Simone's Kitchen

Eenvoudig paasgerechtje met zalmmousse

Lekker voorgerecht voor pasen met zalm en roomkaas, komkommer en viseitjes | simoneskitchen.nl

Een paar weken geleden was Lianne van Focus on Foodies hier op bezoek… En zoals dat vaak gaat als hier iemand (zeker als het een collega foodblogger is!) langs komt hadden we bedacht dat het wel leuk zou zijn om een klein paasgerechtje te maken. Lianne had tijdens het vrijgezellenfeestje van Betina (van Betty’s Kitchen) deze lekkere zalmmousse gegeten en dus leek dat het ideale gerechtje om te maken. Het is snel, erg lekker en misstaat niet als voorgerecht voor een paas diner!

Zalm mousse met roomkaas | simoneskitchen.nl

Nou was het idee natuurlijk om een foto te maken die een beetje in de paas sfeer zou zijn, maar ik had deze leuke kommetjes van Lianne kado gekregen en die pasten goed bij mijn – inmiddels alom bekende – tafeltje en voor we er erg in hadden waren de foto’s al gemaakt en was de paas sfeer geheel en al in ons achterhoofd verdwenen. Het was natuurlijk nog lang geen pasen toen. Goed excuus?

Zalm mousse met roomkaas | simoneskitchen.nl

En het maakt natuurlijk ook helemaal niet uit, want ook zonder paassfeer is dit een bijzonder lekker receptje. Probeer maar!

Zalmmousse met roomkaas en komkommer | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Voorgerecht met zalmmousse

Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 120 gr roomkaas
  • 200 gr gerookte zalm
  • bosje dille
  • 1 stuk komkommer
  • 4 tl viseitjes optioneel

Instructies

  • Doe de gerookte zalm samen met de roomkaas in het bakje van een staafmixer en pulseer tot het goed gemengd is. Heb je geen staafmixer snij dan de zalm klein met een mes en roer de roomkaas erdoor. Gaat ook prima.
  • Neem een pluk dille, snij dit klein en doe dit naar smaak door je mengsel heen. Ik denk dat we ongeveer 1-2 el gehakte dille er door hebben gedaan.
  • De komkommer kun je in repen snijden en die in de mousse duwen en zo serveren of je kunt er blokjes van snijden en over de mousse strooien.
  • Verdeel over vier kommen of bordjes, doe de komkommer erover, een beetje dille en eindig met een tl viseitjes.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Prachtige paasdecoratie, hahaha!
    Nee het gaat om het receptje natuurlijk en dat is héérlijk. En de foto’s zijn schitterend 🙂

  2. Avatar

    Gister gemaakt met ricotta ipv roomkaas, want die moest op. En het was heerlijk en super simpel 🙂 Lekker op een broodje als lunch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!