Deze heerlijke vegan pasta heeft een saus van walnoten en zit vol met zongedroogde tomaatjes. Serveer met verse basilicum

Pasta met walnotensaus

Vegan pasta

Als het aankomt op recepten voor pasta hou ik vaak van weinig ingrediënten. Een goede pasta hoeft voor mij meestal niet veel meer dan 4 of 5 ingrediënten te bevatten, waarbij ik dan natuurlijk basics zoals olijfolie, peper en zout niet meetel. Je moet ergens vanuit gaan toch?

Pasta met walnotensaus

Neem nu deze heerlijke vegan pasta bijvoorbeeld; er zitten veel walnoten in en dat maakt de pasta ook meteen lekker en gezond. In walnoten zitten allerlei goede stofjes die onder andere helpen tegen stress en een hoge bloeddruk. En er zit ook nog eens omega 3 in. Al vraag ik me af of daar nog wat van over is door het malen maar goed, het idee is leuk toch?

Dit recept is volledig vegan maar wil je wat parmezaanse kaas erover dan kan ik dat van harte aanbevelen. Het maakt de vegan pasta met walnotensaus voor mijn gevoel wel helemaal af.

Lekker snel

Het maken van de vegan pasta is lekker snel, als je de weektijd van de walnoten niet meetelt. Die kun je het beste de avond van tevoren in de week zetten. Vergeet je het echter (zoals ik helaas bijna standaard) dan kun je het ook prima voor een minuut of 30 weken in heet water. Dat is wel wat minder goed maar uiteindelijk werkt dat voor dit recept ook prima.

Wat is een alternatief voor parmezaanse kaas?

Ben je een echte kaasliefhebber dan is dat zeker met pasta lastig als je het recept zonder kaas wilt maken. Je kunt hiervoor gebruik maken van edelgistvlokken. Die kun je zo gebruiken of je maakt een eigen versie van vegan parmezaanse kaas. In het kader van eerlijkheid; het lijkt er een beetje op, maar is natuurlijk niet te vergelijken met echte parmezaanse kaas.

Kan de pasta ook romiger?

De vegan pasta is niet heel creamy. Persoonlijk vind ik het zo lekker maar wil je het nu wat romiger hebben dan kun je om te beginnen een eetlepel of wat van het kookwater van de pasta toevoegen. Dan wordt het al iets romiger. Je kunt er ook een scheutje (plantaardige) room doorheen doen.

Is alle pasta vegan?

Nee zeker niet! Vaak wordt er in pasta een ei gebruikt. Let daar dus op als je pasta gaat kopen. Uovo is ei in het Italiaans. Die moet je dus niet hebben.

Geen zin in deze pasta met walnotensaus? Probeer dan eens deze vegan pasta penne!

Pasta met walnotensaus

Vegan pasta met walnotensaus

3.80 van 10 stemmen
GangDiner
KeukenVegan

Deze heerlijke vegan pasta is snel klaar en bevat maar een paar ingredienten die je waarschijnlijk altijd wel in huis hebt. Ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 30 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 50 minuten

2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 100 gr walnoten geweekt
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 150 gr spaghetti
  • peper en zout
  • olijfolie

Om te serveren

  • verse basilicum
  • extra walnoten optioneel

  • Laat de walnoten ongeveer een half uurtje weken in heet water
  • Giet de walnoten af en doe ze in een keukenmachine. Voeg hier de knoflook aan toe en een flinke scheut olijfolie. Je kunt straks nog meer olijfolie toevoegen. De saus moet qua dikte een beetje op pesto lijken. Breng de walnotensaus op smaak met peper en zout.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken
  • Verhit een ruime koekenpan en doe hier de saus in. Bak dit even aan en voeg dan de spaghetti en de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Serveer warm en strooi nog wat verse basilicum over de pasta en eventueel nog wat extra walnoten, grof gehakt

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 686kcal | Koolhydraten: 72g | Eiwit: 19g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 4g | Natrium: 105mg | Kalium: 975mg | Vezels: 8g | Suiker: 3g | Vitamine A: 482IU | Vitamine C: 39mg | Calcium: 82mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.