Aduki bonenschotel met chorizo en gehaktballetjes
Een lekkere bonenschotel met aduki boontjes met chorizo en gehaktballetjes. Perfect voor een koude winterdag of gewoon een regenachtige zomerdag.
Aduki bonenschotel
Aduki boontjes zijn hele gezonde boontjes die je goed kunt vervangen voor bijvoorbeeld capucijners of bruine bonen in een gerecht. Je vindt ze tegenwoordig ook in blik of je kunt ze gedroogd kopen via online winkels. Albert Heijn – afhankelijk van het formaat van de winkel – heeft ze ook.
Amy Winehouse
Heb net de film over het leven van Amy Winehouse zitten kijken. Man man wat een ellende… Ik ben helemaal geen fan van haar muziek. Nooit geweest ook eigenlijk en dien ten gevolge heb ik me ook nooit heel erg bezig gehouden met haar leven, wist alleen dat ze aan een overdosis van het een of ander is overleden (in 2011 trouwens alweer) Maar goed, echt een kaskraker is het niet de film, maar wel interessant om te zien wat er nou eigenlijk gebeurd is.
Amy Winehouse heeft natuurlijk echt helemaal totaal niks te maken met deze aduki bonenschotel maar wel met het feit dat ik me een beetje zat te vervelen en nou ja dan ga je films kijken he. De dagen duren soms lang hoor. Zeker als Tom – zoals nu – op zaterdag naar de markt is. Dat betekent dat we om 6 uur opstaan (ik moet ook wel want anders zit ik de hele dag ongewassen in bed zeg maar) en dat Tom om een uur of half acht weer terug is. Ik kan zelf in de rolstoel maar ja een beetje heen en weer rijden gaat ook snel vervelen. Ik heb de afwas gedaan, een salade gemaakt, een sapje gemaakt en dat was het dan weer voor vandaag (als ik dit schrijf is het zaterdag btw).
Gelukkig is het standaard meestal maar een dag in de week dat het zo lang duurt dus ik mag nog niet klagen (maar dat doe ik nu toch een beetje geloof ik. Haha) maar zo’n dag duurt echt laaaaaaang. Anyway, ik zou willen dat ik in de tussentijd dit soort bonengerechten dan vast klaar kon maken maar Tom heeft liever niet dat ik vanuit de rolstoel ga lopen koken enzo. Hij is bang dat ik een pan kokend water over mezelf heen gooi of zoiets, dus ik heb beloofd dat ik dat niet doe. (nog niet dan he.. :))
Aduki bonen schotel met chorizo en gehaktballetjes
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 125 gr chorizo in blokjes
- 350 gr gehakt
- 1 wortel fijn gesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- 2 tenen knoflook gesneden
- 6 takjes tijm
- 2 salieblaadjes
- 375 ml kippenbouillon
- 250 gr pomodori tomaten door midden
- 600 gr aduki boontjes gekookt
- 100 gr spinazie
- ciabatta voor erbij, optioneel
Instructies
- Verhit 1 el olie in braadpan op hoog vuur. Bak chorizo uit en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid het gehakt en draai hier mooie gehaktballetjes van.
- Bak in de chorizopan de gehaktballetjes bruin. Haal de balletjes uit de pan. Voeg meer olie toe. Bak de wortel, ui, bleekselderij in de pan. Voeg knoflook, tijm (blaadjes) en salie (gesneden) toe en bak 2-3 minuten of tot de aroma's vrijkomen.
- Voeg de tomaten, bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Laat vijf minuten indikken
- Voeg de balletjes weer toe en laat pruttelen tot ze gaar zijn.
- Schep de spinazie erdoor tot het slinks.
- Strooi aan het eind de uitgebakken chorizo erover en serveer met geroosterde ciabatta
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Wat een super schattig pannetje! Ik vind hem echt leuk. Kan je er ook in koken of is hij meer voor op de foto?
Ja goed is he. Tom heeft hem opgescharreld ergens in een kringloop winkel… 🙂 Ik zou er dan weer niet mee gaan koken, dus deze is alleen voor de foto!