Deze lekkere glutenvrije pannenkoekjes zijn super eenvoudig om te maken en hebben maar een paar ingrediënten nodig. Maak je ze lekker klein zoals wij hier deden dan kun je er flink wat maken met dit recept voor glutenvrije pannenkoekjes.

Glutenvrije pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Glutenvrije pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn echt een van de makkelijkste die je kunt maken. In de basis is het banaan en eieren. Met wat extra kokos erdoor en blauwe bessen. En dat is het. Dus welgeteld vier ingredienten. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Ze zijn perfect om in elkaar te draaien voor een uitgebreid weekend buffet, maar kunnen eigenlijk altijd. Ze zijn warm heerlijk, maar koud ook heel erg lekker. Je kunt ze maken met blauwe bessen zoals we hier deden of je kunt er ander fruit doorheen. Afhankelijk van het seizoen.

Heel uitgebreid ontbijten!

Rijpe bananen

Wat wel essentieel is als je de glutenvrije pannenkoekjes gaat maken is dat je kiest voor mooi rijpe bananen. Net als met bananenbrood wil je dat de bananen tegen donkerbruin aan zitten. Dan zijn ze lekker zoet en perfect voor in de pannenkoeken.

Er gaat vrij veel ei in, dus je maakt er flink wat (mini) pannenkoekjes mee. Sowieso handig om de glutenvrije pannenkoekjes klein te houden. Maak je ze te groot dan worden ze lastig te hanteren. Ik heb gemerkt dat het omdraaien van dit soort pannenkoekjes de uitdaging is. Ik ben heel goed in omflippen, maar dat lukt me ook niet met grote pannenkoeken.

En ik heb er een speciale crepe pan voor. Die flipt wat makkelijker dan een gewone koekenpan door de lage rand. Als je vaak pannenkoeken bakt dan is dat echt wel een aanrader.

Glutenvrije pannenkoekjes met blauwe bessen en kokos

The Green Kitchen Stories

Het recept komt uit het eerste boek van The Green Kitchen Stories en hoewel het recept zegt dat je er tien glutenvrije pannenkoekjes uit haalt had ik er veel meer. Misschien heb ik ze te klein gemaakt, maar zeker met dit soort bloemloze pannenkoekjes vind ik klein fijn. Ze vallen toch iets eerder uit elkaar.  En hoe kleiner ze zijn, des te meer kun je er eten.. 🙂 Ik maakte trouwens al twee keer eerder soortgelijke pannenkoekjes maar dan toch weer net even anders. Het vorige recept had maar 1 ei en havermout waardoor het veel steviger was. Deze zijn wat lichter van structuur.

Wil je ze iets steviger dan kun je overwegen om er iets van amandelmeel of een eetlepel of zo van kokosmeel doorheen te roeren. Even uitproberen is het beste in dit geval. Maar eerlijk, als je even oplet met omdraaien lukt het ongetwijfeld!

Glutenvrije pannenkoekjes

Glutenvrije pannenkoekjes

Nog geen review
GangOntbijt
KeukenGlutenvrij

Deze lekkere glutenvrije pannenkoekjes zijn makkelijk en zo lekker! Die wil je keer op keer maken.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

20 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen rijpe
  • 6 eieren licht losgeklopt
  • 50 gr kokosrasp plus eventueel extra voor erover
  • 150 gr bosbessen
  • honing of ahorn voor serveren

  • Prak de bananen met een vork fijn in een kom. Klop de eieren en de kokos erdoor en voeg de bosbessen toe. Hou wat van de bosbessen achter om straks te serveren.
  • Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur met anti-aanbaklaag. Schep 1 juslepel van het beslag in de pan en bak er eerst eentje. Ik vond het handiger om maximaal twee tegelijk in de pan te doen in verband met omdraaien van de pannenkoekjes, maar kijk even wat voor jou goed werkt.
  • Als de bovenkant niet meer vloeibaar is draai je ze voorzichtig om met een spatel. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Bak dan nog een minuutje aan de andere kant en stapel de pannenkoeken op.
  • Voor serveren doe je er nog wat kokosrasp overheen en extra blauwe bessen.
  • Serveer eventueel met honing of ahornsiroop

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 32kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 49mg | Natrium: 19mg | Kalium: 33mg | Vezels: 0.4g | Suiker: 1g | Vitamine A: 75IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 8mg | Ijzer: 0.3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
20170224-080

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.