Hartige bacon courgette muffins | simoneskitchen.nl

Hartige muffins

In de nooit aflatende zoektocht naar makkelijke gerechtjes om Tom mee te geven naar de markt had ik deze muffins bedacht. Een soort afgeleide van een courgettecake die ik al vaker maakte, maar deze zijn een stuk handzamer. Knap zijn ze niet, maar de smaak is dan weer wel super. Ik maakte twee varianten; eentje met plakje spek eromheen en eentje zonder. Kun je al raden welke heeft gewonnen in de smaaktest?

Bacon courgette muffins met ontbijtspek | simoneskitchen.nl

Ik maakte deze voor een blogshoot die ik samen met Caroline zou doen en ik had bedacht dat ik deze wel de dag van tevoren kon maken… Nou ja, dat ging wel natuurlijk maar het deed ze qua looks niet echt veel goeds. Dus we hadden wel tig opties geprobeerd om ze op de foto te zetten. De een nog lelijker dan de ander. Dus alles maar aan de kant gedaan en ondertussen de lelijkste opgegeten. Uiteindelijk werd het de eenvoudige foto aan de bovenkant die de winnaar werd. Niet fantastisch maar goed. Het is een bacon courgette muffin.

Hartige bacon courgette muffin | simoneskitchen.nl

Bij de man vielen ze erg goed in de smaak. Hij nam er meteen een aantal mee naar het werk en de hele bak ging schoon op. Altijd een goed teken. Dus als je ze maakt, zeker de spek eromheen doen. Het heeft net dat beetje zout nodig.

Fan van hartige muffins? Probeer dan ook eens deze pulled pork muffins of deze eenvoudige eiermuffins.

Hartige bacon courgette muffins | simoneskitchen.nl

Hartige muffins met courgette en bacon

Nog geen review
GangBreakfast
Keukenpaleo, Whole30

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

12 muffins

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 courgette geraspt
  • 120 ml kokosolie gesmolten en afgekoeld
  • 75 gr kokosbloem gezeefd
  • 75 gr spekjes
  • 1 el kruiden Provencaalse, Griekse of Mediterraan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 24 plakjes ontbijtspek

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Begin met het raspen van de courgette en knijp deze vervolgens héél goed uit. Ik krijg wel vaker de vraag van mensen waarom de cake zo nat is.. Nou dat is de reden; de courgette is niet goed uitgeknepen. Het is even een rotklusje maar voorkomt een kletsnatte muffin
  • Klop de eieren los met de kokosolie, voeg de kokosbloem, de spekjes, kruiden en bakpoeder en baksoda toe en meng alles goed.
  • Je hoeft het niet heel lang te kloppen, als de klontjes er maar uit zijn en het een geheel vormt.
  • Voeg als laatste de geraspte courgette toe en roer alles door.
  • Neem een muffin bakblik en vet dit goed in. Beleg nu elk gat met twee plakjes bacon. Leg die er kruislings in en laat de flapjes er even uit hangen. Die vouw je straks om de bovenkant heen.
  • Schep het beslag in de bakjes en leg de losse stukken van het ontbijtspek erop.
  • Zet voor 30 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.