Cashewroom met gebakken fruit
Een lekker vegan ontbijt met deze cashewroom met gebakken fruit. Eet je vegan vervang de honing dan door ahornsiroop.
Cashewroom met gebakken fruit
Ken je dat gezegde; smaken verschillen? Nou dat is zeker waar in dit geval. Een tijdje terug was ik met Nathalie naar Rotterdam en had daar een heerlijk ontbijt bij Bertmans. Cashewcreme met gepocheerd fruit en nog iets (dat ben ik even vergeten) Ik was zo onder de indruk van die cashewroom dat ik dat zelf thuis natuurlijk ook een keertje wilde proberen. En dus maakte ik cashewroom, het recept daarvoor kun je hier vinden.
Highspeedblender
Het is wat korrelig zoals je ziet en dat blijkt te komen doordat ik geen highspeed blender heb. Dat is blijkbaar essentieel voor een volledig gladde room. Dat óf de cashewnoten langer weken of in heet water doen. Zoiets was het geloof ik. Maar persoonlijk vond ik het niet zo storend dat er wat meer structuur in de room zat. Dus ik maakte het, zette het in de koelkast en de volgende ochtend maakte ik blij een heerlijk ontbijtje met cashewroom en gebakken fruit. Nou hoe lekker is dat?
Nou niet dus volgens manlief… Die nam één hap en verklaarde dat het ‘niet te vreten’ was… En ja dan kan ik natuurlijk zeggen dat dat wel meevalt, maar de term ‘voor rede vatbaar’ is op zo’n moment niet op Tom van toepassing. Onder dreigende blikken van mij at ie het wel op, maar van harte ging het niet. Ik moest ook plechtig beloven dat ik dat nóóit meer voor hem zou maken.
Waarom dan toch dit recept hier vraag je je nu misschien af? Nou ten eerste omdat ik het zelf wel echt lekker vind en ten tweede omdat je dat gebakken fruit ook heerlijk kunt eten met yoghurt of havermout. Mocht je ook gruwen bij het idee van cashewroom. Als je iets avontuurlijker bent aangelegd kan ik het van harte aanbevelen. Echt!
Cashewroom met gebakken fruit
Benodigdheden
Ingrediënten
- 200 gr cashewroom
- 1 appel geschild en in stukjes gesneden
- 1 el kokosolie om te bakken
- aardbeien
- granaatappelpitjes
- 1 el honing of agavesiroop voor vegan niet de honing gebruiken
- snufje kaneel
Instructies
- Verhit een koekenpan en laat de kokosolie smelten
- Doe de stukjes appel erin en laat dit zachtjes bakken in de olie. Doe de honing erbij en strooi de kaneel eroverheen en bak door tot de appel zacht is. Serveer met de cashewroom en combineer met het verse fruit.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ondanks het commentaar van Tom ben ik wel nieuwsgierig naar cashewroom. Van de week maar eens proberen. Klein puntje; in je laatste regel heb je het over amandelroom, foutje neem ik aan ?
Ah tikfoutje! Ga ik even aanpassen!
Wat een supergaaf recept! 🙂 Lekker simpel en toch origineel!
Dankjewel Jonathan!