Dadel-kastanje pannenkoekjes
Deze heerlijke zoete dadel-kastanje pannenkoekjes zijn van nature glutenvrij door het gebruik van het kastanjemeel en zoet door de dadels.
Dadel-kastanje pannenkoekjes
Het voelt gewoon een beetje gek om niet elke dag hier iets te posten. Wel even lekker rustig maar ook wel een beetje onwennig. Het is momenteel een beetje druk; een nieuwe studio, deadlines van mijn boek en dan natuurlijk ook nog gewoon werken want ook dat gaat door. Dus met al het koken voor het boek heb ik dan soms gewoon even geen zin meer om nieuwe recepten voor op mijn blog te maken. Echt.. ik ben soms net een mens! 🙂
Dadel-kastanje pannenkoekjes
Het maken van deze dadel-kastanje pannenkoekjes kwam eigenlijk heel spontaan tot stand omdat ik tijdens het uitruimen van de keuken zowel dadels als kastanjemeel tegenkwam. De rest is dan snel gemaakt en voila, heerlijke dadel-kastanje pannenkoekjes die heerlijk zoet zijn zonder toegevoegde suikers.
Deadlines
De deadline van het boek (Heerlijke Chaos) is deze week en alle foto’s zijn gemaakt en de teksten liggen nu bij Tom voor de eerste controle dus ik dacht; tijd om jullie te verwennen met een wel heel lekker dadel-kastanje pannenkoekjes recept. Ik had voor een klant een ander pannenkoeken recept gemaakt en kwam een zak met dadels tegen in de kast. Dat leek me zo maar spontaan een leuke combi om te gebruiken in een recept en voila, dadel kastanje pannenkoekjes werden geboren.
Ze zijn zoet dus je hebt er absoluut geen zoetstof meer bij nodig. Ik vond ze verrassend lekker voor een spontaan experiment!
Nieuwe studio
Terwijl jullie dit lezen zitten Tom en ik de hele dag opgesloten in de nieuwe studio, want vandaag is het de grote afleverdag. Ik heb zoveel mogelijk alle spullen op dezelfde dag laten gebeuren; dus dat betekent dat vandaag de nieuwe koelkast, bank, stellingkasten, oven, aanleg glasvezel, mobiele airco enne…. stofzuiger en nog wat klein spul worden afgeleverd. Ondertussen kunnen we dan een beetje spullen inruimen, al schiet het uitruimen van de oude “studio” (opslag is een betere naam) nog niet zo erg op. Man wat een rommel kan een mens vergaren op 11 m2!! (en ik heb er nu ruim 100 dus…. voel je hem al hangen??)
Tijdens het inruimen kom ik dan het mooiste servies tegen en daar is dit servies ook een voorbeeld van. Het is een kleine servieslijn van Fabienne Chapot en ik krijg altijd meteen een feestelijk gevoel als ik het gebruik. Dat komt natuurlijk door die sterren, dat begrijpen we allemaal. De gouden sterretjes zijn mooi maar ik vind de witte sterren misschien nog wel mooier omdat die wat neutraler zijn en makkelijker te gebruiken voor alle gelegenheden. Die zie je niet hier op de foto. Ook leuk is dat de borden, kopjes en schaal een tekst onderin hebben. Leuk detail!
Anyway, ik ben fan!
En dan nu het recept!
Check ook meteen even deze lekkere pannenkoekenrecepten:
Dadel kastanje pannenkoekjes
Ingrediënten
- 150 gr dadels zonder pit
- 150 gr kastanjemeel
- 180 ml kokosmelk
- 1 ei
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
Instructies
- Doe de dadels in het bakje van een staafmixer of in de keukenmachine en draai ze klein. Doe de kokosmelk erbij en draai alles nog een keer goed door zodat de dadels zo fijn mogelijk zijn.
- Zeef het kastanjemeel erbij. Kastanjemeel is nogal klonterig dus zeven is noodzakelijk.
- Klop als laatste het ei, het bakpoeder en het kaneel erdoor.
- Het is een dik deeg dus zeker niet zo dun als normaal pannenkoekenbeslag.
- Verhit een koekenpan op medium vuur en doe er wat kokosolie in. Schep een lepel beslag in de pan en druk het een klein beetje plat.
- Zet het vuur vooral niet te hoog. Door de hoeveelheid suikers in de dadels verbranden ze snel als het vuur te hoog staat.
- Laat ze rustig garen, ongeveer 3 minuten per kant.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Dadel-banaan pannenkoekjes - kost even wat moeite maar dan heb je wel wat! | Simone's Kitchen
Dit ziet er heerlijk uit, en wat een mooie foto’s ook!
Dankjewel Anne!