stoofpeersmoothie

Stoofpeersmoothie

Het is weer stoofperentijd! En wat is er leuker dan je stoofpeertjes eens op een andere manier te gebruiken zoals bijvoorbeeld in deze overheerlijke stoofpeersmoothie.

Stoofperen: ik ben er echt enorme fan van. Overigens kun je gerust stoofpeer maken geraffineerde suiker. Heb je ze eenmaal gemaakt dan zou ik aanraden om er meteen een flinke hoeveelheid van te maken. Wat je niet meteen wilt gebruiken kun je invriezen en je kunt er eens deze lekkere stoofpeersmoothie van maken.

Met blauwe bessen

In dit geval maakte ik de stoofpeersmoothie in combinatie met blauwe bessen en amandelmelk. Dat is heerlijk, maar waar je rekening mee moet houden is dat je de smoothie niet heel lang kunt laten staan. Het loopt snel terug. (het vocht gaat zich scheiden zeg maar)

Je kunt dit oplossen door het meteen op te drinken (de beste optie natuurlijk) of je kunt er een banaan door gebruiken. Door de banaan blijft het beter goed. Van de week maakte ik ook een smoothie met vrij veel blauwe bessen. Gek genoeg werd dat binnen no time helemaal dik en ondrinkbaar.

Niet dat het vies was maar blijkbaar hebben blauwe bessen ook de eigenschap dat ze gaan geleren. Geen idee had ik. Haha… Deze stoofpeersmoothie is in ieder geval een lekker begin van de dag!

stoofpeer smoothie
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Stoofpeersmoothie

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2 glazen

Ingrediënten

Instructies

  • Draai alles bij elkaar in een blender tot een gladde smoothie en drink meteen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!