Kokos banaan pannenkoekjes (zonder bloem)

Kokos banaan pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Zondag!

In ons huishouden betekent “weekend” meestal niet helemaal hetzelfde als in huishoudens waar iedereen een ‘gewone’ kantoorbaan heeft. Soms vind ik dat echt jammer. Want als ik door de week druk ben geweest en in het weekend vrij ben (wat overigens niet zo vaak voorkomt) dan kun je er donder op zeggen dat Tom op de markt staat. Dus hebben we zelden samen een vrije dag. Maar vandaag is het er eentje! Whiehoo! Ik ben thuis en Tom is thuis. En wat is dan lekkerder dan uitgebreid samen ontbijten?

Heel uitgebreid ontbijten!

Heel uitgebreid ontbijten!

Dacht ik leuk om deze pannenkoekjes te maken, maar ik was voor het gemak even vergeten dan manlief  ‘allergisch’ is voor bananen. Gaat ie aan de race. En dat is dan weer een stuk minder gezellig in het weekend. Maar goed de pannenkoekjes zijn zo makkelijk om te maken dat je ze ook voor 1 persoon kunt bakken natuurlijk en voor de ander wat anders kunt klaarmaken. Zie je die paarse ‘prut’ in het midden van de ontbijttafel. Bovenaan? Nou dat recept ga ik hier ook binnenkort delen want ook dat is verschrikkelijk lekker en ideaal voor het weekend.

Kokos banaan pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

The Green Kitchen Stories

Het recept komt uit het eerste boek van The Green Kitchen Stories en hoewel het recept zegt dat je er tien pannenkoekjes uit haalt had ik er veel meer. Misschien heb ik ze te klein gemaakt, maar zeker met dit soort bloemloze pannenkoekjes vind ik klein fijn. Ze vallen toch iets eerder uit elkaar.  En hoe kleiner ze zijn, des te meer kun je er eten.. 🙂 Ik maakte trouwens al twee keer eerder soortgelijke pannenkoekjes maar dan toch weer net even anders. Het vorige recept had maar 1 ei en havermout waardoor het veel steviger was. Deze zijn wat lichter van structuur.

Banaan kokos pannenkoekjes

Ingredients:

  • 3 rijpe bananen
  • 6 eieren, licht losgeklopt
  • 50 gr gedroogde kokosrasp, plus eventueel extra voor erover
  • 150 gr bosbessen
  • honing of ahorn voor serveren

Directions:

  1. Prak de bananen met een vork fijn in een kom. Klop de eieren en de kokos erdoor en voeg de bosbessen toe. Hou wat van de bosbessen achter om straks te serveren.
  2. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur met anti-aanbaklaag. Schep 1 juslepel van het beslag in de pan en bak er eerst eentje. Ik vond het handiger om maximaal twee tegelijk in de pan te doen in verband met omdraaien van de pannenkoekjes, maar kijk even wat voor jou goed werkt.
  3. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is draai je ze voorzichtig om met een spatel. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Bak dan nog een minuutje aan de andere kant en stapel de pannenkoeken op.
  4. Voor serveren doe je er nog wat kokosrasp overheen en extra blauwe bessen.
  5. Serveer eventueel met honing of ahornsiroop

20170224-080

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *