Deze heerlijke en frisse ijskoffie is perfect voor warme dagen of gewoon omdat je er zin in hebt. Je maakt het met kokos en banaan voor het zoete. Even in de blender en je ijskoffie met kokos is klaar!

ijskoffie met kokos en banaan

Ijskoffie met kokos en banaan

Een lekker frisse ijskoffie met kokos en banaan om je op gang te helpen op de vroege ochtend! Een kruising tussen een smoothie en een koffie eigenlijk.

Ooit maakte ik een smoothiebowl met koffie erin die vervolgens mega populair werd. Vorig jaar maakte ik een soort ijskoffie met amandelmelk als een iced latte als het ware en dit keer heb ik een… ja wat eigenlijk? Ik denk dat je deze ijskoffie met kokos en banaan nog het beste kunt omschrijven als een kruising tussen een ijskoffie en een smoothie.

Met kokos én banaan

Voor het maken van deze ijskoffie met kokos gebruik ik graag wat leftover koffie van de dag ervoor. Dat is natuurlijk optioneel. Je kunt er ook prima verse koffie voor zetten. Wel even laten afkoelen voor gebruik. De kokosmelk zet ik ook al de dag ervoor in de koeling. En dan is het een kwestie van alles in de blender en serveren met ijsblokjes.

Ijskoffie met kokos en banaan is done! Natuurlijk hoef je die banaan niet toe te voegen als dat niet jouw ding is. Ik vind het heerlijk en het maakt de ijskoffie ook meteen een stuk zoeter. Alternatief zou je hier ook in plaats van die banaan wat honing kunnen toevoegen.

Dan blijft de koffie ook wat dunner van structuur. Maar als milkshake is dit dus ook niet te versmaden. Ben je geen fan van kokos dan kun je dit ook goed vervangen voor bijvoorbeeld amandelmelk, gewone melk of een ander soort melk naar keuze. Zorg wel dat die lekker koud is.

Overigens is dit natuurlijk ook lekker als het geen warm weer is. Doordat er banaan en kokos in zit vult deze ijskoffie ook behoorlijk en kun je het dus prima als snel ontbijtje nemen. Eet (en drink) smakelijk!

ijskoffie

Ijskoffie met kokos en banaan

5 van 1 stem
GangDrank, Ontbijt
Keukenpaleo

Ben je koffiefanaat dan is dit het ontbijt voor jou. Zorg dat je een restje koffie over hebt van de dag ervoor en gebruik dat om de ijskoffie te maken.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk gekoeld
  • 125 ml koude koffie
  • 2 bananen
  • ½ tl kaneel
  • Ijsblokjes

  • Doe alle ingrediënten behalve de ijsblokjes in de blender en draai glad en romig.
  • Giet over in twee glazen en verdeel wat ijsblokjes over de koffie.
  • Serveer met wat kokosrasp erover of wat cacaopoeder.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 501kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 5g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 38g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Natrium: 28mg | Kalium: 896mg | Vezels: 3g | Suiker: 14g | Vitamine A: 77IU | Vitamine C: 12mg | Calcium: 50mg | Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.