Dudefood dinsdag: Een knallend begin van het nieuwe jaar, bruine bonenschotel
Chili sin carne
Het is gewoon alweer 2017. Ongelofelijk hoe hard de tijd vliegt, nietwaar?
Vorige week werd ik erop attent gemaakt dat de jaarwisseling in aantocht was. Door alle terugblikken op televisie en radio.
Iedereen moest uitgebreid stil staan bij alle leuke en trieste dingen die er het afgelopen jaar hadden plaats gevonden.
Ik moet je ook eerlijk bekennen dat 2016 best wel een turbulent jaar is geweest; zowel in het nieuws alsook voor de Dude en zijn Misses.
Toch denk ik dat we het over alle gebeurtenissen door het jaar heen al voldoende hebben gehad en wil ik dus niet terugblikken.
Buiten het feit dat wanneer je achterom blijft kijken, je heel vaak de lantaarnpaal voor je niet ziet, waar je dan weer keihard tegenaan loopt.
En toch zijn er een paar Dudes die ons in het laatste jaar zijn ontvallen. Niet allemaal even stoer, maar zeker bijzonder genoeg om wel nog even in gedachten te nemen.
In 2016 kregen onder andere de volgende grootheden een bezoek van Magere Hein: Alan Rickman (geweldige acteur), Joop Braakhekke (mag natuurlijk niet ontbreken in een culinair blog), Johan Cruyff, Mohammed Ali, David Bowie, George Michael, Prince en Toots Thielemans.
De laatste heeft een respectabele leeftijd bereikt voor hij zijn mondharmonica aan Maarten moest geven, maar de rest is natuurlijk veel te vroeg heen gegaan.
Ook dit geeft maar weer eens aan dat je niet te lang moet blijven hangen en het leven moet vieren in het hier en nu.
Ik heb het al eerder gezegd maar het leven is echt wel een feest. Je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.
Ik wens iedereen een stoer en smakelijk 2017 waarin je veel kunt lachen en genieten van de mensen om je heen.
Probeer ook dit jaar weer minimaal twee van je dromen waarheid te laten worden of help een keer een ander om zijn droom te verwezenlijken. En dat je maar ongelofelijk veel en mooie…
Ok, genoeg van dat softe gedoe. Jullie weten wel dat ik jullie allemaal het allerbeste wens in het nieuwe jaar.
Dus uit met die flauwekul!
Bruine bonenschotel
Maak er gewoon een knallend jaar van en om je hier alvast een klein beetje mee op weg te helpen, krijg je van mij het recept voor een bruine bonenschotel.
Ik zeg: lekker knallen na het eten.
En, om ook de vegetariërs onder ons in het knalfestijn te kunnen laten delen, heb ik de schotel zonder vlees gemaakt.
De dude doet weer eens gek.
Eet smakelijk en maak er wat van de komende 12 maanden.
Bruine bonenschotel oftewel chili sin carne
Ingrediënten
- 400 gr bruine bonen
- 1 prei in ringen
- 150 gr kastanje champignons in plakjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika zaadlijsten verwijderd, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl chili flakes
- 1 tl paprika poeder
- 1 el olie om te bakken
- peper
- zout
Instructies
- Spoel de bonen af onder koud water en laat even uitlekken.
- Neem een flinke koekenpan en verhit de olie. Bak hierin de ui, de paprika, de prei en de champignons gaar.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe, evenals de specerijen en laat het geheel even een paar minuutjes doorsudderen.
- Voeg op het laatst de bonen toe en laat het geheel even goed doorwarmen
- Breng op smaak met zout en peper
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bewaren
Yum! Maar vergeet niet ook nog de bonen toe te voegen anders valt er weinig te knallen… 😉
O ahahaha… Lekker handig. Staat er nu bij Sandra! Thanks!