Vegan smoothiebowl met cashewroom en de week zonder vlees

Smoothiebowl met cashewroom | simoneskitchen.nl

Cashewroom

Als je die overheerlijke cashewroom hebt gemaakt van het recept van afgelopen week, dan heb je ineens best een aardig hoeveelheid cashewroom. Er zit 500 gram cashewnoten in dus maak niet de fout om dat in één ontbijt te verwerken. Haha… Is ook niet nodig want je kunt met de voorraad behoorlijk wat ontbijtjes maken of je kunt het als basis gebruiken voor een romige pastasaus.

Smoothiebowl met cashewroom | simoneskitchen.nl

In dit geval maakte ik er een smoothiebowl van. Of noem het hoe je het wilt noemen, want het is eigenlijk veel te dik voor een smoothie natuurlijk. Maar wel erg lekker! Gebruik als topping wat je voor handen hebt of welk fruit op dit moment in het seizoen is. Ik vind de aardbeien die op dit moment in de supermarkt liggen verrassend lekker voor de tijd van het jaar en ook nog eens uit Nederland afkomstig. (en ja ik snap dat ze uit de kas komen en dat ze niet biologisch zijn) Dus stiekem heb ik er geen weerstand aan kunnen bieden.

Smoothiebowl met cashewroom | simoneskitchen.nl

Vorige week vroeg ik op facebook ook welk gerecht jullie graag plantaardig gemaakt zouden zien. Er zaten leuke suggesties tussen al vond ik boeuf bourguignon dan weer wat onwaarschijnlijk. Haha… Ik ga er binnenkort mee aan de slag want over vier dagen is de week zonder vlees (van 5 t/m 11 maart) en dat is het uitgelezen moment om dat soort dingen te doen. Dus meer volgt snel! Doe je ook mee met de week zonder vlees?

Vegan smoothiebowl met cashewroom

Ingredienten:

  • 1 banaan
  • 250 ml kokosmelk
  • paar eetlepels cashewroom
  • blauwe bessen (uit de vriezer)

Toppings:

  • banaan
  • blauwe bes
  • aardbeien
  • walnoten
  • chia zaadjes
  • geraspte kokos
  • ahornsiroop

Bereiding:

  1. Doe banaan, kokosmelk, cashewroom en blauwe bessen bij elkaar in de blender en draai tot een gladde massa. Vind je het te dik voeg dan wat meer melk toe.
  2. Doe over in een kom en voeg de toppings naar keuze toe.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Heerlijk, ik ben tegenwoordig dol op dit soort frisse fruitige bowls !

    Ik heb afgelopen week ook enthousiast meegedaan aan de week zonder vlees.
    Ik lees hierboven dat je je niets kan voorstellen bij plantaardige boeuf bourguignon.
    Dat kon ik ook nooit, maar ik heb deze de laatste maanden een paar keer met veel succes gemaakt op basis van diverse paddestoelen, wortels en rode wijn: echt verrukkelijk en mooie textuur !
    Paddestoelenbourguignon, echt een aanrader wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.