Simone's Kitchen

Makkelijke salade met geroosterde groente

Makkelijke salade  met geroosterde groenten

Makkelijke salade met geroosterde groentes

Voor deze makkelijke salade met geroosterde groentes ben je iets langer bezig dan voor een normale salade maar qua smaak maak je dat meer dan goed! Door het roosteren van de groente voeg je een extra dimensie aan je salade toe.

Roosteren van de groente

Voor het maken van deze salade heb je wel de oven nodig. Dat is misschien minder fijn met deze temperaturen, maar je hoeft natuurlijk niet voor de oven te gaan zitten… 🙂

Wat gaat erin?

In deze makkelijke salade met geroosterde groente doe ik de volgende items:

  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Rode bietjes
  • Gemengde sla
  • Walnoten

De dressing maak ik vervolgens met een combinatie van kokosyoghurt en tahini wat het echt een bijzondere combinatie maakt.

Mealprep

Wat ik vaak doe tijdens de zondagse maaltijdplanning is om sommige groente al van tevoren klaar te maken. Zo kun je de bloemkool en de broccoli al van tevoren roosteren. Ga je ze niet binnen korte tijd gebruiken, dan kun je het invriezen. Dat is super handig als je minder tijd hebt.

Ik heb zelf geen magnetron in huis maar je zou die kunnen gebruiken om heel makkelijk je salade weer op te warmen.

Salade met geroosterde groente

Het enige wat ik overigens niet extra rooster zijn de rode bietjes. Ik koop daarvoor kant en klaar gekookte biologische bietjes. Persoonlijk vind ik het roosteren van de bieten echt te lang duren. Dus voor deze salade vind ik de gekookte variant echt prima.

Wil je ze wel zelf roosteren? Hou dan wel een langere bereidingstijd aan.

Liever niet vega?

Wil je de makkelijke salade met geroosterde groente liever niet vegan hebben? Wat ik persoonlijk erg lekker vind als toevoeging is wat kipdijvlees. Dat snijd ik in hele kleine blokjes, kruid die lekker met een kruidenmix zoals bijvoorbeeld ras el hanout. Die bak ik dan op hoog vuur krokant in de kokosolie en voeg die toe aan de salade.

Probeer ook eens de salade met geroosterde avocado!

Salade met geroosterde groenten
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Salade met geroosterde groentes

Het roosteren van de groentes kun je prima de dag van tevoren doen. Laat afkoelen en je kunt de salade makkelijk meenemen naar je werk bijvoorbeeld. Wil je liever niet vega eten? Voeg dan stukjes gekookte kip toe aan de salade of kook er een eitje bij.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • ½ broccoli in roosjes gebroken
  • ½ bloemkool in roosjes gebroken
  • 1-2 rode biet geroosterd in en blokjes gesneden
  • 50 gr gemengde sla
  • 50 gr walnoten gehakt

Dressing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Verdeel de broccoli en bloemkool over een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en zout en rooster in de oven voor 20-30 minuten of tot gaar.
  • Laat afkoelen terwijl je de dressing maakt.
  • Combineer hiervoor de ingredienten met elkaar en proef goed. Tahini wil soms nog wel eens een beetje bitter smaken. Je kunt dan iets meer balsamico toevoegen. Ook een kneepje citroen is lekker door de dressing.
Gang: Lunch
Keuken: paleo
Trefwoord: andijviesalade, bloemkool, geroosterde groente

Voedingswaarde

Calorieën: 411kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 14g, Vet: 31g, Verzadigd vet: 4g, Natrium: 138mg, Kalium: 1254mg, Vezels: 11g, Suiker: 10g, Vitamine A: 2798IU, Vitamine C: 210mg, Calcium: 168mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.