Een lekkere vegan pasta met een pesto gemaakt van broccoli. Serveer de pasta desgewenst met extra geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum.

Groene broccolipasta

Pasta met broccolipesto

Een heerlijke en snelle pasta met lekker veel groente erdoor. De pasta is bovendien vegan.

Het is weer het begin van de week. Een nieuwe week met spannende momenten als we de nieuwe maatregelen horen van het kabinet. Ik weet nog niet of die er komen maar gezien de manier hoe de besmettingen nu lopen verwacht ik het eerlijk gezegd wel.

Dat is nog even spannend dus. Gelukkig ben ik in de fijne omstandigheden dat ik (nog) meer dan genoeg werk heb. Maar een beetje zorgen maak ik me wel. Want als er een volledige lockdown mocht komen houdt dat ook allemaal in een keer op.

Gezonde voeding

Het enige wat ik zelf aan de hele toestand kan doen is goed voor mezelf zorgen. Dat betekent veel groente met af en toe een stukje fruit. Ik wil zeker niet zeggen dat ik daar heel erg goed in heb altijd. Soms heb ik ook gewoon geen zin om te koken en eet ik een boterham. Maar eerlijk; deze groene pasta kost je ongeveer net zoveel tijd als het maken van een boterham.

Nou ja, ok, dat is misschien iets te enthousiast maar echt veel tijd kost het niet. De groene pasta met broccolipesto is bovendien vegan wat het meteen geschikt maakt voor bijna iedereen. Eet je glutenvrij? Vervang dan de volkoren penne voor een glutenvrije variant. Dat is tegenwoordig redelijk makkelijk te verkrijgen.

Voor de groene pasta met broccolipesto maak ik een soort pesto van geblancheerde broccoli in combinatie met pijnboompitjes en knoflook. Je kunt er optioneel edelgistvlokken bij doen. Die zorgen voor een kaas-achtige smaak.

Eet je niet vegan dan kun je hier natuurlijk ook heel goed parmezaanse kaas aan toevoegen.

Vegan pesto

Het maken van de broccolipesto is simpel. Is het te droog voeg dan nog wat extra olijfolie toe aan het geheel. Door de geblancheerde broccoli is het een wat droger resultaat dan wanneer je basilicum gebruikt. Overigens past dat hier ook heel goed bij. Dus als je als variatie basilicum toe wilt voegen aan de pasta kan dat zeker.

Ben je fan van een lekkere vegan pasta? Probeer dan zeker eens de pasta met walnotensaus.

Groene broccolipasta
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Groene pasta met broccolipesto

Een lekker makkelijke pasta met een pesto van broccoli
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 20 min
Dieetsoort vegan
Porties: 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 150 gr volkoren penne
  • 200 gr broccoli
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 1 el edelgistvlokken optioneel
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 6 el goede olijfolie of meer indien nodig
  • Peper en zout

Instructies

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Blancheer de broccoli tot deze mooi groen is en even kort gekookt heeft. Giet de broccoli af en laat even uitstomen.
  • Doe de geblancheerde broccoli in een keukenmachine met de pijnboompitjes, edelgist, knoflook, peterselie en olijfolie. Draai tot een grove pesto ontstaat. Breng deze op smaak met peper en zout.
  • Is de broccolipesto te droog voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegan
Trefwoord: broccoli, pasta
Dieetsoort: vegan

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 523kcal, Koolhydraten: 70g, Eiwit: 21g, Vet: 22g, Verzadigd vet: 2g, Meervoudigd onverzadigd vet: 9g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g, Natrium: 58mg, Kalium: 839mg, Vezels: 5g, Suiker: 3g, Vitamine A: 631IU, Vitamine C: 90mg, Calcium: 93mg, Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!