Simone's Kitchen

Knolselderij wortelsalade

Knolselderij-wortel salade | simoneskitchen.nl

Jullie kunnen je wellicht nog het gevalletje herinneren waar een kleine miscommunicatie tussen Tom en mij leidde tot een overdaad aan knolselderij (en bietjes en zuurkool en uien en spliterwten) . Dus…
En ja tuurlijk is knolselderij heerlijk als soep, in de erwtensoep, als aardappelpuree en we hebben het zelfs ook al als frietjes gegeten, maar soms wil je wel eens wat anders toch?
Dus ging ik op zoek naar recepten en kwam tot de ontdekking dat je knolselderij blijkbaar ook rauw kunt eten. Ik had het niet zelf bedacht want zeg nou zelf; de mooiste groente is het zeker niet!
Het is hierbij wel zaak om het fijn te raspen en dan komt de keukenmachine heel erg goed van pas. Snel en allemaal even klein…

Eigenlijk lijkt het heel erg op koolsla (coleslaw) maar smaakt wel een beetje anders. Het recept vond ik op de BBC good Food site (mijn favoriete recepten inspiratie site) maar bleek een beetje te saai te zijn, dus we hebben net enigszins opgeleukt. Erg lekker en de volgende dag nog veel lekkerder, dus paar uur van tevoren klaar maken is een bonus in dit geval…

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Knolselderij wortelsalade

Deze winterse variant op koolsalade is heerlijk en zo klaar. En het fijne is dat het de dag erna nog lekkerder is!
Totale tijd: 15 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 450 gr wortels
  • 1 kleine knolselderij schil verwijderd en schoongemaakt. In stukken
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • handvol rozijnen
  • handvol pompoenpitten
  • 100 gr gemengde noten
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sangiovese azijn of rode wijn azijn
  • 1 tl dijon mosterd
  • 3 el mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Het raspen van de knolselderij en de wortels gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met een handrasp kan natuurlijk ook. De hoeveelheid die overblijft is enorm dus zorg ervoor dat je een flinke schaal hebt om alles te mengen.
  • Rasp de knolselderij en de wortel en doe in de grote schaal. Voeg de kleingesneden ui eraan toe, de rozijnen en pompoenpitten, Hak de noten klein en voeg ook toe. Maak een dressing van de olijfolie, rode wijn azijn, de mayonaise, limoensap en de zout en peper en proef of het op smaak is. Doe bij de salade en roer alles goed door. Proef weer en voeg nog mayonaise, limoensap of olijfolie toe indien nodig.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Meen je dat nu dat je nog nooit rauwe knolselder had gegeten?! In België zijn hamrolletjes met knolselder nochtans een klassieker op de koude schotel en seldersla wordt ook als boterhambeleg verkocht.

  2. Pingback: Broccoli-knolselderijsoep | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!