Laat jij je afschrikken? Sinaasappel (dadel) chocolade balletjes

Chocolade sinaasappel balletjes | simoneskitchen.nl

Dadels

Hebben jullie laatst ook de uitzending gezien van De keuringsdienst van waarde over dadels? Meer specifiek over de beestjes in dadels? Het was een herhaling van een eerdere uitzending in de foodweken (op NPO 3) en ik had er al eerder over gehoord maar eigenlijk was ik er niet van onder de indruk.

Allemaal beestjes

Ik bedoel: echt heel vreemd is het natuurlijk niet dat er beestjes in de dadels zitten toch? Ik heb er nog geen dadel minder om gegeten. Check ze hooguit iets beter als ik de pitten verwijder (dat is dan weer het voordeel van dadels kopen waar de pitten nog in zitten) of er geen dikke larven inzitten, want ok dat vind ik echt niet zo fris. Maar ik begreep van de entomoloog die aan het woord was dat we sowieso op jaarbasis flink wat insecten naar binnen werken via groentes, groentesappen en dergelijke. Was het niet goed om meer insecten te eten? Hahaha…

Sinaasappel chocolade ballen

Nou goed begin om een recept met dadels te ‘promoten’ he… Sorry… ๐Ÿ™‚ Deze dadelballetjes met sinaasappel zijn van zichzelf al erg lekker, maar als je ze door een mengsel van pistache en szechuanpeper rolt worden ze nog net even lekkerder. En het ziet er nog tof uit ook!

Chocolade sinaasappel balletjes met pistache en szechuan

Ingredients:

  • 200 gr medjool dadels
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 50 gr hazelnoten
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1/4 tl kardemom
  • beetje sinaasappelsap (niet teveel dan wordt het te nat)
  • 1 el kokosolie
  • 3 el rauwe cacaopoeder
  • snufje zout
  • 2 el szechuan peper
  • 50 gr pistache noten

Directions:

  • Doe alles bij elkaar in de keukenmachine behalve de szechuan en de pistache. Draai tot het een geheel vormt.
  • Draai er mooie balletjes van.
  • Hak de pistache en de szechuan samen zo fijn mogelijk en rol hier de balletjes doorheen.

Of probeer deze eens met wortel of de bieten dadelballetjes van Linda

Hou je van lekker eten? Dan ben je hier aan het goede adres..

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - ook gratis mijn 10 tips om je foodfotografie te verbeteren. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe recepten en foodfotografie nieuws!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Wat een watertandend lekkere foto’s weer! En ook ik heb nog geen dadel minder gegeten haha ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *