Bloemkoolrijst met pittige chorizo en tomaat
Bloemkoolrijst met pittige chorizo en tomaat
Het is grappig als je erover nadenkt hoe iets als bloemkoolrijst (of bloemkoolcouscous) ineens zo is ingeburgerd dat je het zelfs bij de supermarkt al kant en klaar kunt kopen. Dat had je een paar jaar geleden toch ook niet kunnen bedenken of wel? Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf natuurlijk ook hard aan meewerk want ik vind het een ideale manier om wat meer groente naar binnen te krijgen én ik vind het ook echt lekker. Mijn recept met bloemkoolcouscous en pittige gehaktballetjes is zelfs een van de favorieten van de site.
Dit is een koolhydraatarme versie van tomatenrijst. Ik verving de standaard rijst uit dit gerecht door de bloemkoolrijst en at het met lekker krokant uitgebakken chorizo. Meestal koop ik een hele bloemkool en maak daar zelf de rijst van maar in dit geval was er een pak bloemkoolrijst die met 35% korting weg ging (houdbaarheidsdatum tot vandaag) en dat was aanzienlijk goedkoper dan een hele bloemkool. En meer dan genoeg voor mij alleen. Ik vermoed dat ze de bloemkoolrijst maken van de stelen en niet van de bloemkoolroosjes omdat het voor mijn gevoel net iets steviger was dan wanneer ik het zelf maak. Maar goed lekker was het alsnog.
Uitgebakken chorizo en geroosterde paprika
Je kunt dit prima serveren met een lekker stukje kipfilet maar de uitgebakken chorizo voegt hier wel echt wat toe. Het geeft het net een beetje een crunch en wat zout. Erg lekker! En snel klaar. Waar de normale rijst behoorlijk lang moet koken, is dit klaar in 15 minuten.
Bloemkoolrijst met krokante chorizo en tomaat
Ingrediënten
- 1 bloemkool of kant- en klaar bloemkoolrijst uit de supermarkt
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 tl komijn gemalen
- 1 tl koriander gemalen
- 200 gr sugarsnaps in stukken gehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 2-3 geroosterde paprika’s in reepjes
- 200 gr chorizo in stukjes
- koriander vers
- zout en peper
Instructies
- Blancheer de sugarsnaps eerst even voor een paar minuten, giet af en zet apart.
- Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak hierin de chorizo tot het vet eruit loopt en de chorizo krokant wordt. Laat uitlekken op keukenpapier.
- In dezelfde koekenpan waar je de chorizo hebt gebakken fruit je de ui en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak dit even mee voor je de sugarsnaps toevoegt. Bak dit even om en voeg de bloemkool toe. Bak deze voor een minuutje of twee mee.
- Doe het blik tomatenblokjes erbij en de geroosterde paprika. Warm alles goed op en breng op smaak met zout en peper
- Serveer de bloemkoolrijst met de chorizo eroverheen en de verse koriander.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Bloemkoolsteak met olijvensalsa | Simone's Kitchen
Pingback: Pittige bloemkoolcouscous met ei | Simone's Kitchen