Simone's Kitchen

Pasta aglio e olio

spaghetti met knoflook en olie | simoneskitchen.nl

Tom houdt over het algemeen van pasta met veel saus. Rode saus, witte saus, dat maakt hem niet zoveel uit, maar het moet vooral vochtig zijn… Ik daarentegen kan het meeste genieten van een eenvoudige pasta met minimale ingredienten. Mijn absolute favoriet is nog altijd een pasta gerecht dat ik at in Toscane in een kleine bistro. Het was pici (een soort dikke spaghetti of hele lange elleboogjes) met zwarte peper en pecorino. Nothing more, nothing less… Zo verschrikkelijk lekker! Natuurlijk vind ik een goede bolognese ook heerlijk, maar deze pasta is toch wel een van mijn favorieten. Er bestaan heel veel variaties op maar in de basis is het simpelweg pasta met knoflook en olie.

Spaghetti met knoflook en olie | simoneskitchen.nl

Deze variant heeft iets meer pit door de rode peper en wat gezellig meer kleur door de peterselie en wordt natuurlijk gegeten met parmezaanse kaas.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Spaghetti aglio e olio

Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr spaghetti
  • 6 teentjes knoflook dun gesneden
  • 1/2 cup goede olijfolie
  • 1 rode chili peper of rode peper vlokken als je die kunt vinden
  • Paar takjes ver peterselie fijn gesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • parmezaanse kaas geraspt naar smaak

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook met zout. Kook de spaghetti en roer af en toe om zeker te weten dat de strengen pasta los blijven.
  • Afhankelijk van je pasta soort zal dit 10-12 minuten duren. Zorg dat de pasta al dente is.
  • Rooster de knoflook langzaam op medium hoog vuur in de olijfolie, Dit zal ongeveer tien minuten duren als je het goed wilt doen. Doe de knoflook en olie in een koude pan en zet die op het vuur. Zet het lager zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen. Kook tot de knoflook goudbruin is geworden. Verwijder van het vuur
  • Als je chili vlokken gebruikt roer je die direct door de pasta. Als je verse chili peper gebruikt, zorg dan dat het flinterdun is gesneden en roer dit door de pasta.
  • Giet de olijfolie en de knoflook op de pasta, doe de peterselie erbij en de helft van de geraspte kaas en roer om te combineren.
  • Serveer de pasta met de rest van de parmezaanse kaas.

Spaghetti met knoflook en olie | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.