Simone's Kitchen

Pulled pork eiermuffins (handig om mee te nemen!)

pulled pork eiermuffins

Paleo muffins

Als je van plan bent om wat gezonder te eten dan zijn de momenten dat je onderweg bent vaak het lastigste om onder controle te houden. Dat is bij mij in ieder geval zeker het grootste probleem. Ben ik in de studio aan het werk dan laat ik me snel verleiden door alles wat de anderen aan het eten zijn, ben ik in de auto onderweg dan moet ik van tevoren iets meenemen anders gaat het ‘fout’. Handige meeneem dingen zoals deze heerlijke paleo eiermuffins zijn dan een uitkomst.

Met restjes pulled pork

Ik maakte deze met restjes van de pulled pork die ik nog over had, maar je kunt dat natuurlijk prima vervangen door willekeurig wat je maar over hebt in de koeling. Dat zorgt ervoor dat deze muffins ook meteen heel economisch zijn in het zorgen dat je alle restjes uit de koeling opmaakt. Je kunt er resten van groentes door doen, restjes vlees of wat je maar lekker vindt.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Eiermuffins met pulled pork

IngrediΓ«nten

  • 150 gr pulled pork of andere vleesresten
  • 8 eieren
  • 2 el provencaalse gedroogde kruiden
  • peper en zout
  • 150 gr gemengde paddenstoelen klein gesneden
  • 1 tl knoflook
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd fijn gesneden
  • kokosolie om de muffinvorm in te smeren.

Instructies

  • Snij de pulled pork klein. Verhit een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen, rode peper en de pulled pork even goed aan.
  • Smeer de muffinvorm goed in met (gesmolten) kokosolie en verdeel je paddenstoelenmengsel over de vormpjes. Meng alle eieren met de kruiden, knoflook en peper en zout. Giet het eimengsel over je paddenstoelmengsel in de vormpjes.
  • Bak de muffins voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bewaren: Laat afkoelen en bewaar in de koeling of vriezer
  • Serveren: je kunt ze koud eten of even opwarmen.

Ook erg lekker en handig om mee te nemen zijn deze spek muffins of probeer ook eens deze vegan pompoenmuffins!

Delen is fijn!

1 comment

  1. Pingback: Pulled pork maken en het 'wat nu' gevoel | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!