Simone's Kitchen

Quiche met gehakt en paprika

Een heerlijke quiche die vol zit met bloemkool, broccoli, gehakt en paprika. Prima geschikt om mee te nemen als makkelijke lunch of als onderdeel van de warme maaltijd.

Quiche met gehakt en paprika

Quiche met gehakt en paprika

Vorige week deelde ik al mijn ontbijtquiche met jullie, waarvan ik al aangaf dat het niet meteen als ontbijt hoeft te worden gegeten. Vandaag heb ik een quiche met gehakt die eigenlijk voor dezelfde doeleinden gebruikt kan worden. Dit keer vulde ik de quiche met lekker veel groentes. Je vindt er bloemkool, broccoli, paprika, allerlei kruiden en gehakt in.

Quiche met gehakt en paprika

Makkelijke avondmaaltijd

Een quiche en zeker ook deze quiche met gehakt is een ideale manier om leftovers op te maken. Je kunt er in doen wat je nog hebt liggen. In dit geval had ik nog een stuk bloemkool liggen en wat broccoli. Plus nog twee paprika’s die echt wel hun beste tijd hadden gehad. Voeg dat allemaal bij elkaar en je hebt een prima maaltijd.

Het is bovendien een koolhydraatarme maaltijd en prima om te combineren met bijvoorbeeld een lekkere groene salade.

Meer groentes

Een quiche eten is misschien een gekke manier om meer groentes te eten maar als je een puntje quiche eet bij de lunch bijvoorbeeld heb je toch al weer meteen wat groente achter de kiezen. Ik combineer dat meestal met nog wat extra groen in de vorm van die groene salade die ik hierboven al aangaf en het is een prima uitgebalanceerde maaltijd.

Sommige mensen hebben wat moeite met het feit dat er 8 eieren in deze quiche gaan, maar onthoud dat je die natuurlijk niet allemaal zelf op zit te eten. Die 8 eieren zijn verdeeld over de quiche en dan valt het allemaal reuze mee.

Quiche met gehakt en paprika
Print recept Pin recept
No ratings yet

Quiche met gehakt en paprika

Een lekker stevige quiche die ideaal is om mee te nemen als lunch of als onderdeel van het avondeten
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • ¼ bloemkool kort voorgekookt
  • ½ broccoli kort voorgekookt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 300 gr gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 tl fijngehakte rozemarijn
  • ½ tl cayenne peper
  • Peper en zout
  • 8 eieren

Instructies

  • Neem een grote koekenpan en vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Verhit de koekenpan met wat kokos- of olijfolie en bak hierin de ui eerst glazig. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak mee. Voeg de groentes toe en bak ook deze even op.
  • Doe de groente was over in de ovenschaal en verdeel gelijk over de bodem van de schaal.
  • Bak het gehakt uit in de pan en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt over de groente en roer het even door elkaar.
  • Klop de eieren los met bieslook, rozemarijn, peper en zout en giet dit over de groentemix heen.
  • Bak in de oven voor 30 minuten of tot gaar en goudbruin.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: gehakt, paprika

Voedingswaarde

Calorieën: 380kcal, Koolhydraten: 14g, Eiwit: 28g, Vet: 24g, Verzadigd vet: 9g, Transvet: 1g, Cholesterol: 381mg, Natrium: 215mg, Kalium: 839mg, Vezels: 5g, Suiker: 5g, Vitamine A: 2127IU, Vitamine C: 150mg, Calcium: 124mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.