Lekker fris gerechtje voor de paasdagen met zalmmousse. Heerlijk om te serveren als voorgerecht of ook lekker op de borrelplank met wat toast.

Lekker voorgerecht voor pasen met zalm en roomkaas, komkommer en viseitjes | simoneskitchen.nl

Zalmmousse met roomkaas

Een paar weken geleden was Lianne van Focus on Foodies hier op bezoek… En zoals dat vaak gaat als hier iemand (zeker als het een collega foodblogger is!) langs komt hadden we bedacht dat het wel leuk zou zijn om een klein paasgerechtje te maken. Lianne had tijdens het vrijgezellenfeestje van Betina (van Betty’s Kitchen) deze lekkere zalmmousse gegeten en dus leek dat het ideale gerechtje om te maken. Het is snel, erg lekker en misstaat niet als voorgerecht voor een paas diner!

Zalm mousse met roomkaas | simoneskitchen.nl

Paasgerechtje

De zalmmousse is echt heerlijk om te maken met de paasdagen maar kan natuurlijk op elk gewenst moment van het jaar. Het is perfect om te serveren als makkelijk en snel voorgerechtje tijdens elke feestelijke gelegenheid, maar misstaat ook niet op een mooie borrelplank met lekker wat knapperige toastjes.

Om de zalmmousse te maken doe je de gerookte zalm samen met de roomkaas in het bakje van de staafmixer. Je kunt de zalm ook heel klein gaan snijden met een mes, maar dat is niet perse handig en je krijgt dan een grovere structuur dan met de staafmixer of keukenmachine. Maar niks is onmogelijk natuurlijk.

Je kunt eventueel ook nog wat extra verse kruiden toevoegen tijdens het blenden als je dat zou willen. Wij gebruikten hier alleen dille maar het is ook lekker om het bijvoorbeeld eens te maken met basilicum of peterselie.

Zalm mousse met roomkaas | simoneskitchen.nl

Serveren

Je kunt vervolgens je zalmmousse serveren met wat gehakte blokjes komkommer erop en – optioneel – wat viseitjes. Dat hoeft niet, maar ziet er altijd wel vrolijk uit. Ook hier nog wat verse kruiden erop en smullen maar.

Zalmmousse met roomkaas en komkommer | simoneskitchen.nl

Voorgerecht met zalmmousse

Nog geen review
GangSnack, Voorgerecht
KeukenHollandse

Lekker makkelijk gerechtje wat ideaal is voor de paasdagen of als onderdeel van een borrelplank
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten


  • Doe de gerookte zalm samen met de roomkaas in het bakje van een staafmixer en pulseer tot het goed gemengd is. Heb je geen staafmixer snij dan de zalm klein met een mes en roer de roomkaas erdoor. Gaat ook prima.
  • Neem een pluk dille, snij dit klein en doe dit naar smaak door je mengsel heen. Ik denk dat we ongeveer 1-2 el gehakte dille er door hebben gedaan.
  • De komkommer kun je in repen snijden en die in de mousse duwen en zo serveren of je kunt er blokjes van snijden en over de mousse strooien.
  • Verdeel over vier kommen of bordjes, doe de komkommer erover, een beetje dille en eindig met een tl viseitjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 13g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 493mg | Kalium: 248mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 530IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 51mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.