Deze lekkere quiche met feta en gerookte staat binnen no time op tafel en is een crowd pleaser. Hoe je het maakt zie je hieronder.

Quiche met feta en gerookte kip

Recept voor een supermakkelijke quiche met feta en gerookte kip

Hartige taartjes zijn toch wel een van de makkelijkste dingen om even in elkaar te flansen voor als je onverwacht trek hebt in een lekker hartig gerechtje voor tussendoor, als voorgerecht of als hoofdgerecht… Deze lekkere quiche met gerookte kip en feta is klaar in no time en is een basis taartje waar je echt van alles in kunt doen. Perfect om de restjes op te maken!

Hoofd- of bijgerecht

Deze quiche met feta is geschikt als hoofdgerecht als je het maakt in een grotere vorm of als bijgerecht als je het maakt in de kleine quichevormpjes. Als hoofdgerecht is het lekker om het te serveren met een grote salade of geroosterde groentes. Afhankelijk van het seizoen natuurlijk. Ze zijn ook gewoon erg lekker om als lunch te eten. Ze zijn super handig om mee te nemen voor onderweg. Ik vind de combinatie van de gerookte kip met de feta erg lekker.

Quiche met feta en gerookte kip

Je kunt een rol deeg uit de koeling gebruiken voor de grote vorm of gebruik kleine plakjes voor hartige taart. Die vierkante uit de vriezer zijn ideaal om te gebruiken in de kleinere vormpjes van 10 cm.

Blind bakken

De quiche met feta wordt wat goudbruiner als je hem eerst blind bakt. Dat is geen must maar vind ik ze altijd net wat lekkerder met een mooie bruine korst. Het voorkomt ook dat je deeg niet goed gaar wordt. Om ze blind te bakken prik je gaatjes in de bodem en deze beleg je vervolgens met wat bakpapier. Dit verzwaar je met bakbonen of ongekookte rijst. Bak ze op die manier voor ongeveer 15 minuten. Verwijder dan het bakpapier met de rijst en bak ze nog eens vijf minuten tot licht goudbruin.

Quiche met gerookte kip en feta

Verdeel dan de vulling erover en bak af zoals hieronder.

Ben je fan van een lekkere quiche? Probeer dan zeker eens deze met langzaam gestoofde uien (gestoofd in bier!) of deze feestelijke versie met gerookte zalm.

Check ook de onderstaande quicherecepten:

Quiche met feta en gerookte kip

Gerookte kip met feta quiche

5 van 1 stem
GangBijgerecht, Hoofdgerecht
KeukenHollandse

Gebruik 4 plakjes als je een grote bakt of 8 voor 8 kleine vormpjes
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 40 minuten

8 personen

Materiaal

  • 1 taartvorm van 20 cm of 8 kleintjes van 10 cm

Ingrediënten

  • 8 plakjes hartige taart deeg of gebruik 1 grote rol
  • 160 gr gerookte kip in kleine stukjes gesneden
  • 160 gr feta verkruimeld
  • 3 eieren
  • 2 el verse dille
  • 185 ml slagroom
  • zeezout en verse zwarte peper
  • sla om te serveren

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
  • Bekleed 8 kleine quiche vormpjes (de anti aanbak met losse bodem zijn het handigste) of 1 grotere vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bekleed met bakpapier en verzwaar dit met bakbonen.
    Bak blind voor ongeveer 15 minuten. Haal bakbonen en bakpapier dan weg en bak nog even voor 5 minuten. Laat het niet te bruin worden want het moet zo nog een keer in de oven.
  • Verdeel de kip en feta over de bodem van de taartjes. Doe de eieren, room, dille, zout en peper in een mengkom en mix tot goed gemengd.
  • Vul de vormpjes met het ei mengsel. Doe ze niet al te vol want als het gaat overstromen wordt het er niet mooier op.
  • Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten of tot goudbruin en gaar zijn. Serveer met een groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 285kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 12g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 124mg | Natrium: 450mg | Kalium: 153mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 527IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 128mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.