Koolhydraatarme eiermuffins zijn heel makkelijk om te maken, ideaal om mee te nemen voor onderweg en kun je snel variëren met andere vullingen.

Koolhydraatarme muffins, eiermuffins

Koolhydraatarme muffins

Natuurlijk kun je heel goed muffins maken door gebruik te maken van dingen als amandelmeel, kokosmeel, cassavemeel en dergelijke. En daar is helemaal niks mis mee. Maar als je een koolhydraatarm dieet volgt dan is het nog makkelijker om je muffins te maken op de volgende manier.

Vega muffins

Ik koos in dit geval voor vegetarische koolhydraatarme eiermuffins, maar je kunt er natuurlijk prima stukjes ham, blokjes spek of iets anders aan toe voegen. Vis kan hier ook prima. Ik ben zelf niet zo’n fan van het verwarmen van gerookte zalm, maar er zijn mensen die dat heerlijk vinden. In dat geval kun je dat hier ook goed aan toevoegen.

Maken van de koolhydraatarme muffins

Voor deze muffins koos ik voor een vulling van gerookte paprika, prei en kastanjechampignons. Maar je zou er ook heel goed dingen als courgette, spinazie of de eerder genoemde vleesstukjes aan toe kunnen voegen.

Ik hou niet van rauwe champignons in de muffins dus die bak ik wel eerst even goed uit samen met de prei. Ik vul daar de bodem van muffinvormpjes mee. Evenals met de blokjes gerookte paprika.

Daar breek ik dan een eitje in en hop de oven in. Echt veel eenvoudiger kan het niet worden.

Let wel op dat je na het bakken de muffins nog wat zout meegeeft. Dat kan ook voor het bakken maar ik vind het prettiger om dat achteraf te doen.

What’s in a name

Bij sommige gerechten is de naam altijd een beetje een “dingetje” Dat vind ik bij deze eiermuffins ook. Door het ontbreken van bloem of iets anders vind ik dit eigenlijk meer een soort frittata uit een muffinblik. Maar dat is natuurlijk een nogal onhandige naam. Dus eiermuffins it is.

Eiermuffins

Koolhydraatarme eiermuffins

5 van 1 stem
GangOntbijt
Keukenpaleo

Deze eiermuffins zijn heel eenvoudig om te maken en lekker om mee te nemen
clock
voorbereiding 5 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 25 minuten

6 muffins

Materiaal

Ingrediënten

  • 3 stuks kastanjechampignons heel fijn gesneden
  • 1 gerookte paprika Uit pot, fijn gesneden
  • 1 prei witte gedeelte alleen, fijn gesneden
  • 6 eieren
  • Peper en zout
  • 1 el kokosolie

  • Verhit de oven voor op 180˚C.
  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de prei en de champignons gaar. Verdeel over 6 muffins vormpjes en voeg de gerookte paprikablokjes ook toe.
  • Breek in elke muffinvorm een ei en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot het ei gestold is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 96kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 164mg | Natrium: 237mg | Kalium: 143mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 550IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 40mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.