Zelf cashewroom maken | simoneskitchen.nl

Hooikoorts seizoen

Cashewroom; alternatief voor zuivel

Het hooikoorts seizoen is weer begonnen. Standaard voor mij tegenwoordig het moment om geen zuivel meer te eten met uitzondering van af en toe wat zure zuivel zoals yoghurt of kwark. O en boter kan ik ook prima nog eten. Maar sinds ik dat niet meer doe van eind januari tot ongeveer midden juni heb ik beduidend minder last van hooikoorts. Ik moet het even afkloppen maar tot nu toe nog geen enkel teken van…

Maar ja ik vind het wel lekker om ’s morgens een snel ontbijtje te kunnen nemen zoals je normaal doet met yoghurt. Beetje noten, zaden, pitten of homemade granola, vers fruit erbij en klaar. Maar als je niet zoveel yoghurt wilt eten dan moet je zoeken naar een alternatief. En dat is dus cashewroom. Ik at het voor de eerste keer in Rotterdam en probeerde al een keer eerder cashewroom te maken met mijn gewone blender, maar dat was een matig succes.

Te korrelig

Het probleem met een gewone blender is dat je de cashewroom niet heel goed glad krijgt. De mijne had er in ieder geval best een beetje moeite mee. En het resultaat was een flink korrelige cashewroom. Niet zo romig dus. Op zich prima als je het wilt gebruiken in een pastasaus of iets dergelijks maar minder geslaagd als ontbijtvervanger.

Niet teveel

Overigens neem ik van de cashewroom wel iets minder veel dan wanneer ik yoghurt eet. Het zijn natuurlijk alsnog wel noten. Dus hou dat in je achterhoofd… 🙂 Mijn highspeed blender die ik hiervoor gebruik is deze van Froothie.

De cashewroom kun je op allerlei manieren verwerken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een basis voor een pastasaus of in deze lekkere broccolisalade

Zelf cashewroom maken | simoneskitchen.nl

Zelf cashewroom maken

No ratings yet
GangBijgerecht
Keukenpaleo, Vegan

Hoewel niet strikt noodzakelijk gaat dit wel het beste als je een highspeed blender hebt.
clock
voorbereiding 10 minuten
Weektijd8 uur
totaal 8 uur 10 minuten

Materiaal

Ingrediënten

  • 500 gr cashewnoten rauw
  • water
  • optioneel: dadels en/of honing

  • Week de cashewnoten in water voor ongeveer een nacht. Ze nemen vocht op en worden wat makkelijker te verwerken.
  • Giet ze de volgende dag af en doe ze in je high speed blender met wat schoon water. Draai ze tot een fijne massa. Je zult tussendoor de kanten een paar keer moeten bijschrapen. Voeg wat extra water toe als het te dik is of niet soepel door de blender gaat.
  • Je kunt de cashewroom in de koeling een paar dagen bewaren of gebruiken in pasta sauzen of bij je ontbijt!
  • Je kunt de cashewroom al in de blender eventueel zoeten met wat dadels of honing. Ik gebruik hem naturel en voeg dat later toe indien nodig.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.