Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep | simoneskitchen.nl

Soep

Wie houdt er niet van soep? Allemaal handen in de lucht! Niemand toch? Als je het nu hebt over comfort food, dan vind ik soep daar toch wel een klassiek voorbeeld van. Het is makkelijk, lekker, verwarmend, ideaal om restjes op te maken en nou ja, het is uit een kom. Eten uit een kom heeft altijd een hoog comfort gehalte. Vind ik dan he.  Deze wortel-pastinaak soep was weer eens een gelukkig toeval en is geboren uit de restanten van de koelkast.

Wortel-pastinaaksoep | simoneskitchen.nl

Overigens ook helemaal prima als het zulk prutweer is als het dit weekend was. Lekker hoor, ik ben ook eens een weekend vrij. Pfft… Nou ja het gaf me wel de gelegenheid om eens een beetje leuk te freubelen aan mijn sites plus ik moest nog een paar recepten maken voor een klant dus vrij is misschien ook niet helemaal het juiste woord.

Niet iedereen weet dat ik ook een Engelstalige variant heb van Simone’s Kitchen, sterker nog, daar is het ooit mee begonnen tien jaar geleden. Maar de laatste tijd was de geest uit de fles op de Engelse site en schreef ik nog maar eens per maand (of minder) een post. Terwijl ik het wel lekker vind om in het Engels te bloggen. Waarschijnlijk nog een overblijfsel uit de tijd dat ik nog bij Nike werkte en elke dag Engels moest praten en schrijven. Hoe dan ook; ik heb besloten te stoppen met de engelse Simone’s Kitchen en daarvoor in de plaats is een nieuwe (natuurlijk… hahaha) Fun, Food & Travels. Niet zo origineel (maar dat is Simone’s Kitchen ook niet echt) maar het dekt wel goed de lading. En wat ik in het Nederlands lastig vind, vind ik dan weer makkelijk in het Engels. Want alles combineren op 1 blog ga ik daar wel doen, maar hier blijft het zoals het is.

Wortel pastinaak soep

Ingredients:

  • 2 stuks pastinaak
  • 500 gr wortel (schoongemaakt
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 liter bouillon plus iets extra als je het te dik vindt
  • peper
  • zout
  • verse peterselie

Directions:

  1. Borstel of schil de pastinaak en snij in kleinere stukken. Maak de wortel ook schoon en snij ongeveer in gelijke stukken als de pastinaak
  2. Verhit een ruime pan met een scheutje olie en bak de ui hierin tot glazig. Voeg de wortel en pastinaak toe en bak even mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Kook voor ongeveer 20 minuten of tot de wortel en pastinaak gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en verse peterselie

 

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *