Pasta pesto met kip en groenten is zo’n fijne klassieker. Altijd een succes, superlekker en ook nog eens makkelijk te maken. Dit heerlijke pastagerecht staat in een handomdraai op tafel en ik ken bijna niemand die ik hier niet blij mee kan maken.

pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip is zo’n typisch ‘maak ik even tussendoor’ gerecht. Van de week moest ik een aantal keren in de studio zijn omdat andere mensen dingen gingen aanleggen. Zo werd er (eindelijk!) een airco geïnstalleerd in de studio en kwam een klant producten afgeven die op de foto moesten. Ik vind dat altijd het uitgelezen moment om dan maar even te zorgen dat ik meteen mijn avondeten klaarmaak. En als ik dan toch bezig ben, kan ik het net zo goed even op de foto zetten. Deze pasta pesto met kip was daar een goed voorbeeld van.

Ik dacht eerlijk gezegd dat ik het al eens gemaakt had voor op de site, maar dat bleek niet het geval. Je verwacht op gegeven moment dat je met een recept of 1500 toch wel bepaalde klassiekers hebt. Maar op de een of andere manier zijn het juist de recepten zoals pasta pesto die tussen de wal en schip vallen.

pasta pesto met kip

Pasta recepten

Nu moet ik wel bekennen dat ik lang niet elke week pasta eet. Ik probeer een beetje op de koolhydraten te letten en hoe lekker ik deze pasta pesto met kip ook vindt, die koolhydraten zitten er zeker wel in. Nu kun je tegenwoordig heel veel soorten pasta kopen. Ongetwijfeld ook eentje met minder koolhydraten, maar ik ben van mening dat áls je het dan eet, je dat beter kunt doen met het ‘echte’ product. Aangenomen dat je het niet elke dag eet, is er tenslotte niks aan de hand.

De pasta pesto met kip maken is heel eenvoudig. Er gaan welgeteld maar vier ingredienten in de pasta. Penne, kipfilet, pesto en tomaatjes. Dat is de basis. Wat jij er vervolgens extra aan toe wilt voegen is natuurlijk aan jou. Ik vind sowieso parmezaanse kaas een must, verse basilicum en pijnboompitjes. Maar je kunt het makkelijk varieren.

pasta pesto met kip

Wil je groente toevoegen aan pasta pesto met kip?

Er zit niet bijster veel groente in dit gerecht. Maar je kunt er natuurlijk altijd een grote groene salade bij serveren of je kunt er extra groente doorheen doen. Denk daarbij aan dingen als courgette, champignons en paprika. Om maar wat te noemen. Die zouden hier goed bij passen. Je kunt er ook een groene versie van maken door de pasta pesto met kip aan te vullen met wat gewokte spinazie bijvoorbeeld. Of wat gekookte broccoli.

Keus genoeg!

Welke pasta gebruik je?

Mijn favoriete pastasoort voor dit soort gerechten is mini penne. Ik vind de mini variant van de pasta sowieso vaak lekkerder. Maar je kunt in weze bijna elke soort pasta gebruiken. Ik zou alleen geen lange pasta hier gebruiken zoals spaghetti of tagliatelle. Er zit relatief weinig saus in en dan zijn de lange pasta-soorten minder geschikt.

Pasta pesto bewaren

In de koeling kun je de pasta 2-3 bewaren maar je kunt het ook goed in porties invriezen voor later. In dat geval vries je het in gedeeltes in maar laat je de toppings (parmezaan, verse basilicum en pijnboompitjes) weg. Die maak je vers vlak voor serveren.

pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

4 van 5 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaanse keuken

Een heel eenvoudig maar ontzettend lekker pasta recept.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr kipfilet in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gr mini penne Of andere soort pasta
  • 3 el pesto
  • 150 gr kerstomaatjes in vieren

Om te serveren

  • 3 el pijnboompitjes geroosterd
  • parmezaanse kaas
  • verse basilicum

  • Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de kipfilet goudbruin en gaar.
  • Ondertussen breng je een ruime pan met water aan de kook en hierin kook je de penne beetgaar. Giet af en laat even uitlekken. Meng de pasta met de pesto, kip en de tomaatjes.
  • Om te serveren geef je er verse basilicum, pijnboompitjes en parmezaanse kaas bij.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 30g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 50mg | Natrium: 310mg | Kalium: 698mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 847IU | Vitamine C: 18mg | Calcium: 66mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.