Simone's Kitchen

Kokos banaan pannenkoekjes (zonder bloem)

Kokos banaan pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Zondag!

In ons huishouden betekent “weekend” meestal niet helemaal hetzelfde als in huishoudens waar iedereen een ‘gewone’ kantoorbaan heeft. Soms vind ik dat echt jammer. Want als ik door de week druk ben geweest en in het weekend vrij ben (wat overigens niet zo vaak voorkomt) dan kun je er donder op zeggen dat Tom op de markt staat. Dus hebben we zelden samen een vrije dag. Maar vandaag is het er eentje! Whiehoo! Ik ben thuis en Tom is thuis. En wat is dan lekkerder dan uitgebreid samen ontbijten?

Heel uitgebreid ontbijten!

Heel uitgebreid ontbijten!

Dacht ik leuk om deze pannenkoekjes te maken, maar ik was voor het gemak even vergeten dan manlief  ‘allergisch’ is voor bananen. Gaat ie aan de race. En dat is dan weer een stuk minder gezellig in het weekend. Maar goed de pannenkoekjes zijn zo makkelijk om te maken dat je ze ook voor 1 persoon kunt bakken natuurlijk en voor de ander wat anders kunt klaarmaken. Zie je die paarse ‘prut’ in het midden van de ontbijttafel. Bovenaan? Nou dat recept ga ik hier ook binnenkort delen want ook dat is verschrikkelijk lekker en ideaal voor het weekend.

Kokos banaan pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

The Green Kitchen Stories

Het recept komt uit het eerste boek van The Green Kitchen Stories en hoewel het recept zegt dat je er tien pannenkoekjes uit haalt had ik er veel meer. Misschien heb ik ze te klein gemaakt, maar zeker met dit soort bloemloze pannenkoekjes vind ik klein fijn. Ze vallen toch iets eerder uit elkaar.  En hoe kleiner ze zijn, des te meer kun je er eten.. 🙂 Ik maakte trouwens al twee keer eerder soortgelijke pannenkoekjes maar dan toch weer net even anders. Het vorige recept had maar 1 ei en havermout waardoor het veel steviger was. Deze zijn wat lichter van structuur.

Banaan kokos pannenkoekjes
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
20 mins
Totale tijd
30 mins
 
Soort: Ontbijt
Keyword: banaan, kokos
Servings: 10 pannenkoekjes
Ingredienten
  • 3 rijpe bananen rijpe
  • 6 eieren licht losgeklopt
  • 50 gr kokosrasp plus eventueel extra voor erover
  • 150 gr bosbessen
  • honing of ahorn voor serveren
Instructies
  1. Prak de bananen met een vork fijn in een kom. Klop de eieren en de kokos erdoor en voeg de bosbessen toe. Hou wat van de bosbessen achter om straks te serveren.
  2. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur met anti-aanbaklaag. Schep 1 juslepel van het beslag in de pan en bak er eerst eentje. Ik vond het handiger om maximaal twee tegelijk in de pan te doen in verband met omdraaien van de pannenkoekjes, maar kijk even wat voor jou goed werkt.
  3. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is draai je ze voorzichtig om met een spatel. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Bak dan nog een minuutje aan de andere kant en stapel de pannenkoeken op.
  4. Voor serveren doe je er nog wat kokosrasp overheen en extra blauwe bessen.
  5. Serveer eventueel met honing of ahornsiroop

20170224-080

1 comment

  1. Pingback: De lekkerste paas-ontbijtjes op een rij | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos