Simone's Kitchen

Hele simpele pannenkoeken

pannenkoeken

Ik heb net een indrukwekkende fotoserie gezien van een man die zijn vrouw heeft gefotografeerd tijdens haar gevecht tegen borstkanker. Een gevecht dat ze op de leeftijd van 40 jaar heeft verloren… Het is een prachtige serie en als je het nog niet hebt gezien kan ik het aanraden om een kijkje te nemen. De link zit hierboven…

Maar het is op dit soort momenten dat ik me realiseer hoe blij ik mag zijn dat ik gezond ben en dat mijn leven zo is gelopen als het op dit moment is. Ik klaag (af en toe) en ik zeur (bij gelegenheid) maar als het erop aankomt heb ik niks te klagen eigenlijk. Niet wanneer je de dingen in het juiste perspectief ziet.

Kanker – en ik heb dit al eerder gezegd – is zo’n verschrikkelijk mensonterende ziekte. Ik heb het inmiddels al te vaak van heel dichtbij mee mogen maken en als ik om me heen kijk dan lijkt het erop dat het de nummer 1 ziekte is waaraan mensen overlijden (ondanks het feit dat we steeds vaker horen dat obesitas die plek gaat opeisen)

pannenkoeken

En dat brengt me vervolgens op die ene regel, die iedereen zou moeten volgen; om zoveel mogelijk van je leven te maken, want het kan voorbij zijn voor je er erg in hebt.

We blijven zo gauw hangen in de zaken die er uiteindelijk helemaal niet toe doen. We maken ruzie over wie het dopje van de tandpasta er niet op heeft gedraaid of waarom de was nog in de wasmachine zit, maar in plaats daarvan zouden we ons moeten concentreren op de dingen die er wel toe doen.

De goede dingen van het leven, het gelach, de liefde, de reizen of de kleine dingen die iets bijzonder maken. En ik denk dat het geen kwaad kan om daar heel af en toe even bij stil te staan. Om dat drukke leven van ons even te laten voor wat het is en ons te realiseren dat we blij mogen zijn met onze gezondheid en ons geluk.

En laten we eerlijk zijn; je weet tenslotte nooit wanneer het ongeluk toe kan slaan, in wat voor vorm dan ook, dus je kunt maar beter genieten van het leven zolang het nog kan.

En als je het dan hebt over genieten van de simpele dingen van het leven dan voldoen deze pannenkoeken zeker hieraan. Iedereen weet wel hoe pannenkoeken gemaakt moeten worden en er zijn waarschijnlijk net zoveel recepten als mensen voor, maar ik vond de foto’s mooi dus besloot ik om dit recept toch met jullie te delen.

Niks bijzonders maar gewoon een klein beetje om het leven wat zoeter te maken!

pannenkoeken
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Hele simpele pannenkoeken

Totale tijd: 30 min
Porties: 10 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • mespuntje zout
  • boter om in te bakken
  • eventueel kaneel of vanilesuiker als je zoete pannenkoeken wilt

Instructies

  • zeef de bloem in een ruime kom, strooi het zout erbij en eventueel suiker of kaneel, maak een kuiltje in de bloem
  • Breek daarin de eieren en meng alles met een garde
  • Giet daar langzaam de helft van de melk bij, roer goed tot je een glad beslag hebt
  • Laat het beslag even rusten voor je gaat bakken

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.