Koffie; ik kan er echt intens van genieten. Over het algemeen maak ik niet zo heel vaak recepten met koffie maar dat is eigenlijk jammer, want koffie is behalve heerlijk om te drinken, ook heel erg lekker en leuk om te verwerken in recepten. Ik geef je hier alvast 7 recepten met koffie in de hoofdrol!

7 x recepten met koffie

Ah dat heerlijke bakje koffie in de ochtend. Ik kan er intens van genieten. Maar koffie kun je natuurlijk ook op andere manieren gebruiken, vooral als je geautomatiseerde koffieapparatuur hebt die je kan helpen met verschillende smaken te experimenteren. In mijn geval is de meest voorkomende het maken van een lekkere ijskoffie, maar er kan natuurlijk meer. Daarom vandaag 7 x recepten met koffie!

Ijskoffie met banaan en kokos

We beginnen de rij recepten met koffie gewoon meteen met het recept wat ik nog niet zo lang geleden deelde; een heerlijke ijskoffie met banaan en kokos.

ijskoffie

Tiramisu

Dé Italiaanse dessertklassieker is natuurlijk tiramisu. Daar hoort koffie in en daarom mag dit recept niet ontbreken in de rij recepten met koffie!

Tiramisu met amaretto

Kruidkoek met koffie en rozijnen

Deze kruidkoek met koffie en rozijnen is een absolute favoriet hier. Uiteraard heel lekker bij een kopje koffie maar ook gewoon zo als traktatie.

kruidkoek met koffie en rozijnen

Koffiesmoothiebowl

Waarom niet je ontbijt en je koffie samen combineren in een koffiesmoothiebowl? Deze met banaan, chocola, koffie en amandelmelk is een prima manier om je dag te beginnen.

Chocolade koffie smoothiebowl - heerlijk paleo ontbijt

Iced latte

Ok, heel eerlijk; ik weet al die fancy namen van koffie niet uit mijn hoofd. Maar volgens mij dit een soort ijs koffie verkeerd. Heet dat tegenwoordig een iced latte? Geloof het wel. Hoe dan ook, deze versie maak je met amandelmelk en is heerlijk!

Ijskoffie met amandel-cashew drank

Paleo chocolade mousse

Koffie en chocola is een match made in heaven. In deze paleo chocolade mousse zit dan ook lekker wat koffie voor die hele speciale smaak.

chocolade mousse

Stoofschotel met koffie en bier

Kennen jullie de dude nog? Hij maakte nogal graag en vaak recepten met koffie. Blijkbaar is dat ook een heel mannelijk ingredient (volgens hem dan he) en zeker in combinatie met bier. Deze stoofschotel is daar een heel goed voorbeeld van!

Stoere stoofschotel met bier | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!