Hartige muffins met spek en courgette – handig om mee te nemen!

Hartige muffins
In de nooit aflatende zoektocht naar makkelijke gerechtjes om Tom mee te geven naar de markt had ik deze muffins bedacht. Een soort afgeleide van een courgettecake die ik al vaker maakte, maar deze zijn een stuk handzamer. Knap zijn ze niet, maar de smaak is dan weer wel super. Ik maakte twee varianten; eentje met plakje spek eromheen en eentje zonder. Kun je al raden welke heeft gewonnen in de smaaktest?

Ik maakte deze voor een blogshoot die ik samen met Caroline zou doen en ik had bedacht dat ik deze wel de dag van tevoren kon maken… Nou ja, dat ging wel natuurlijk maar het deed ze qua looks niet echt veel goeds. Dus we hadden wel tig opties geprobeerd om ze op de foto te zetten. De een nog lelijker dan de ander. Dus alles maar aan de kant gedaan en ondertussen de lelijkste opgegeten. Uiteindelijk werd het de eenvoudige foto aan de bovenkant die de winnaar werd. Niet fantastisch maar goed. Het is een bacon courgette muffin.

Bij de man vielen ze erg goed in de smaak. Hij nam er meteen een aantal mee naar het werk en de hele bak ging schoon op. Altijd een goed teken. Dus als je ze maakt, zeker de spek eromheen doen. Het heeft net dat beetje zout nodig.
Fan van hartige muffins? Probeer dan ook eens deze pulled pork muffins of deze eenvoudige eiermuffins.
Hartige muffins met courgette en bacon
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 courgette geraspt
- 120 ml kokosolie gesmolten en afgekoeld
- 75 gr kokosbloem gezeefd
- 75 gr spekjes
- 1 el kruiden Provencaalse, Griekse of Mediterraan
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 24 plakjes ontbijtspek
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Begin met het raspen van de courgette en knijp deze vervolgens héél goed uit. Ik krijg wel vaker de vraag van mensen waarom de cake zo nat is.. Nou dat is de reden; de courgette is niet goed uitgeknepen. Het is even een rotklusje maar voorkomt een kletsnatte muffin
- Klop de eieren los met de kokosolie, voeg de kokosbloem, de spekjes, kruiden en bakpoeder en baksoda toe en meng alles goed.
- Je hoeft het niet heel lang te kloppen, als de klontjes er maar uit zijn en het een geheel vormt.
- Voeg als laatste de geraspte courgette toe en roer alles door.
- Neem een muffin bakblik en vet dit goed in. Beleg nu elk gat met twee plakjes bacon. Leg die er kruislings in en laat de flapjes er even uit hangen. Die vouw je straks om de bovenkant heen.
- Schep het beslag in de bakjes en leg de losse stukken van het ontbijtspek erop.
- Zet voor 30 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Super lekkere muffins met blauwe bessen en walnoot | Simone's Kitchen
Pingback: Pulled pork eiermuffins (handig om mee te nemen!) | Simone's Kitchen