Een heerlijke virgin mojito die je prima kunt drinken op warme zwoele zomeravonden. Of gewoon omdat je er zin in hebt natuurlijk.

Virgin Mojito

Virgin Mojito

Bij warme dagen en warme avonden hoort natuurlijk een lekker verfrissend drankje. Deze virgin mojito (want het bevat geen alcohol) voldoet aan alle eisen. En je kunt er natuurlijk gerust een scheut tequila aan toevoegen als dat meer je ding is.

O en voor we allemaal weer gaan klagen dat het zo warm is… onthoud dat het weer regent voor je er erg in hebt, dus geniet ervan!

Hoe maak je de gezonde virgin mojito?

Voor het maken van dit fijne drankje is het lekker als alle ingrediënten alvast koud zijn. Je kunt dit in aparte glazen serveren of je kunt het klaarmaken in een grote pitcher die je dan op tafel zet.

Neem je vier hele glazen verdeel dan de munt, limoensap en de honing over de vier glazen en plet het een beetje in het glas zodat de smaken vrijkomen. Dit kan met de achterkant van een lepel, pollepel of met de achterkant van de stamper van je vijzel. Dat gaat het makkelijkste maar let wel op dat je niet je glas mee verplettert.

Als laatste voeg je het crushed ijs (of de ijsblokjes) en het bruisende water toe aan de virgin mojito en je drankje is klaar.

Maak het wel vlak voor het serveren klaar want door de bubbels slaat het dood als je het te lang laat staan.

Met of zonder alcohol

De essentie van virgin betekent natuurlijk dat er geen alcohol in gaat. Maar je kunt van deze virgin mojito ook prima een gewone mojito maken door er wat tequila aan toe te voegen.

Virgin Mojito

Virgin Mojito

Nog geen review
GangDrank
KeukenZuid-Amerikaans

Een lekkere gezonde versie van de mojito
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 10 muntblaadjes
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 tl honing
  • 1 kopje crushed ijs
  • 1 fles bruisend water

  • Doe de munt, limoensap en de honing in 4 glazen en plet het een beetje. Dit gaat goed met de achterkant van een pollepel of de stamper van een vijzel. Let dan wel op je glas. Niet te hard pletten!
  • Voeg het crushed ijs en bruisende water toe. Even roeren en klaar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 14kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 1mg | Kalium: 23mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 11IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 7mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Deze pittige bubbels doen het ook goed als wil je de smaken wellicht een beetje aanpassen aan het seizoen!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.