Simone's Kitchen

Wortelkoekjes – Donna Hay #17

Wortel koekjes | simoneskitchen.nl

Ja het is weer tijd voor een Donna receptje. Dit was een recept waarvan ik van tevoren nou niet meteen een hoge pet op had. Wortelkoekjes… Ik kan me daar dan niet meteen wat bij voorstellen. Begrijp me niet verkeerd; ik ben gek op wortel hoor, maar dan over het algemeen in de rauwe variant of door een salade. Of gegrild. Zelden gekookt. (dan krijg ik meteen van die visioenen van hoe de worteltjes vroeger thuis gekookt werden; veeeeel te gaar, tot het bijna baby voeding was en dan met veel suiker. Yuckk….)

Wortel koekjes van Donna Hay | simoneskitchen.nl

Dat is zeker niet het geval bij deze snelle wortelkoekjes. Een leuk en snel bijgerecht en ik vond ze erg lekker. Donna gebruikte hiervoor wortels in verschillende kleuren, maar aangezien ik alleen oranje kon vinden heb ik die genomen. Ik zeg; weer een leuk snackje voor bij de voetbal wedstrijd! Haha…

Print recept Pin recept
No ratings yet

Wortel koekjes

Totale tijd: 20 min
Porties: 12 koeken

Ingrediënten

 • 360 gr geraspte wortel
 • 1,5 teentje knoflook heel fijn gehakt of door een knijper
 • 2 bosuitjes fijn gesneden
 • 1/2 tl gedroogde chili vlokken
 • 1 el fijn geraspte limoen schil
 • 2 eiwitten
 • 50 gr rijstbloem
 • zeezout en vers gemalen zwarte peper
 • 2 el olijfolie
 • Griekse yoghurt en citroen partjes om te serveren

Instructies

 • Doe de geraspte wortel, knoflook, lenteui, chili, citroenschil, eiwit, bloem, zout en peper in een grote kom en meng alles goed. Als het te nat is doe je er wat rijstbloem bij. Verwarm de olie in een grote koekenpan op medium vuur. Maak een soort platte koekjes met je handen en bak die in gedeeltes voor ongeveer 2-4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en gaar. Serveer met yoghurt en citroen partjes

 

 

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Nou Simone, het is je in ieder geval gelukt om deze wortelkoekjes er zo lekker uit te laten zien dat ik ze meteen wil proberen, terwijl ik eigenlijk niet eens zo van wortel hou. Goed idee voor de wedstrijd zaterdag 🙂 x

 2. Gestaag doorgaan met je project! Goed hoor! Hoeveel heb je er nog te gaan?
  Ik vind die koekjes er eigenlijk ook wel lekker uitzien. Denk dat die limoenzest ze net even frisser maakt.

 3. Ze lijken mij heel erg lekker! Pittig, zoet en lekker fris, yum!
  En dat worteltrauma van vroeger herken ik. Hutspot hoefde ik van mijn moeder niet te eten. Gelukkig :-)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.