Simone's Kitchen

Champignons met gebakken ei – stevig ontbijt

Champignonmix met gebakken ei

Stevig ontbijt- Champignons met gebakken ei

Ben jij fan van een lekker stevig en hartig ontbijt of hou je het liever bij een bakje yoghurt met granola? Ik wissel het graag af en eet soms helemaal niets in de ochtend, soms een snelle bak (kokos) yoghurt met een handje noten en zaden en soms een lekker stevig ontbijt zoals deze champignons met gebakken ei.

Suikerspiegel

Mijn bloedsuikerspiegel doet het er goed op en ik kan op en dergelijk ontbijt met gemak door tot de avond. Dat is ook een van de redenen dat ik een voorkeur heb voor hartig ontbijt. Een zoeter ontbijt zorgt gegarandeerd voor sneller honger. Althans bij mij werkt dat zo.

Dit ontbijt is mega handig en kun je heel goed afwisselen door er bijvoorbeeld gebakken courgette bij te doen of eet het een keer met spinazie.

Wat ik ook vaak doe om het nog sneller te maken is het maken als scrambled eggs. Dus eerst alles bakken, de eieren erdoor en roeren maar. Dat geeft een andere smaak maar is zeker zo lekker.

Ben je nou op zoek naar het ultieme hartige ontbijt? Probeer dan eens de okonomiyaki pannenkoek oftewel een Japanse pannenkoek. Dit is geen paleo gerecht maar ik heb er ook een paleo versie van gemaakt die binnenkort online komt.

Champignonmix met gebakken ei
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Champignonmix met gebakken ei

Bereidingstijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 2 ui fijn gesnipperd
  • 500 gr gemengde paddenstoelen in vieren gesneden of in plakjes
  • 1 el verse tijm gesnipperd
  • 1 tl gerookte paprika
  • 500 gr verse kerstomaatjes in halfjes
  • 1 el radijscress of alfalfa
  • 4 eieren
  • Peper en zout

Instructies

  • Verhit de kokosolie en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de paddenstoelen en gehakte tijm toe en bak tot de paddenstoelen gaar zijn.
  • Voeg de tomaat toe en bak mee tot de tomaatjes knappen.
  • Bak ondertussen de eieren. Breng op smaak met zout en peper en serveer de eieren met het champignonmengsel.
  • Doe de alfalfa of radijscress eroverheen.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.