Simone's Kitchen

Hartige muffins met spek en courgette – handig om mee te nemen!

Hartige bacon courgette muffins | simoneskitchen.nl

Hartige muffins

In de nooit aflatende zoektocht naar makkelijke gerechtjes om Tom mee te geven naar de markt had ik deze muffins bedacht. Een soort afgeleide van een courgettecake die ik al vaker maakte, maar deze zijn een stuk handzamer. Knap zijn ze niet, maar de smaak is dan weer wel super. Ik maakte twee varianten; eentje met plakje spek eromheen en eentje zonder. Kun je al raden welke heeft gewonnen in de smaaktest?

Bacon courgette muffins met ontbijtspek | simoneskitchen.nl

Ik maakte deze voor een blogshoot die ik samen met Caroline zou doen en ik had bedacht dat ik deze wel de dag van tevoren kon maken… Nou ja, dat ging wel natuurlijk maar het deed ze qua looks niet echt veel goeds. Dus we hadden wel tig opties geprobeerd om ze op de foto te zetten. De een nog lelijker dan de ander. Dus alles maar aan de kant gedaan en ondertussen de lelijkste opgegeten. Uiteindelijk werd het de eenvoudige foto aan de bovenkant die de winnaar werd. Niet fantastisch maar goed. Het is een bacon courgette muffin.

Hartige bacon courgette muffin | simoneskitchen.nl

Bij de man vielen ze erg goed in de smaak. Hij nam er meteen een aantal mee naar het werk en de hele bak ging schoon op. Altijd een goed teken. Dus als je ze maakt, zeker de spek eromheen doen. Het heeft net dat beetje zout nodig.

Fan van hartige muffins? Probeer dan ook eens deze pulled pork muffins of deze eenvoudige eiermuffins.

Hartige bacon courgette muffins | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Hartige muffins met courgette en bacon

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 courgette geraspt
  • 120 ml kokosolie gesmolten en afgekoeld
  • 75 gr kokosbloem gezeefd
  • 75 gr spekjes
  • 1 el kruiden Provencaalse, Griekse of Mediterraan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 24 plakjes ontbijtspek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Begin met het raspen van de courgette en knijp deze vervolgens héél goed uit. Ik krijg wel vaker de vraag van mensen waarom de cake zo nat is.. Nou dat is de reden; de courgette is niet goed uitgeknepen. Het is even een rotklusje maar voorkomt een kletsnatte muffin
  • Klop de eieren los met de kokosolie, voeg de kokosbloem, de spekjes, kruiden en bakpoeder en baksoda toe en meng alles goed.
  • Je hoeft het niet heel lang te kloppen, als de klontjes er maar uit zijn en het een geheel vormt.
  • Voeg als laatste de geraspte courgette toe en roer alles door.
  • Neem een muffin bakblik en vet dit goed in. Beleg nu elk gat met twee plakjes bacon. Leg die er kruislings in en laat de flapjes er even uit hangen. Die vouw je straks om de bovenkant heen.
  • Schep het beslag in de bakjes en leg de losse stukken van het ontbijtspek erop.
  • Zet voor 30 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar
Gang: Breakfast
Keuken: paleo, Whole30
Trefwoord: bacon, courgette
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Pingback: Pulled pork eiermuffins (handig om mee te nemen!) | Simone's Kitchen

  2. Pingback: Super lekkere muffins met blauwe bessen en walnoot | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!