Quiche met feta en gerookte kip
Deze lekkere quiche met feta en gerookte staat binnen no time op tafel en is een crowd pleaser. Hoe je het maakt zie je hieronder.
Recept voor een supermakkelijke quiche met feta en gerookte kip
Hartige taartjes zijn toch wel een van de makkelijkste dingen om even in elkaar te flansen voor als je onverwacht trek hebt in een lekker hartig gerechtje voor tussendoor, als voorgerecht of als hoofdgerecht… Deze lekkere quiche met gerookte kip en feta is klaar in no time en is een basis taartje waar je echt van alles in kunt doen. Perfect om de restjes op te maken!
Hoofd- of bijgerecht
Deze quiche met feta is geschikt als hoofdgerecht als je het maakt in een grotere vorm of als bijgerecht als je het maakt in de kleine quichevormpjes. Als hoofdgerecht is het lekker om het te serveren met een grote salade of geroosterde groentes. Afhankelijk van het seizoen natuurlijk. Ze zijn ook gewoon erg lekker om als lunch te eten. Ze zijn super handig om mee te nemen voor onderweg. Ik vind de combinatie van de gerookte kip met de feta erg lekker.
Je kunt een rol deeg uit de koeling gebruiken voor de grote vorm of gebruik kleine plakjes voor hartige taart. Die vierkante uit de vriezer zijn ideaal om te gebruiken in de kleinere vormpjes van 10 cm.
Blind bakken
De quiche met feta wordt wat goudbruiner als je hem eerst blind bakt. Dat is geen must maar vind ik ze altijd net wat lekkerder met een mooie bruine korst. Het voorkomt ook dat je deeg niet goed gaar wordt. Om ze blind te bakken prik je gaatjes in de bodem en deze beleg je vervolgens met wat bakpapier. Dit verzwaar je met bakbonen of ongekookte rijst. Bak ze op die manier voor ongeveer 15 minuten. Verwijder dan het bakpapier met de rijst en bak ze nog eens vijf minuten tot licht goudbruin.
Verdeel dan de vulling erover en bak af zoals hieronder.
Ben je fan van een lekkere quiche? Probeer dan zeker eens deze met langzaam gestoofde uien (gestoofd in bier!) of deze feestelijke versie met gerookte zalm.
Check ook de onderstaande quicherecepten:
Gerookte kip met feta quiche
Benodigdheden
- 1 taartvorm van 20 cm of 8 kleintjes van 10 cm
Ingrediënten
- 8 plakjes hartige taart deeg of gebruik 1 grote rol
- 160 gr gerookte kip in kleine stukjes gesneden
- 160 gr feta verkruimeld
- 3 eieren
- 2 el verse dille
- 185 ml slagroom
- zeezout en verse zwarte peper
- sla om te serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
- Bekleed 8 kleine quiche vormpjes (de anti aanbak met losse bodem zijn het handigste) of 1 grotere vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bekleed met bakpapier en verzwaar dit met bakbonen.Bak blind voor ongeveer 15 minuten. Haal bakbonen en bakpapier dan weg en bak nog even voor 5 minuten. Laat het niet te bruin worden want het moet zo nog een keer in de oven.
- Verdeel de kip en feta over de bodem van de taartjes. Doe de eieren, room, dille, zout en peper in een mengkom en mix tot goed gemengd.
- Vul de vormpjes met het ei mengsel. Doe ze niet al te vol want als het gaat overstromen wordt het er niet mooier op.
- Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten of tot goudbruin en gaar zijn. Serveer met een groene salade.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Weekmenu voor week 20 | Simone's Kitchen
Pingback: Snel hartig taartje met tomaat en doperwt -Simone's Kitchen