Heerlijke salade van rode kool en geroosterde avocado

Avocado heaven

O heerlijke avocado! Ik ben echt fan van deze fijne groene vrucht. De meeste gerechten die je maakt met avocado zijn natuurlijk koud. Guacamole, avocadoijs, chocolade mousse om maar wat te noemen, zijn allemaal heerlijk maar gebruiken de avocado koud.

Je kunt ze echter ook grillen of uit de oven bereiden. Binnenkort zal ik een lekker recept delen waarbij je de avocado roostert in de oven. Voor nu heb ik lekkere salade met gegrilde avocado.

Niet te lang

Hoewel het echt een drama is om goede avocado’s te vinden in de supermarkt ( de een is te hard, de ander is te zacht of al verrot) heb je voor dit gerechtje wel goede avocado’s nodig. Dat is de enige uitdaging. Want zijn ze te zacht als je ze gaat grillen dan vallen ze uit elkaar in de grilpan.

Zijn ze te hard…. nou ja, niemand wil te harde avocado’s…

Overigens kun je het beste onrijpe avocado’s kopen en die thuis laten rijpen tot perfectie. Beter dan de eetrijpe varianten die meestal niet goed zijn. Uitzonderingen daargelaten.

Heb jij nog een briljante avocado tip dan hoor ik het graag!

Salade met geroosterde avocado

Deze salade met geroosterde avocado is heerlijk met de Oosterse dressing, maar doet het ook goed bij de barbecue of zelfs als ontbijt.

Grillen van de avocado op de barbecue kan trouwens ook, maar dan zou ik wel een speciale grilpan gebruiken die je op de barbecue gebruikt. Ik ben bang dat de avocado anders door het rooster heen gaat zakken. En dan wordt het zo’n rommeltje 🙂

Salade met geroosterde avocado

Salade van geroosterde avocado met Oosterse dressing

Nog geen review
GangMaaltijdsalade
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 avocado’s door midden gesneden en schil verwijderd.
  • 1 el olijfolie
  • ½ komkommer in dunne plakjes
  • 75 gr gemengde sla
  • 150 gr geraspte rode kool
  • ½ bosje verse koriander
  • 1 el sesamzaadjes

Dressing


  • Bestrijk de avocado helften met wat olijfolie en bak in een grillpan tot er mooie streepjes op de avocado ontstaan. Laat ze niet al te lang bakken want dan worden ze te zacht. Ondertussen bereid je de salade voor.
  • Neem een grote schaal en vul deze met de gemengde sla en de rode kool. Leg de komkommerplakjes erop en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de geroosterde avocado op de salade, doe de dressing er overheen en serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 586kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 7g | Vet: 53g | Verzadigd vet: 8g | Natrium: 387mg | Kalium: 1353mg | Vezels: 17g | Suiker: 6g | Vitamine A: 4096IU | Vitamine C: 69mg | Calcium: 126mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.