Simone's Kitchen

Pastinaak soep met peterselie room

Pastinaaksoep | simoneskitchen.nl

Naar mijn mening is soep best een ondergewaardeerde maaltijd. Wanneer eet je soep? Wanneer je geen tijd hebt, effe snel een blik tomatensoep van Unox open trekken. Stukje stokbrood erbij en je hebt een maaltijd. Toch? Nee dus…. Natuurlijk eten wij ook wel eens een blik soep en natuurlijk is het ideaal als je eigenlijk helemaal geen tijd hebt voor ook maar iets warms, maar als je wel meer tijd hebt en eens wat anders wilt als die eeuwige tomaten of groentensoep dan is een eigengemaakte soep een van de lekkerste en meest bevredigende maaltijden die je kunt maken! Ik vind het echt superleuk om af en toe een wat minder voor de hand liggend soepje te maken en deze pastinaak soep is er een voorbeeld van. Pastinaak is natuurlijk een groente die heel lang in het vergeten hoekje zat maar de laatste tijd kom je het zelfs bij de Appie nog wel eens tegen in het schap. En hoewel deze pastinaken bij de Lindenhoff vandaan kwamen kun je ze dus ook gewoon in de supermarkt kopen. Niks wat je tegenhoudt om deze heerlijke soep eens te maken! Een aanrader!

Pastinaak soep met peterselie room | simoneskitchen.nl

Pastinaaksoep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pastinaak soep met peterselie room

Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijf olie
  • 1/2 ui fijn gehakt
  • 250 gr pastinaak in blokjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 ml melk
  • 250 ml groente bouillon
  • slagroom ik heb ongeveer 50 tot 75 ml gebruikt

Peterselie room:

  • 50 gr krul peterselie
  • 80 ml slagroom
  • 80 ml slagroom geklopt tot zachte pieken

Garnering:

  • Blokjes van oud brood
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Verhit de olie in een panen bak de ui tot ze zacht zijn maar niet gekleurd. Voeg de pastinaak, laurierbladen, melk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de pastinaak erg zacht is. Het kan dat je nog wat bouillon toe moet voegen terwijl je kookt. Het verdampt snel en de soep wordt daardoor snel te dik. Zorg dus dat je extra bouillon hebt om nog wat toe te voegen indien nodig. Zodra de pastinaak zacht genoeg is, verwijder je de laurierbladeren en haal door een zeef maar bewaar de vloeistof.
  • Doe de pastinaak in een blender en pureer. Voeg wat van de kookvloeistof toe en blijf draaien tot het de juiste consistentie heeft. Niet te dik! Hier kun je wat room toevoegen om het geheel wat romiger te maken.
  • Voor de peterselie room, blancheer de peterselie in gezouten kokend water voor 30 seconden, doe dan meteen in ijswater. Dit zorgt ervoor dat je de groene kleur behoudt. Doe dit twee keer. Hou er rekening mee dat de berg peterselie die je denkt te hebben zal verdwijnen tot bijna niks meer nadat het geblancheerd is.. 🙂 Breng de room aan de kook. Knijp al het water uit de peterselie, doe in een blender en voeg hier langzaam de hete room bij en draai het zo fijn mogelijk. Laat afkoelen. Vouw de peterseliepuree door de geklopte slagroom tot het mooi groen is. Breng op smaak en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast tot het klaar tot je gaat serveren.
  • Voor de garnering; verhit de olie en bak de stukjes brood goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en voeg aan de soep toe.

Pastinaak soep met peterselieroom en croutons | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.