Simone's Kitchen

Bietjes pannenkoeken (glutenvrij en superlekker)

Glutenvrije bietenpannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Bietenpannenkoeken

Het is misschien niet meteen een logische combinatie om bietjes en pannenkoeken te combineren maar het bleek een topidee te zijn. Het zoete van de bietjes combineert heel erg goed met de pannenkoek waardoor je ook nog amper zoetstof nodig hebt om dit een heerlijk pannenkoekje te maken!

Door een enigszins suf inkoopbeleid (dat van mij) had ik weer eens teveel van een bepaald ingredient in de koeling liggen. In dit geval bietjes. Gekookte bietjes gelukkig want die blijven wel wat langer goed dan verse bietjes dus dat was een pluspunt. Maar toch… 3 pakken met bietjes in de koeling is -ook voor mij – wat aan de hoge kant. Tijd dus om eens wat anders te doen met bietjes. Ik was een dagje aan het koken met Esmee dus dat is altijd dé gelegenheid om eens wat anders te gaan proberen en aldus werden het bietjes pannenkoeken.

Glutenvrije bietjespannenkoeken | simoneskitchen.nl

En zeg nou zelf: ziet er top uit die knalroze pannenkoekjes toch? Hou er wel rekening mee dat deze pannenkoekjes wat meer tijd vergen om te bakken. Omdat er geen gluten in zitten vallen ze ook wat eerder uit elkaar tijdens het bakken. Maak dus kleine pannenkoekjes, dan gaat het goed. Serveer lekker met vers fruit en wat geraspte kokos en je hebt een top ontbijt!

Op zoek naar nog eenvoudigere pannenkoeken met slechts twee ingredienten?

4 van 1 stem
Glutenvrije bietenpannenkoekjes | simoneskitchen.nl
Bietenpannenkoekjes
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
25 min
 
Soort: Ontbijt
Keyword: banaan, rode bieten
Servings: 10 (kleine) pannenkoekjes
Ingredienten
  • 1 banaan rijpe b
  • 2 eieren
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 bietje groot gekookt, geraspt
  • kokosolie om te bakken
  • Serveren met vers fruit en kokos
Instructies
  1. Prak de banaan met een vork fijn en klop hier de eieren doorheen.
  2. Voeg het amandelmeel toe en rasp het bietje boven de kom.
  3. Mix alles goed door elkaar en verhit een koekenpan met wat kokosolie. Ik gebruik een juslepel voor de maat van de pannenkoekjes. Dan passen er drie in een pan. Laat ze rustig gaar worden en draai ze voorzichtig om.
  4. Serveer met geraspte kokos en vers fruit!

Delen is fijn!

5 comments

  1. Pingback: Boekweitpannenkoekjes met spinazie en banaan | Simone's Kitchen

  2. Avatar

    Hallo Simone.
    Voor hoeveel personen is dit recept?
    Wat zou je erbij adviseren als lunch?

    • Simone van den Berg

      Hoi Greet
      Tja het zijn ongeveer 10 kleine pannenkoekjes dus geen idee hoeveel je er dan voor zou willen eten bij de lunch. Dat is denk ik per persoon verschillend. En ik zou er wat extra fruit bij geven maar of het dan een hele goede lunch is dat betwijfel ik dan weer. Ik zou het eerder als ontbijt eten dan als lunch.

  3. Avatar

    Kats mislukt bij mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos