Pastinaaksoep met wortel
Pastinaak is bij uitstek geschikt om te verwerken in een lekkere soep en in combinatie met de wortel krijgt het een prachtige zachtgele kleur.
Pastinaaksoep met wortel
Pastinaak, die groente die voorheen nogal vergeten was, heeft inmiddels zijn comeback wel gemaakt. Je kunt het tegenwoordig prima vinden in de supermarkt en dat maakt het ook meteen ideaal als basis voor een lekkere soep. Ik hou van de smaak van pastinaak. Het is ook heerlijk om bijvoorbeeld pastinaak frietjes mee te maken, maar het meest gebruikt is zonder meer pastinaaksoep. In dit geval pastinaaksoep met wortel.
Zoals met nogal veel soepen die ik maak was dit er ook weer eentje van de koeling opentrekken en kijken wat er dringend gebruikt moest worden. Dat werden de pastinaak en de wortel. Beiden overigens groentes die je redelijk lang kunt bewaren, maar op gegeven moment moet je er wel wat mee doen.
Ultiem comfortfood
Soep hoort voor mij wel bij de ultieme comfortfood gerechten. Het is makkelijk, het is lekker warm en perfect voor druiligere herfstdagen. Deze pastinaaksoep met wortel is daar geen uitzondering op. En kijk dan naar die kleur! Daar word je toch vanzelf blij van?
Om de soep te maken neem ik ongeveer evenveel pastinaak als wortel. Het komt niet heel nauw dus als je meer wortel of meer pastinaak hebt dan is dat ook prima. Maak beiden schoon en snij ze in ongeveer gelijke stukken. Je gaat het straks nog pureren met de staafmixer, dus glad wordt het toch wel.
Om de pastinaaksoep met wortel te maken begin je vervolgens met het aanbakken van de ui. Die laat ik even rustig pruttelen tot de ui mooi glazig is. Dan gaat de pastinaak en de wortel erbij. Die bak je heel even mee en vervolgens gaat de bouillon erin.
Te dik?
Zoals je wel kunt zien aan de foto is mijn pastinaaksoep redelijk dik. Ik hou daarvan. Maar ben jij fan van iets minder dikke soep, dan kun je er ook prima nog wat meer bouillon aan toevoegen. De soep zoals die nu is, is volledig vegan maar je kunt hier ook prima nog wat uitgebakken spekjes aan toevoegen, lekker krokant gebakken croutons of serveer het met een scheutje room erdoor.
Pastinaaksoep met wortel
Benodigdheden
Ingrediënten
Instructies
- Borstel of schil de pastinaak en snij in kleinere stukken. Maak de wortel ook schoon en snij ongeveer in gelijke stukken als de pastinaak
- Verhit een ruime pan met een scheutje olie en bak de ui hierin tot glazig. Voeg de wortel en pastinaak toe en bak even mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Kook voor ongeveer 20 minuten of tot de wortel en pastinaak gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en verse peterselie
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: De vijf lekkerste soeprecepten voor de herfst | Simone's Kitchen
Al heel vaak gemaakt, simpel en lekker!
Dankjewel Silvia! Fijn dat het zo in de smaak valt
Pingback: Frisse citrussalade met pistachenootjes | Simone's Kitchen