Bloemkoolrijst met pittige chorizo en tomaat

Bloemkoolrijst met chorizo en tomaat | simoneskitchen.nl

Bloemkoolrijst met pittige chorizo en tomaat

Het is grappig als je erover nadenkt hoe iets als bloemkoolrijst (of bloemkoolcouscous) ineens zo is ingeburgerd dat je het zelfs bij de supermarkt al kant en klaar kunt kopen. Dat had je een paar jaar geleden toch ook niet kunnen bedenken of wel? Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf natuurlijk ook hard aan meewerk want ik vind het een ideale manier om wat meer groente naar binnen te krijgen én ik vind het ook echt lekker. Mijn recept met bloemkoolcouscous en pittige gehaktballetjes is zelfs een van de favorieten van de site.

Bloemkoolrijst met tomaat | simoneskitchen.nl

Dit is een koolhydraatarme versie van tomatenrijst. Ik verving de standaard rijst uit dit gerecht door de bloemkoolrijst en at het met lekker krokant uitgebakken chorizo. Meestal koop ik een hele bloemkool en maak daar zelf de rijst van maar in dit geval was er een pak bloemkoolrijst die met 35% korting weg ging (houdbaarheidsdatum tot vandaag) en dat was aanzienlijk goedkoper dan een hele bloemkool. En meer dan genoeg voor mij alleen. Ik vermoed dat ze de bloemkoolrijst maken van de stelen en niet van de bloemkoolroosjes omdat het voor mijn gevoel net iets steviger was dan wanneer ik het zelf maak. Maar goed lekker was het alsnog.

Uitgebakken chorizo en geroosterde paprika

Je kunt dit prima serveren met een lekker stukje kipfilet maar de uitgebakken chorizo voegt hier wel echt wat toe. Het geeft het net een beetje een crunch en wat zout. Erg lekker! En snel klaar. Waar de normale rijst behoorlijk lang moet koken, is dit klaar in 15 minuten.

Bloemkoolrijst met krokante chorizo en tomaat

Ingredienten:

  • 1 bloemkool (of kant- en klaar bloemkoolrijst uit de supermarkt)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl komijn (gemalen)
  • 1 tl koriander (gemalen)
  • 200 gr sugarsnaps, in stukken gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2-3 geroosterde paprika’s, in reepjes
  • 200 gr chorizo, in stukjes
  • verse koriander
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Blancheer de sugarsnaps eerst even voor een paar minuten, giet af en zet apart.
  2. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak hierin de chorizo tot het vet eruit loopt en de chorizo krokant wordt. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. In dezelfde koekenpan waar je de chorizo hebt gebakken fruit je de ui en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak dit even mee voor je de sugarsnaps toevoegt. Bak dit even om en voeg de bloemkool toe. Bak deze voor een minuutje of twee mee.
  4. Doe het blik tomatenblokjes erbij en de geroosterde paprika. Warm alles goed op en breng op smaak met zout en peper
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de chorizo eroverheen en de verse koriander.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.