Super lekkere en gezonde paleo chocoladepudding
Paleo chocoladepudding
Soms kom je een recept tegen en die wil je dan gewoon meteen maken. Zo lekker ziet het er uit. Nu moet je weten dat ik eigenlijk niet de grootste fan ben van koffie of koffiesmaak door mijn eten. Koffie drinken vind ik heerlijk, maar in een toetje? Nee, dat is niet meteen mijn favoriete smaak. Maar in dit recept klonk het wel lekker dus ik besloot de gok te wagen.
Klaar in tien minuten
En man, dit is lekker! En ook nog eens klaar in een minuutje of 10. Je moet alleen de dadels heel even voor weken in de koffie en dan samen met de rest van de ingrediënten door elkaar mixen in de machine. Klaar! Ideaal dus voor een snel dessert. Het is vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en paleo. De dadels zijn natuurlijk wel megazoet dus als je een probleempje hebt met suiker dan is dit geen goede keus.
Het is ook nog eens erg machtig dus de bakken die we voor de foto hebben gebruikt zijn echt veel te groot.. 😉 Serveren in klein bakjes is het advies.
Mokka chocoladepudding met avocado
Ingrediënten
- 150 gr dadels zonder pit
- 500 ml sterke koffie
- 1 tl vanille extract
- 2 rijpe avocado's
- 30 gr rauwe cacao
- 125 gr frambozen
- munt om te garneren
Instructies
- Doe de dadels in een kom en giet hier de hete koffie overheen. Laat dit 10 minuten wellen. Giet af en bewaar 125 ml van de koffie.
- Doe de dadels in de keukenmachine en voeg hier de 125 ml koffie en vanille aan toe. Draai tot het een pasta wordt. Doe het avocadovlees en de cacao erbij. Draai door tot het glad is.
- Serveer in kommen met frambozen en munt
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Heb je deze paleo ontbijtbowl met zoete aardappel al eens geprobeerd?
Rather read in English? Check out Real Food Blog