Een koolhydraatarme quiche zonder korst en met champignons, kip en ontbijtspek. Heerlijk om mee te nemen als lunch of als makkelijk ontbijt.

Koolhydraatarme quiche met champignons en kip

Koolhydraatarme champignon quiche zonder korst

Deze overheerlijke quiche is super makkelijk om te maken en koolhydraatarm. Doordat er dit keer geen korst wordt gebruikt heb je weinig koolhydraten nodig. De eieren houden alles wel bij elkaar. Quiches en hartige taarten zijn hier favoriet. Niet alleen omdat ze heerlijk zijn, maar ook omdat ze makkelijk te gebruiken zijn zowel warm als koud.

Dat geldt ook voor deze koolhydraatarme quiche. Je maakt hem makkelijk van tevoren en in combinatie met een lekkere salade is dit een perfecte lunch. Je kunt hem opwarmen maar dat is eigenlijk niet perse noodzakelijk. In deze tijd van het jaar wordt er veel gezocht op koolhydraatarme recepten, want ja die kerstkilo’s moeten er weer af.

Koolhydraatarm eten

Eerlijk gezegd ben ik momenteel ook wat meer aan het letten op de koolhydraten want daarvan heb ik echt een overdosis gehad in december. Dat was heerlijk, maar ik vind het ook wel fijn om weer een beetje normaal te eten. Wil jij beginnen met koolhydraatarm eten? Check dan de tips welke koolhydraatarme ingrediënten je in huis kunt halen en check ook zeker af en toe de site want de komende tijd komt er meer van langs.

koolhydraatarme quiche met champignons

Maken van de quiche

Om de koolhydraatarme quiche te maken gebruik ik dit keer champignons (gewone of kastanje kan ook) en gerookte kipfilet. Dat geeft net weer eens een andere smaak dan gewone kip maar dat kan zeker ook. Wil je gewone kip gebruiken? Pocheer die dan van tevoren en pluk het uit elkaar. Stukjes snijden kan ook, maar ik vind pulled chicken altijd wel lekker in deze quiche.

Het allermakkelijkste is het om de koolhydraatarme quiche te bakken in een ovenbestendige koekenpan. Op die manier hoef je het niet nog eens over te schenken in een aparte ovenschaal. Scheelt weer afwas! Let ook op dat je geen springvorm of taartvorm met een losse bodem gebruikt want dan verlies je tijdens het bakken waarschijnlijk het nodige ei. Een gewone ovenschaal of een koekenpan is het makkelijkste.

Ik ben sinds kort enorm fan van alles in een koekenpan. Zowel zoet als hartig. Gietijzer is daar een heel fijn materiaal voor. Maar een gewone ovenbestendige koekenpan kan natuurlijk ook voor de koolhydraatarme quiche.

Check ook deze quiche recepten:

champignon quiche zonder korst

Champignon quiche met kip en bacon

4.34 van 3 stemmen
GangBijgerecht, Lunch
Keukenpaleo

Lekker voor lunch of voor onderweg is deze champignon quiche
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 55 minuten
totaal 55 minuten

6 personen

Materiaal

  • Bakvorm 22 cm

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 125 gram champignons gehalveerd
  • 6 dikke plakken bacon in dunne repen gesneden
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el verse bieslook gehakt
  • zout en peper

  • Verwarm de oven voor op 175C.
  • Neem een flinke koekenpan en bak hierin eerst de plakken bacon uit. Laat even uitlekken op keukenpapier en snij dan in kleine stukjes. Bak in dezelfde pan (eventueel met nog wat extra olie) de champignons tot ze gaar zijn. Snij de kipfilet in kleine stukjes
  • Klop in een kom de eieren los met de kokosmelk en doe hier de andere ingredienten doorheen. Voeg de gehakte bieslook en peper en zout toe.
  • Vet een quichevorm in en bekleed desgewenst met bakpapier.
  • Let op als je een springvorm wilt gebruiken. Dit is een quiche zonder korst dus giet je het mengsel in een springvorm dan zal het er uitlekken. Een quichevorm zonder losse randen of losse bodems werkt hier beter.
  • Bak de quiche voor ongeveer 45 minuten in de oven

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 237kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 15g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 194mg | Natrium: 241mg | Kalium: 321mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 297IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 33mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.