De post die ik vorige week maakte over de vijf lekkerste herfstrecepten uit Simone’s Kitchen bleek zo ongekend populair dat ik dacht ik zet de trend even voort en ik heb nu de vijf lekkerste herfstsoepen voor jullie bij elkaar gezet.

De vijf lekkerste soeprecepten voor de herfst op een rij!

In deze tijd van het jaar vind ik het extra lekker om soep te maken van wortelgroentes. Dus veel knolselderij, pastinaak, wortel en dat meng ik dan met allerlei andere groentes. Eigenlijk kun je met soep bijna niet mis gaan. Zo maakte ik gisteren weer eens mijn heerlijke uiensoep met kip. Staat niet in dit rijtje omdat het nog een nieuw gepost recept is, maar hier komen mijn vijf favorieten!

De vijf lekkerste soeprecepten voor de herfst

Om eerlijk te zijn vind ik soep altijd lekker. Ook in de zomer, maar er is iets extra fijns aan echt lekkere stevige soeprecepten in de herfst. Ik zette dus mijn favorieten voor je op een rijtje!

Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep is mijn eerste favoriet. Door de wortel krijgt de soep die lekker gele kleur en vind je hem te dik dan kun je er makkelijk wat meer bouillon door doen of iets meer kokosmelk. Ik hou van dikke soepen maar zoals gezegd dunner maken is makkelijk. De soep is vega maar ook erg lekker met kip of uitgebakken spekjes.

Pastinaaksoep met wortel

Pastinaaksoep met wortel

Deze versie van pastinaaksoep krijgt een mooie gele kleur door toevoeging van wortel
Bekijk het recept

Zoete aardappelsoep met boerenkool

Nou als dat niet winters klinkt dan weet ik het ook niet meer. Zoete aardappelsoep met boerenkool, gehaktballetjes en spek. Need I say more? Het perfecte soeprecept voor de herfst! Ook lekker met rookworst trouwens!

Zoete aardappelsoep met bacon en boerenkool | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelsoep met boerenkool

Een lekker vullende soep. Perfect voor een koude winterdag
Bekijk het recept

Bloemkool-pompoensoep

Pompoen; herfstgroente bij uitstek! En gecombineerd met de bloemkool krijg je een heerlijk romig en vullend soepje. Ook deze is vega maar voel je vrij om er wat proteïne door te doen!

Bloemkool-pompoensoep | simoneskitchen.nl

Bloemkool-pompoensoep

Mijn twee favoriete groentes: pompoen en bloemkool gecombineerd in een lekker kruidig soepje.
Bekijk het recept

Thaise noodlesoep

Ok, toegegeven, deze soep kun je gerust op elk moment van het jaar eten. En omdat het nou eenmaal een van mijn favorieten is mocht ie hier toch niet ontbreken. Thaise noodlesoep dus. Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze in een lijst met herfst soeprecepten maar het kan natuurlijk prima!

Thaise noedelsoep

Thaise noedelsoep

Deze heerlijke noedelsoep zit vol met de geuren van Azie. De soep is bovendien paleo, low carb en whole30 proof
Bekijk het recept

Broccoli-spinaziesoep

En als laatste in het rijtje van soeprecepten voor de herfst heb ik deze heerlijke broccoli spinaziesoep. Lekker veel groente, mooi groen en gezond natuurlijk. En dat kunnen we in de herfst zeker gebruiken!

whole30 broccoli soep

Broccoli spinazie soep

Een heerlijke soep die ook nog eens bomvol groente zit!
Bekijk het recept

Delen is fijn!