Pasta penne | simoneskitchen.nl

We zijn er weer!

We zijn weer terug uit mooi en zonnig Italië, waar we een overdosis pasta naar binnen hebben gewerkt. Heerlijk, maar nu wel even genoeg pasta gehad. Dat is wel het nadeel – vind ik – van vegetarisch eten in Italie. Hoewel het op zich niet moeilijk is om geen vlees of vis te eten, merk je wel al heel snel dat de keus beperkt blijft tot de antipasti en de primi. Oftewel de bruschetta’s met tomaat en mozzarella en de pasta’s. Heerlijk, maar de Italianen eten  dat zowel ‘s middags als ‘s avonds. Nou ja laat ik het beter zeggen: als je twee keer per dag uit eten gaat komt het daar op neer. Ik gok dat de Italianen zelf niet elke dag twee keer per dag uit eten gaan. En meer groente eten ook.

Want dat viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. De hoeveelheid groente op de menu’s was minimaal. Een insalata hier en daar en gegrilde groente. Dat was het. En natuurlijk de groente door het pasta gerecht van keus maar dat was ook niet zo veel hoor. Maar goed, we hebben natuurlijk wel heerlijk gegeten, maar ik ben ook wel weer blij dat het normale leven weer zijn gangetje gaat krijgen.

Dus weer pasta

En dus hebben we weer pasta?? Nee hoor deze had ik al klaar liggen en is bovendien super lekker. Het was de eerste keer dat ik een vegan versie maakte van een romige pasta. Het komt uit een kookboek, beetje aangepast, en ik probeer me nu (weken na dato) te herinneren uit welk kookboek maar dat weet ik dus even niet meer. 🙁 Ik geloof uit Deliciously Ella. Ik zoek het op en ga het aanpassen bij de recept notities maar goed, in de tussentijd kunnen jullie wel genieten van deze vegan versie van romige pasta. Zelfs Tom was meteen fan. Dus dan weet je dat het lekker was!

Whole30

Vanaf maandag gooien we er weer een whole30 tegenaan. Het is er tijd voor. Ik denk dat ik zomaar vijf kilo ben aangekomen in de vakantie en lekker even een overdosis groente na al die pasta, kan er wel in. Op Everyday Healthy kun je daar straks alles over horen en lezen. Oók hoe je als vegetariër een whole30 kunt doen. Ik heb overigens besloten om tijdens de whole30 geen vlees maar wel vis te eten.

Anyway, over tot dit lekkere recept!

Print
Pasta penne | simoneskitchen.nl

Heerlijk romige (vegan) pasta penne


  • Author:
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 4 personen
  • Category: Pasta
  • Method: Koken

Ingredients

  • 500 gr kastanje champignons
  • 1 takje verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 150 gr penne
  • 1 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 75 gr pijnboompitten
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Walnoten voor erover


Instructions

  1. Doe de cashewnoten in een kom en laat deze minimaal 30 minuten weken.
  2. Snij ondertussen de paddestoelen en pureer de knoflook
  3. Doe de olijfolie in de pan en bak de ui, paddestoelen met de knoflook, de pijnboompitten, rozemarijn, tijm, Italiaanse kruiden, zout en peper samen. Bak voor ongeveer 10 minuten of tot alles echt zacht is.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Doe ongeveer een derde van je paddestoelmengsel in de blender, voeg het champignonvocht uit de pan erbij en laat de rest apart in een kom staan.
  6. Voeg de geweekte cashewnoten erbij met de edelgist, amandelmelk, sap van 1/2 citroen, een eetlepel olijfolie, beetje zout en peper.
  7. Blend tot het glad en romig is.
  8. Voeg de pasta in de pan met het paddestoelenmengsel erbij en doe het roommengsel erbij. Verhit voor een paar minuten, voeg de andere helft van het citroensap erbij en meng het goed door.
  9. Serveer met gehakte walnoten eroverheen.

 

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit