Nog niet eerder maakte ik iets met bakbananenmeel, dus ik was heel benieuwd hoe dat uit zou pakken. Deze eenvoudige glutenvrije pannenkoekjes van bakbananenmeel zijn snel en erg lekker!

pannenkoekjes van bakbananenmeel

Pannenkoekjes van bakbananenmeel

Mijn keuze om te maken was vrij simpel. Ik denk ik begin met een basisrecept en kijk dan of het nog wat nodig heeft. Het eerste recept was een vegan brood van bakbananenmeel, maar die mislukte helaas volledig. Ik denk dat het wat vet nodig heeft, want deze versie was eigenlijk alleen water en meel. Het bleef wel goed bij elkaar maar was echt gortdroog en gewoon niet lekker. Terug naar de tekentafel voor die dus.

Deze pannenkoekjes van bakbananenmeel waren evenwel meteen een succes. Gelukkig! Ik begon me al zorgen te maken of er iets mis was met dat meel. Sommig glutenvrij meel reageert heel anders dan gewone bloem maar in dit geval waren de pannenkoekjes dus een succes.

pannenkoekjes van bakbananenmeel

Serveer met honing/fruit

De pannenkoekjes van bakbananenmeel zijn lekker om zo te eten met kokosrasp en honing. Of serveer ze met vers fruit. Het grappige is dat de pannenkoekjes niet naar banaan smaken. Dus voor alle banaanhaters; je kunt bakbananenmeel gerust gebruiken. Niet als je er allergisch voor bent natuurlijk, maar de smaak is vrij neutraal. Ik denk wel dat ze heel lekker zijn om te eten met banaan. O en spek en banaan! Nog beter.

pannenkoekjes van bakbananenmeel

Mocht je beslag te dik zijn dan kun je er overigens makkelijk wat extra kokosmelk aan toe voegen of een scheutje water. In tegenstelling tot de meeste glutenvrije pannenkoekjes zijn deze vrij stevig en makkelijk om om te draaien. Ik gebruikte trouwens ook voor het eerst een zogenaamde groene pan. Je hebt ongetwijfeld de laatste tijd wel geluiden gehoord dat de standaard anti-aanbakpannen niet zo heel erg gezond zijn. De teflon laag kan loslaten en in je eten terecht komen. De groene pan is een plantaardig alternatief. De anti aanbaklaag is namelijk gemaakt van plantenextracten en gerecycled materiaal. Het is 100% vrij van nikkel en zware metalen.

De anti-aanbaklaag werkt ook perfect trouwens. Ik zal nog een uitgebreider review schrijven als ik de pan vaker heb gebruikt. Met het bakken van de pannenkoekjes van bakbananenmeel ging het in ieder geval perfect.

pannenkoekjes van bakbananenmeel

Check nog meer pannenkoekrecepten

pannenkoekjes van bakbananenmeel
Print recept Pin recept
4.50 van 2 stemmen

Pannenkoekjes van bakbananenmeel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Dieetsoort glutenvrij, paleo
Porties: 10 kleine pannenkoeken

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle ingredienten, behalve het water in een kom en meng goed door.
  • Voeg eventueel nog wat water toe als het beslag te dik is. Het moet dik zijn maar wel glad.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en voeg hier 1 lepel beslag aan toe. Spreid indien nodig uit in een cirkel. Hou de pannenkoekjes klein.
  • Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak de andere kant.
  • Ga door tot al het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met vers fruit en honing.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: bakbanaanmeel, kaneel
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 109kcal, Koolhydraten: 11g, Eiwit: 2g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 5g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 49mg, Natrium: 81mg, Kalium: 156mg, Vezels: 1g, Suiker: 8g, Vitamine A: 242IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 18mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!