Simone's Kitchen

Pannenkoeken met cranberries

Pannenkoeken met cranberries en verse vijgen | simoneskitchen.nl

Een van de grootste voordelen van een enorme achterstand in het overzetten van al mijn recepten van de oude site naar deze site is het feit dat ik nog een flink aantal lekkere dingen heb die ik met jullie kan delen terwijl ik druk ben met door de jungle struinen op zoek naar die grote oranje mensaap… 🙂 Ik maakte deze heerlijke pannenkoekjes ergens in 2012… Ongelovelijk dat het alweer zo lang geleden is. Ik kan me nog steeds herinneren hoe ze smaakten!

Vinden jullie ook niet dat het bijzonder is hoe lang je smaken en geuren kunt herinneren? Of hoe bepaalde geuren je meteen terug brengen naar een moment in tijd. Neem nu de geur van kaneel; als ik dat ruik moet ik meteen aan kerst denken. Heerlijk! En om eerlijk te zijn; deze pannenkoekjes hebben een beetje datzelfde effect op me. De geur van de kaneel en de kardemom geeft dat speciale winterse gevoel!

Ik kan me ook nog heel duidelijk mijn frustratie herinneren op de dag dat ik deze maakte. Niks van doen met de pannenkoekjes zelf maar wel alles met het feit dat mijn websites toen al het gehele weekend plat lagen dankzij een of ander iets bij mijn hosting van die tijd (Hostgator)

Pannenkoeken met cranberries | simoneskitchen.nl

Er was iets aan de hand op hun server  die waarschijnlijk was gehacked maar in plaats van dat ze nou vertelden wat er aan de hand was kreeg je onzinnige en nutteloze informatie en in de tussentijd lag alles plat. Mijn frustratie was dan ook redelijk hoog zeg maar… Moet ik nog vertellen dat ik inmiddels al lang en breed van hosting ben veranderd? Ze waren goedkoop maar ook waardeloos. Ik betaal nu een behoorlijke prijs per maand voor de service van WP Engine maar ik krijg ook top service en mijn site is sinds die tijd niet echt meer offline geweest.

Pannenkoeken met cranberries en vijgen | simoneskitchen.nl

En omdat ik medelijden met mezelf had en omdat ik toch niet echt iets anders kon doen en zeker niet de dingen die ik had gepland maakte ik deze heerlijke zoete dingen. Ik gebruikte het boek ratio van Michael Ruhlman om het recept te creeren. En ze zijn niet spectaculair maar wel goed en perfect voor de herfst!

Als je ze dunner wilt hebben, kun je iets meer melk of karnemelk toevoegen. Ze waren heerlijk licht en luchtig met een krokant buitenkantje. Uiteraard het allerlekkerst als ze net uit de pan komen, maar ook niet te versmaden wanneer afgekoeld. Lekker met wat vijgen en honing!

Pannenkoeken met cranberries | simoneskitchen.nl
Pannenkoeken met cranberries | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pannenkoeken met cranberries

Ik wilde dit keer kleine en wat dikkere pannenkoekjes. Wil je dat niet maak het beslag dan wat dunner waardoor het beter uitvloeit.
Porties: 8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 115 gr melk
  • 115 gr karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 60 gr boter gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 80 gr bloem
  • 40 gr volkoren bloem
  • 114 gr geel maismeel
  • 2 el suiker
  • 2 tl baking powder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 60 gr gedroogde cranberries gehakt

Instructies

  • Doe alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit goed door elkaar
  • Doe alle droge ingredienten in een andere kom en meng dit ook goed door (de cranberries niet)
  • Doe de droge en natte ingredienten bij elkaar en meng tot je een glad beslag hebt. Voeg op dit punt de cranberries erdoor en roer tot goed verdeeld.
  • Om de pannenkoeken te bakken verhit je een koekenpan op medium vuur en doe je een beetje beslag in het midden. Hoe meer je erin doet hoe groter je pannenkoeken worden natuurlijk. De hoeveelheid is ongeveer genoeg voor 8 pannenkoekjes!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 229kcal, Koolhydraten: 34g, Eiwit: 5g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 59mg, Natrium: 384mg, Kalium: 236mg, Vezels: 2g, Suiker: 10g, Vitamine A: 299IU, Calcium: 121mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Ik heb je boek net deze week gelezen, daar kwam ik deze prachtige foto al tegen. Leuk om nu ook het recept er bij te zien, ze lijken me heerlijk.

  2. ze zien er zeker heerlijk uit!
    Ik heb inmiddels heel veel soorten mail thuis staan, maar geen maismeel. Waar kan ik dat door vervangen? Nog een zak mail erbij gaat mijn relatie namelijk geen goed doen …..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.