Glutenvrije pannenkoekjes van bakbananenmeel
Nog niet eerder maakte ik iets met bakbananenmeel, dus ik was heel benieuwd hoe dat uit zou pakken. Deze eenvoudige glutenvrije pannenkoekjes van bakbananenmeel zijn snel en erg lekker!
Pannenkoekjes van bakbananenmeel
Mijn keuze om te maken was vrij simpel. Ik denk ik begin met een basisrecept en kijk dan of het nog wat nodig heeft. Het eerste recept was een vegan brood van bakbananenmeel, maar die mislukte helaas volledig. Ik denk dat het wat vet nodig heeft, want deze versie was eigenlijk alleen water en meel. Het bleef wel goed bij elkaar maar was echt gortdroog en gewoon niet lekker. Terug naar de tekentafel voor die dus.
Deze pannenkoekjes van bakbananenmeel waren evenwel meteen een succes. Gelukkig! Ik begon me al zorgen te maken of er iets mis was met dat meel. Sommig glutenvrij meel reageert heel anders dan gewone bloem maar in dit geval waren de pannenkoekjes dus een succes.
Serveer met honing/fruit
De pannenkoekjes van bakbananenmeel zijn lekker om zo te eten met kokosrasp en honing. Of serveer ze met vers fruit. Het grappige is dat de pannenkoekjes niet naar banaan smaken. Dus voor alle banaanhaters; je kunt bakbananenmeel gerust gebruiken. Niet als je er allergisch voor bent natuurlijk, maar de smaak is vrij neutraal. Ik denk wel dat ze heel lekker zijn om te eten met banaan. O en spek en banaan! Nog beter.
Mocht je beslag te dik zijn dan kun je er overigens makkelijk wat extra kokosmelk aan toe voegen of een scheutje water. In tegenstelling tot de meeste glutenvrije pannenkoekjes zijn deze vrij stevig en makkelijk om om te draaien. Ik gebruikte trouwens ook voor het eerst een zogenaamde groene pan. Je hebt ongetwijfeld de laatste tijd wel geluiden gehoord dat de standaard anti-aanbakpannen niet zo heel erg gezond zijn. De teflon laag kan loslaten en in je eten terecht komen. De groene pan is een plantaardig alternatief. De anti aanbaklaag is namelijk gemaakt van plantenextracten en gerecycled materiaal. Het is 100% vrij van nikkel en zware metalen.
De anti-aanbaklaag werkt ook perfect trouwens. Ik zal nog een uitgebreider review schrijven als ik de pan vaker heb gebruikt. Met het bakken van de pannenkoekjes van bakbananenmeel ging het in ieder geval perfect.
Check nog meer pannenkoekrecepten
Pannenkoekjes van bakbananenmeel
Ingrediënten
- 3 eieren
- 150 gr bakbanaanmeel
- 2 tl kaneel
- 1 tl gember
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl zout
- 250 ml kokosmelk
- 3 el honing
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Doe alle ingredienten, behalve het water in een kom en meng goed door.
- Voeg eventueel nog wat water toe als het beslag te dik is. Het moet dik zijn maar wel glad.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en voeg hier 1 lepel beslag aan toe. Spreid indien nodig uit in een cirkel. Hou de pannenkoekjes klein.
- Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak de andere kant.
- Ga door tot al het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met vers fruit en honing.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Buiten het feit dat bakbananenmeel glutenvrij is heeft het een enorm gezonde eigenschap namelijk een hoog gehalte aan resistent zetmeel. Het lichaam zal dit type zetmeel niet omzetten maar dient het vooral als verteerbare vezels in de dikkedarm.
Dit maakt bakbananenmeel een enorm gezonde meel soort en een feestje voor je darmflora ofwel “WIN WIN”.
Heerlijk recept weer met vele voordelen 🙂
Thanks Richard! Ja is super gezond en lekker!