Simone's Kitchen

Ijskoffie met kokos en banaan

ijskoffie met kokos en banaan

Ijskoffie met kokos en banaan

Een lekker frisse ijskoffie met kokos en banaan om je op gang te helpen op de vroege ochtend! Een kruising tussen een smoothie en een koffie eigenlijk.

Ooit maakte ik een smoothiebowl met koffie erin die vervolgens mega populair werd. Vorig jaar maakte ik een soort ijskoffie met amandelmelk als een iced latte als het ware en dit keer heb ik een… ja wat eigenlijk? Ik denk dat je deze ijskoffie met kokos en banaan nog het beste kunt omschrijven als een kruising tussen een ijskoffie en een smoothie.

Met kokos én banaan

Voor het maken van deze ijskoffie met kokos gebruik ik graag wat leftover koffie van de dag ervoor. Dat is natuurlijk optioneel. Je kunt er ook prima verse koffie voor zetten. De kokosmelk zet ik ook al de dag ervoor in de koeling. En dan is het een kwestie van alles in de blender en serveren met ijsblokjes.

Ijskoffie met kokos en banaan is done! Natuurlijk hoef je die banaan niet toe te voegen als dat niet jouw ding is. Ik vind het heerlijk en het maakt de ijskoffie ook meteen een stuk zoeter. Alternatief zou je hier ook in plaats van die banaan wat honing kunnen toevoegen.

Dan blijft de koffie ook wat dunner van structuur. Maar als milkshake is dit dus ook niet te versmaden. Nu alleen nog het bijbehorende warme weer en dan wordt het nog eens wat.

Overigens is dit natuurlijk ook lekker als het geen warm weer is. Doordat er banaan en kokos in zit vult deze ijskoffie ook behoorlijk en kun je het dus prima als snel ontbijtje nemen. Eet (en drink) smakelijk!

ijskoffie
Print recept Pin recept
No ratings yet

Ijskoffie

Ben je koffiefanaat dan is dit het ontbijt voor jou. Zorg dat je een restje koffie over hebt van de dag ervoor en gebruik dat om de ijskoffie te maken.
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten behalve de ijsblokjes in de blender en draai glad en romig.
  • Giet over in twee glazen en verdeel wat ijsblokjes over de koffie.
  • Serveer met wat kokosrasp erover of wat cacaopoeder.
Gang: Drank, Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: banaan, koffie

Voedingswaarde

Calorieën: 501kcal, Koolhydraten: 33g, Eiwit: 5g, Vet: 43g, Verzadigd vet: 38g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g, Natrium: 28mg, Kalium: 896mg, Vezels: 3g, Suiker: 14g, Vitamine A: 77IU, Vitamine C: 12mg, Calcium: 50mg, Ijzer: 7mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Hoi Simone,

    Denk je dat deze koffiedrank te bewaren is tot de dag erna? Koelkast?

    Met vriendelijke groet
    Daniëlle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.