Simone's Kitchen

Cashewroom met gebakken fruit

Amandelroom met gepocheerd fruit | simoneskitchen.nl

Ken je dat gezegde; smaken verschillen? Nou dat is zeker waar in dit geval. Een tijdje terug was ik met Nathalie naar Rotterdam en had daar een heerlijk ontbijt bij Bertmans. Cashewcreme met gepocheerd fruit en nog iets (dat ben ik even vergeten) Ik was zo onder de indruk van die cashewroom dat ik dat zelf thuis natuurlijk ook een keertje wilde proberen. En dus maakte ik cashewroom, het recept daarvoor kun je hier vinden.

Cashewroom met zelfgebakken fruit | simoneskitchen.nl

Het is wat korrelig zoals je ziet en dat blijkt te komen doordat ik geen highspeed blender heb. Dat is blijkbaar essentieel voor een volledig gladde room. Dat of de cashewnoten langer weken of in heet water doen. Zoiets was het geloof ik. Maar persoonlijk vond ik het niet zo storend dat er wat meer structuur in de room zat. Dus ik maakte het, zette het in de koelkast en de volgende ochtend maakte ik blij een heerlijk ontbijtje met cashewroom en gebakken fruit. Nou hoe lekker is dat?

Cashewroom met gebakken fruit | simoneskitchen.nl

Nou niet dus volgens manlief… Die nam één hap en verklaarde dat het ‘niet te vreten’ was… En ja dan kan ik natuurlijk zeggen dat dat wel meevalt, maar de term ‘voor rede vatbaar’ is op zo’n moment niet op Tom van toepassing. Onder dreigende blikken van mij at ie het wel op, maar van harte ging het niet. Ik moest ook plechtig beloven dat ik dat nóóit meer voor hem zou maken.

Waarom dan toch dit recept hier vraag je je nu misschien af? Nou ten eerste omdat ik het zelf wel echt lekker vind en ten tweede omdat je dat gebakken fruit ook heerlijk kunt eten met yoghurt of havermout. Mocht je ook gruwen bij het idee van cashewroom. Als je iets avontuurlijker bent aangelegd kan ik het van harte aanbevelen. Echt!

Amandelroom met gepocheerd fruit | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Cashewroom met gebakken fruit

Dit is natuurlijk weer een recept in de categorie supersimpel. Het is eenvoudig maar wel lekker en maakt je ontbijt net wat aparter dan alleen 'rauw' fruit. Ook lekker voor de koude maanden die er weer aankomen! Ik heb er hier voor gekozen om alleen de appel te bakken maar je kunt ook de aardbeien meebakken aan het eind als je de combinatie warm en koud fruit niet lekker vind.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 cashewroom
  • 1 appel geschild en in stukjes gesneden
  • 1 el kokosolie om te bakken
  • aardbeien
  • granaatappelpitjes
  • 1 el honing of agavesiroop voor vegan niet de honing gebruiken
  • snufje kaneel

Instructies

  • Verhit een koekenpan en laat de kokosolie smelten
  • Doe de stukjes appel erin en laat dit zachtjes bakken in de olie. Doe de honing erbij en strooi de kaneel eroverheen en bak door tot de appel zacht is. Serveer met de cashewroom en combineer met het verse fruit.
Gang: Ontbijt

 

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Wat een supergaaf recept! 🙂 Lekker simpel en toch origineel!

  2. Avatar

    Ondanks het commentaar van Tom ben ik wel nieuwsgierig naar cashewroom. Van de week maar eens proberen. Klein puntje; in je laatste regel heb je het over amandelroom, foutje neem ik aan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!