De post die ik vorige week maakte over de vijf lekkerste herfstrecepten uit Simone’s Kitchen bleek zo ongekend populair dat ik dacht ik zet de trend even voort en ik heb nu de vijf lekkerste herfstsoepen voor jullie bij elkaar gezet.

De vijf lekkerste soeprecepten voor de herfst op een rij!

In deze tijd van het jaar vind ik het extra lekker om soep te maken van wortelgroentes. Dus veel knolselderij, pastinaak, wortel en dat meng ik dan met allerlei andere groentes. Eigenlijk kun je met soep bijna niet mis gaan. Zo maakte ik gisteren weer eens mijn heerlijke uiensoep met kip. Staat niet in dit rijtje omdat het nog een nieuw gepost recept is, maar hier komen mijn vijf favorieten!

De vijf lekkerste soeprecepten

De vijf lekkerste soeprecepten

Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep is mijn eerste favoriet. Door de wortel krijgt de soep die lekker gele kleur en vind je hem te dik dan kun je er makkelijk wat meer bouillon door doen of iets meer kokosmelk. Ik hou van dikke soepen maar zoals gezegd dunner maken is makkelijk. De soep is vega maar ook erg lekker met kip of uitgebakken spekjes.

Lekkere soeprecepten voor de herfst

Zoete aardappelsoep met boerenkool

Nou als dat niet winters klinkt dan weet ik het ook niet meer. Zoete aardappelsoep met boerenkool, gehaktballetjes en spek. Need I say more?

Lekkere herfstrecepten voor soep

Bloemkool-pompoensoep

Pompoen; herfstgroente bij uitstek! En gecombineerd met de bloemkool krijg je een heerlijk romig en vullend soepje. Ook deze is vega maar voel je vrij om er wat proteïne door te doen!

Soeprecepten voor de herfst

Thaise noodlesoep

Ok, toegegeven, deze soep kun je gerust op elk moment van het jaar eten. En omdat het nou eenmaal een van mijn favorieten is mocht ie hier toch niet ontbreken. Thaise noodlesoep dus.

Soeprecepten voor de herfst

Broccoli-spinaziesoep

En last maar zeker niet least, is deze overheerlijke broccoli-spinaziesoep.

Delen is fijn!