Simone's Kitchen

Hele simpele pannenkoeken

pannenkoeken

Ik heb net een indrukwekkende fotoserie gezien van een man die zijn vrouw heeft gefotografeerd tijdens haar gevecht tegen borstkanker. Een gevecht dat ze op de leeftijd van 40 jaar heeft verloren… Het is een prachtige serie en als je het nog niet hebt gezien kan ik het aanraden om een kijkje te nemen. De link zit hierboven…

Maar het is op dit soort momenten dat ik me realiseer hoe blij ik mag zijn dat ik gezond ben en dat mijn leven zo is gelopen als het op dit moment is. Ik klaag (af en toe) en ik zeur (bij gelegenheid) maar als het erop aankomt heb ik niks te klagen eigenlijk. Niet wanneer je de dingen in het juiste perspectief ziet.

Kanker – en ik heb dit al eerder gezegd – is zo’n verschrikkelijk mensonterende ziekte. Ik heb het inmiddels al te vaak van heel dichtbij mee mogen maken en als ik om me heen kijk dan lijkt het erop dat het de nummer 1 ziekte is waaraan mensen overlijden (ondanks het feit dat we steeds vaker horen dat obesitas die plek gaat opeisen)

pannenkoeken

En dat brengt me vervolgens op die ene regel, die iedereen zou moeten volgen; om zoveel mogelijk van je leven te maken, want het kan voorbij zijn voor je er erg in hebt.

We blijven zo gauw hangen in de zaken die er uiteindelijk helemaal niet toe doen. We maken ruzie over wie het dopje van de tandpasta er niet op heeft gedraaid of waarom de was nog in de wasmachine zit, maar in plaats daarvan zouden we ons moeten concentreren op de dingen die er wel toe doen.

De goede dingen van het leven, het gelach, de liefde, de reizen of de kleine dingen die iets bijzonder maken. En ik denk dat het geen kwaad kan om daar heel af en toe even bij stil te staan. Om dat drukke leven van ons even te laten voor wat het is en ons te realiseren dat we blij mogen zijn met onze gezondheid en ons geluk.

En laten we eerlijk zijn; je weet tenslotte nooit wanneer het ongeluk toe kan slaan, in wat voor vorm dan ook, dus je kunt maar beter genieten van het leven zolang het nog kan.

En als je het dan hebt over genieten van de simpele dingen van het leven dan voldoen deze pannenkoeken zeker hieraan. Iedereen weet wel hoe pannenkoeken gemaakt moeten worden en er zijn waarschijnlijk net zoveel recepten als mensen voor, maar ik vond de foto’s mooi dus besloot ik om dit recept toch met jullie te delen.

Niks bijzonders maar gewoon een klein beetje om het leven wat zoeter te maken!

pannenkoeken
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Hele simpele pannenkoeken

Totale tijd: 30 min
Porties: 10 pannenkoeken

Ingrediënten

 • 200 gr bloem
 • 2 eieren
 • 1/2 liter melk
 • mespuntje zout
 • boter om in te bakken
 • eventueel kaneel of vanilesuiker als je zoete pannenkoeken wilt

Instructies

 • zeef de bloem in een ruime kom, strooi het zout erbij en eventueel suiker of kaneel, maak een kuiltje in de bloem
 • Breek daarin de eieren en meng alles met een garde
 • Giet daar langzaam de helft van de melk bij, roer goed tot je een glad beslag hebt
 • Laat het beslag even rusten voor je gaat bakken

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

18 comments

 1. Wat heb je dat mooi gezegd Simone. Zo is het helemaal. Ik probeer me er dagelijks van bewust te zijn dat we het zo slecht niet hebben. Het kan altijd erger dus wees blij met wat je hebt en geniet.

  XXX Tessa

 2. Zow…. denk je even een simpel receptje te lezen… zit je dan ineens met kippenvel & waterige ogen…

  Mooi stuk!

  Ik ga even enorm genieten van mijn fijne bakje koffie! 😉

 3. Zoooo….wat een indrukwekkende foto’s zeg! Bedankt voor de link. En je hebt helemaal gelijk in alles wat je schrijft! Wat een diepgang op de vroege morgen maar dat mag ook weleens 🙂

 4. Ik volg hem ook al een tijdje op facebook Heel indrukwekkend. Toch denk ik dat het voor hem beter zou zijn als hij doorgaat met zijn leven. Life is for the living, en hij leeft volledig in het verleden.

  Mooie foto’s, Simoon! Heb je die stroopvlek nog uit de plank gekregen? 🙂

  • Haha Kay! Ja hoor die stroop is er weer uit gegaan! Was er ook wel even bezorgd over maar dat is gelukkig goed gekomen. En ja je hebt gelijk; dat is vaak het risico met dit soort dingen. Kan me ook wel voorstellen dat het moeilijk is om de draad van je leven weer op te pakken, maar zoals het gezegde gaat ‘life goes on!’

 5. Heel simpel recept maar wel suuuuper mooie foto’s

 6. Mooi geschreven, Simone. Ik had de foto’s ook al voorbij zien komen en met een brok in mijn keel bekeken. Het kan voorbij zijn, voordat je het weet. Carpe Diem! En elke dag even stilstaan bij waar je dankbaar voor bent. Mooie post en prachtige foto’s. Ik blijf zoeken naar zo’n tafeltje 😉

 7. Indrukwekkende foto’s, wordt er echt even stil van. Daarna een glimlach van jou mooie foto’s van klein geluk dat pannenkoeken heet

 8. Toen ik je post ‘Hele simpele pannenkoeken’ zag, dacht ik aanvankelijk ‘deze sla ik even over’, want persoonlijk vind ik pannenkoeken wel aardig om het zo maar eens uit te drukken. Na een paar pannenkoeken heb ik er al gauw genoeg van en ik heb dan toch nog steeds niet het gevoel dat ik echt gegeten heb.

  Maar je openingszin van deze post trok mijn aandacht.

  Het zijn Inderdaad prachtige maar tegelijkertijd ook tragische foto’s die Angelo van zijn Jennifer tijdens haar strijd gemaakt heeft.

  Maar met jouw post sla je de spijker wel op z’n pannenkoek.

  Ik wens jou en al je dierbaren een fantastische en liefedevolle dag.

  XX

  Jacques

 9. Heel mooi gezegd!

  Pannenkoeken brengen natuurlijk ook herinneringen op, bijv. de avonden met m’n familie, toen we pas suiker of stroop op de pannenkoek mochten doen als we iets hartigs hadden gegeten.. Heerlijk, ik moet ze weer eens maken.

 10. Dapper van je, Simone, om de meest pijnlijke, harde kant die bij het leven hoort, te plaatsen naast de smoothness van zoiets simpels als pannenkoeken. Je geeft me hiermee een mooi inkijkje in de mens Simone. Een mens die hiermee mijn hart heeft gestolen. Sjappoo!

 11. Pingback: Pannenkoekendag 2016 - mijn 5 favorieten | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.