Makkelijke salade met geroosterde groente

Makkelijke salade met geroosterde groentes
Voor deze makkelijke salade met geroosterde groentes ben je iets langer bezig dan voor een normale salade maar qua smaak maak je dat meer dan goed! Door het roosteren van de groente voeg je een extra dimensie aan je salade toe.
Roosteren van de groente
Voor het maken van deze salade heb je wel de oven nodig. Dat is misschien minder fijn met deze temperaturen, maar je hoeft natuurlijk niet voor de oven te gaan zitten… 🙂
Wat gaat erin?
In deze makkelijke salade met geroosterde groente doe ik de volgende items:
- Broccoli
- Bloemkool
- Rode bietjes
- Gemengde sla
- Walnoten
De dressing maak ik vervolgens met een combinatie van kokosyoghurt en tahini wat het echt een bijzondere combinatie maakt.
Mealprep
Wat ik vaak doe tijdens de zondagse maaltijdplanning is om sommige groente al van tevoren klaar te maken. Zo kun je de bloemkool en de broccoli al van tevoren roosteren. Ga je ze niet binnen korte tijd gebruiken, dan kun je het invriezen. Dat is super handig als je minder tijd hebt.
Ik heb zelf geen magnetron in huis maar je zou die kunnen gebruiken om heel makkelijk je salade weer op te warmen.
Salade met geroosterde groente
Het enige wat ik overigens niet extra rooster zijn de rode bietjes. Ik koop daarvoor kant en klaar gekookte biologische bietjes. Persoonlijk vind ik het roosteren van de bieten echt te lang duren. Dus voor deze salade vind ik de gekookte variant echt prima.
Wil je ze wel zelf roosteren? Hou dan wel een langere bereidingstijd aan.
Liever niet vega?
Wil je de makkelijke salade met geroosterde groente liever niet vegan hebben? Wat ik persoonlijk erg lekker vind als toevoeging is wat kipdijvlees. Dat snijd ik in hele kleine blokjes, kruid die lekker met een kruidenmix zoals bijvoorbeeld ras el hanout. Die bak ik dan op hoog vuur krokant in de kokosolie en voeg die toe aan de salade.
Probeer ook eens de salade met geroosterde avocado!

Salade met geroosterde groentes
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Verdeel de broccoli en bloemkool over een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en zout en rooster in de oven voor 20-30 minuten of tot gaar.
- Laat afkoelen terwijl je de dressing maakt.
- Combineer hiervoor de ingredienten met elkaar en proef goed. Tahini wil soms nog wel eens een beetje bitter smaken. Je kunt dan iets meer balsamico toevoegen. Ook een kneepje citroen is lekker door de dressing.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.