Simone's Kitchen

Supersimpel en heerlijk: Pasta Arrabbiata

Pasta arrabbiata | simoneskitchen.nl

Kunnen jullie je nog herinneren dat Tom niet zo onder de indruk was van de eenvoudige pasta die Charlotte en ik vorige week maakten? Die met de broccolipesto? Het leek mij tijd om het nog een keer te testen en wel met een pasta arrabbiata. Want ook dit is een super eenvoudige pasta maar dan wel eentje met een kick.

Pasta arrabbiata | simoneskitchen.nl

Het recept kan bijna niet eenvoudiger; je neemt knoflook, tomatenblokjes, chili pepers en that’s it. O ja en pasta natuurlijk. Je ziet dit gerecht meestal met een penne maar die had ik even niet in huis dus ik heb – let op – strozzapreti al ‘uovo gebruikt.. Klinkt goed he… Hahaha.. Ik kan er ook niks aan doen. Zo heet de pasta, maar penne is uiteraard net zo lekker.

Penne arrabbiata | simoneskitchen.nl

Het enige waar ik echt niet uitkom is of het nou arrabbiata is of arrabiata… Google het en je komt alle varianten tegen dus tja. Ik ben geneigd om te denken dat het met twee bb’s goed is, al vind ik het met één b logischer. Hoe dan ook, dat maakt voor de smaak duidelijk niet uit en deze is goedgekeurd door Tom!

Pasta arrabbiata | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pasta Arrabiata

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr penne of vergelijkbare pasta
  • 2-3 rode peper gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 100 ml groentebouillon
  • basilicum verse
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de rode pepers samen met de knoflook tot het zacht is, doe de tomaat en de bouillon erbij en laat het geheel even pruttelen.
  • Giet de pasta af en doe bij de saus.
  • Schud het geheel even om en serveer met verse basilicum en parmezaanse kaas

Voedingswaarde

Calorieën: 339kcal, Koolhydraten: 67g, Eiwit: 13g, Vet: 3g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 469mg, Kalium: 731mg, Vezels: 10g, Suiker: 13g, Vitamine A: 965IU, Vitamine C: 84mg, Calcium: 80mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Lekker! Meer heb je niet nodig toch? Ik heb dit al lang niet gemaakt, wordt wel weer eens tijd 🙂

  2. Pingback: Pasta Arrabiata – Mariëlle in de Keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.