stand ‘soep’. Daarmee kun je dus soep maken zonder iets in een pan te hoeven doen. Door de snelheid van de messen warmt het op. Maar het kookt dus niet echt dus stel je voor dat je rauwe broccoli eet, maar dan vloeibaar. Yuck…

Wel even koken dus

Voor deze stevige groentesoep moet je dus wel even koken. Al ben ik nu spontaan wel benieuwd wat er gebeurd als je dit in de blender doet. Haha.. Ik denk maar zo dat het niet lekker is.

In deze stevige groentesoep gaan onder andere prei en zoete aardappel. De soep is volledig vegan, maar wil je dat niet dan kun je er natuurlijk zonder enig probleem bijvoorbeeld stukjes kip aan toevoegen. Of krokant gebakken spekjes.

Ik gebruikte in de soep chermoula kruidenmix. Dit is een kruidenmix zonder enige toevoeging van zout of andere rommel en heel fijn om te gebruiken in allerlei gerechten. Ook lekker om bijvoorbeeld kip mee te kruiden. Ik gebruik vaak kruidenmixen zonder toevoeging zoals die van Jonnie Boer (zijn die trouwens nog in de handel? Kan me niet herinneren dat ik ze recent nog gezien heb…)

Fan van groentesoep? Probeer dan zeker ook eens deze:

Gevulde groentesoep

Gevulde groentesoep

3 van 4 stemmen
GangSoep
Keukenpaleo

Deze vega groentesoep kun je prima aanvullen met vlees naar keuze! Ik gebruik voor dit gerecht de kruidenmix chermoula. Dit is een Midden-Oosterse enigszins pittige kruidenmix die je o.a. van Verstegen kunt kopen in de supermarkt. Het bevat paprika, komijn, kurkuma, chili, jeneverbes en peper
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 preistengels gewassen, in ringen
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 250 gr wortel in stukjes
  • 3 stengels bleekselderij in plakjes
  • 1 flinke zoete aardappel ongeveer 300-400 gr in blokjes
  • 1 el chermoula kruiden
  • 1 liter bouillon
  • Peper en zout

  • Neem een flinke soeppan en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg de knoflook en de prei toe. Bak deze even mee en voeg dan alle overige groentes toe en de kruidenmix.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel rustig koken tot de wortel en zoete aardappel gaar zijn. Dit is ongeveer 20 minuten maar afhankelijk van het formaat van je groentes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 202kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 6g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 3g | Natrium: 1062mg | Kalium: 870mg | Vezels: 6g | Suiker: 11g | Vitamine A: 25505IU | Vitamine C: 15mg | Calcium: 110mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.