Zelf cashewroom maken

Zelf cashewroom maken | simoneskitchen.nl

Hooikoorts seizoen

Het hooikoorts seizoen is weer begonnen. Standaard voor mij tegenwoordig het moment om geen zuivel meer te eten met uitzondering van af en toe wat zure zuivel zoals yoghurt of kwark. O en boter kan ik ook prima nog eten. Maar sinds ik dat niet meer doe van eind januari tot ongeveer midden juni heb ik beduidend minder last van hooikoorts. Ik moet het even afkloppen maar tot nu toe nog geen enkel teken van…

Maar ja ik vind het wel lekker om ’s morgens een snel ontbijtje te kunnen nemen zoals je normaal doet met yoghurt. Beetje noten, zaden, pitten of homemade granola, vers fruit erbij en klaar. Maar als je niet zoveel yoghurt wilt eten dan moet je zoeken naar een alternatief. En dat is dus cashewroom. Ik at het voor de eerste keer in Rotterdam en probeerde al een keer eerder cashewroom te maken met mijn gewone blender, maar dat was een matig succes.

Te korrelig

Het probleem met een gewone blender is dat je de cashewroom niet heel goed glad krijgt. De mijne had er in ieder geval best een beetje moeite mee. En het resultaat was een flink korrelige cashewroom. Niet zo romig dus. Op zich prima als je het wilt gebruiken in een pastasaus of iets dergelijks maar minder geslaagd als ontbijtvervanger.

Niet teveel

Overigens neem ik van de cashewroom wel iets minder veel dan wanneer ik yoghurt eet. Het zijn natuurlijk alsnog wel noten. Dus hou dat in je achterhoofd… 🙂

Zelf cashewroom maken

Hoewel niet strikt noodzakelijk gaat dit wel het beste als je een highspeed blender hebt.

Ingredienten:

  • 500 gr rauwe cashewnoten
  • water
  • optioneel: dadels en/of honing

Bereiding:

  1. Week de cashewnoten in water voor ongeveer een nacht. Ze nemen vocht op en worden wat makkelijker te verwerken.
  2. Giet ze de volgende dag af en doe ze in je high speed blender met wat schoon water. Draai ze tot een fijne massa. Je zult tussendoor de kanten een paar keer moeten bijschrapen. Voeg wat extra water toe als het te dik is of niet soepel door de blender gaat.
  3. Je kunt de cashewroom in de koeling een paar dagen bewaren of gebruiken in pasta sauzen of bij je ontbijt!
  4. Je kunt de cashewroom al in de blender eventueel zoeten met wat dadels of honing. Ik gebruik hem naturel en voeg dat later toe indien nodig.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Hoi Simone!
    Dank voor dit fijne en easy peasy recept!
    Hier was ik al een tijdje naar op zoek en had geen idee dat het zo gemakkelijk was om dit te maken. Zo gauw ik terug cashews gescoord heb, ga ik dit zeker uitproberen. 
    Zonder honing wel, want dat is niet veganistisch 😉
    Erg fijn blog dat je hebt. Alles zeer mooi en duidelijk uitgelegd.
    Mij ga je nog meer zien.
    Groetjes, Kris

  2. Hi Simone,

    helaas heb ik geen super blender… Enig idee of dit ook met kant en klare (witte) cashewpasta na te bootsen is?

    groetjes
    Hanneke

  3. Pingback: Vegan smoothiebowl met cashewroom en de week zonder vlees | Simone's Kitchen

  4. Pingback: Voor onderweg: Trailmix met cashewnoten | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.