Slaschuitjes met avocado - chorizo salade | simoneskitchen.nl

Echt… ik ben heel erg blij dat Tom ook een beetje kan koken. Ja tuurlijk kennen jullie allemaal dudefood maar gelukkig is dat niet het enige dat er tegenwoordig op tafel komt. Hoe lekker ik een goede hamburger of ander dudefood ook vind op zijn tijd; ik vind het ook belangrijk dat er genoeg groente op tafel komt en zeker nu. Dus moet hij af en toe de goede richting op worden gestuurd en roep ik vanuit de kamer wat er allemaal gebeuren moet in de keuken.

Slaschuitjes met avocado-chorizo salade | simoneskitchen.nl

Recepten uitdenken met zijn tweeën gaat altijd redelijk goed. Tom begon in dit geval met chorizo…. en dus bedacht ik wat daar nog meer lekker bij zou zijn en zo komen we dan samen tot dit lekkere en simpele gerechtje. Ook perfect geschikt als je met oud- en nieuw eens wat anders voor wilt zetten als de standaard oliebol of vette bek. Vol met de gezonde vetten van de avocado en wil je het wat minder romig dan kun je de mayonaise geheel vervangen door yoghurt. Dat zou ik dan weer niet doen, want zoals het is, is het een bijzonder smakelijk gerechtje.

Het maken van de foto’s is nog de grootste uitdaging… Leg maar eens uit aan iemand hoe je een servet wilt hebben of waar je de stukjes bosui gestrooid wilt hebben. Makkelijker gezegd als gedaan. Het opmaken van een bord kan ik dan nog net vanuit bed en in dit geval was daar ook niet meteen hogere wiskunde voor nodig. Want ‘men scheppe de salade in de schuitjes’ en klaar…

Slaschuitjes met avocado - chorizo salade | simoneskitchen.nl

Slaschuitjes met avocado-chorizo mix

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • dunne plakjes chorizo
  • handje tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 avocado in blokjes
  • knoflookolie
  • appelciderazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • peper
  • zout
  • baby romaine sla

  • Snij de chorizo in kleine stukjes, de tomaatjes in vieren en de bosuitjes in dunne reepjes. Haal de pit uit de avocado en schep de vrucht uit de schil en snij in kleine blokjes.
  • Bak de chorizo krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak een dressing door de mayonaise te mengen met de yoghurt en breng op smaak met een scheutje knoflookolie en appel azijn en peper en zout.
  • Doe alle groentes door elkaar en het merendeel van de chorizo en meng met de dressing. Haal de baby romaine sla uit elkaar en vul elk slaschuitje met wat van de salade. Bestrooi met wat extra van de chorizo en serveer meteen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.