Deze slaschuitjes vul je met pittige pulled pork en je topt het naar wens met nog extra groente zoals geraspte wortel, bosuitjes en verse kruiden.

Slaschuitjes met pulled pork

Slaschuitjes met pulled pork

Pulled pork is typisch zo’n gerecht waarvan je nooit genoeg kunt maken. Want eenmaal klaar dan kun je het verwerken in allerlei gerechten, je kunt het invriezen en je kunt er muffins van maken, slaschuitjes zoals hier of ouderwets een broodje pulled pork. Vrij veelzijdig dus vind ik.

Voor dit recept ben ik er voor het gemak van uitgegaan dat je de pulled pork al gemaakt hebt. Want dit soort dingen eet je niet nadat je eerst 7 uur hebt zitten wachten tot de pulled pork uit de slowcooker komt. Mag wel natuurlijk, maar even goed om te weten dat die tijd niet in de bereidingstijd zit.

Je kunt pulled pork trouwens tegenwoordig kant- en klaar kopen. Evenals pulled chicken, maar het is makkelijker (en voordeliger) om het zelf te maken. Voor de pulled pork heb je varkensnek nodig en tijd.

Sla in plaats van een broodje

De meest voorkomende manier om pulled pork te eten is vaak op een broodje. En dat is natuurlijk ook heel erg lekker, maar let je op de koolhydraten dan wil je dat broodje waarschijnlijk niet eten. Een slaschuitje is dan een perfect alternatief. Je hebt toch een drager van de pulled pork, je hebt niet de koolhydraten en het eet ook nog eens heerlijk.

Je kunt er naar wens ook nog allerlei andere groentes aan toevoegen natuurlijk. Ik heb hier geraspte wortel toegevoegd, maar je kunt het mengen met alles wat je lekker vindt. Denk eens aan gekarameliseerde uitjes (Lang laten bakken op laag vuur en daarna even kort bakken in balsamico… zo lekker!), verse kruiden (koriander, peterselie, basilicum) of verse uitjes.

De saus maak ik met ketchup als basis en die leuk ik dan nog een beetje op met chilipoeder, gerookte paprika en balsamico. Ook hier kun je bijvoorbeeld nog wat gemalen gember toevoegen voor een extra kick.

De pulled pork kun je maken met bijvoorbeeld dit basisrecept uit de slowcooker!

pulled pork schuitjes
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Slaschuitjes met pittige pulled pork

Wil je wel pulled pork eten maar niet op een broodje? Probeer dan eens deze heerlijke slaschuitjes met pulled pork.
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort glutenvrij, Koolhydraatarm, paleo
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kropjes little gem sla
  • 400 gr pulled pork
  • 1 lente-uitje in ringetjes
  • 1 verse rode peper zaadjes verwijderd en in kleine stukjes
  • 1 winterpeen geraspt

Saus

  • 3 el ketchup homemade
  • 1 tl chili poeder
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ el balsamico
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de pulled pork wat kleiner, indien nodig. Neem de ketchup en maak hier een pittige variant van door de chilipoeder toe te voegen, een scheutje balsamico, gerookte paprika en peper en zout naar smaak.
  • Meng de pulled pork, de wortel, rode peper en de saus door elkaar en vul hier de slaschuitjes mee.
  • Strooi de bosuitjes eroverheen en serveer
Gang: Lunch
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: sla, varkensvlees
Dieetsoort: glutenvrij, Koolhydraatarm, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 214kcal, Koolhydraten: 25g, Eiwit: 13g, Vet: 8g, Verzadigd vet: 2g, Meervoudigd onverzadigd vet: 0.1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.02g, Cholesterol: 43mg, Natrium: 725mg, Kalium: 151mg, Vezels: 1g, Suiker: 19g, Vitamine A: 3350IU, Vitamine C: 20mg, Calcium: 63mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze slaschuitjes

Delen is fijn!