Smoothiebowl met cashewroom | simoneskitchen.nl

Cashewroom

Als je die overheerlijke cashewroom hebt gemaakt van het recept van afgelopen week, dan heb je ineens best een aardig hoeveelheid cashewroom. Er zit 500 gram cashewnoten in dus maak niet de fout om dat in Ă©Ă©n ontbijt te verwerken. Haha… Is ook niet nodig want je kunt met de voorraad behoorlijk wat ontbijtjes maken of je kunt het als basis gebruiken voor een romige pastasaus.

Smoothiebowl met cashewroom | simoneskitchen.nl

In dit geval maakte ik er een smoothiebowl van. Of noem het hoe je het wilt noemen, want het is eigenlijk veel te dik voor een smoothie natuurlijk. Maar wel erg lekker! Gebruik als topping wat je voor handen hebt of welk fruit op dit moment in het seizoen is. Ik vind de aardbeien die op dit moment in de supermarkt liggen verrassend lekker voor de tijd van het jaar en ook nog eens uit Nederland afkomstig. (en ja ik snap dat ze uit de kas komen en dat ze niet biologisch zijn) Dus stiekem heb ik er geen weerstand aan kunnen bieden.

Smoothiebowl met cashewroom | simoneskitchen.nl

Vorige week vroeg ik op facebook ook welk gerecht jullie graag plantaardig gemaakt zouden zien. Er zaten leuke suggesties tussen al vond ik boeuf bourguignon dan weer wat onwaarschijnlijk. Haha… Ik ga er binnenkort mee aan de slag want over vier dagen is de week zonder vlees (van 5 t/m 11 maart) en dat is het uitgelezen moment om dat soort dingen te doen. Dus meer volgt snel! Doe je ook mee met de week zonder vlees?

Smoothiebowl met cashewroom | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Vegan smoothiebowl met cashewroom

Ingrediënten

Toppings:

Instructies

  • Doe banaan, kokosmelk, cashewroom en blauwe bessen bij elkaar in de blender en draai tot een gladde massa. Vind je het te dik voeg dan wat meer melk toe.
  • Doe over in een kom en voeg de toppings naar keuze toe.
Gang: Ontbijt
Auteur: Simone

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!