Zalmmousse met roomkaas
Lekker fris gerechtje voor de paasdagen met zalmmousse. Heerlijk om te serveren als voorgerecht of ook lekker op de borrelplank met wat toast.
Zalmmousse met roomkaas
Een paar weken geleden was Lianne van Focus on Foodies hier op bezoek… En zoals dat vaak gaat als hier iemand (zeker als het een collega foodblogger is!) langs komt hadden we bedacht dat het wel leuk zou zijn om een klein paasgerechtje te maken. Lianne had tijdens het vrijgezellenfeestje van Betina (van Betty’s Kitchen) deze lekkere zalmmousse gegeten en dus leek dat het ideale gerechtje om te maken. Het is snel, erg lekker en misstaat niet als voorgerecht voor een paas diner!
Paasgerechtje
De zalmmousse is echt heerlijk om te maken met de paasdagen maar kan natuurlijk op elk gewenst moment van het jaar. Het is perfect om te serveren als makkelijk en snel voorgerechtje tijdens elke feestelijke gelegenheid, maar misstaat ook niet op een mooie borrelplank met lekker wat knapperige toastjes.
Om de zalmmousse te maken doe je de gerookte zalm samen met de roomkaas in het bakje van de staafmixer. Je kunt de zalm ook heel klein gaan snijden met een mes, maar dat is niet perse handig en je krijgt dan een grovere structuur dan met de staafmixer of keukenmachine. Maar niks is onmogelijk natuurlijk.
Je kunt eventueel ook nog wat extra verse kruiden toevoegen tijdens het blenden als je dat zou willen. Wij gebruikten hier alleen dille maar het is ook lekker om het bijvoorbeeld eens te maken met basilicum of peterselie.
Serveren
Je kunt vervolgens je zalmmousse serveren met wat gehakte blokjes komkommer erop en – optioneel – wat viseitjes. Dat hoeft niet, maar ziet er altijd wel vrolijk uit. Ook hier nog wat verse kruiden erop en smullen maar.
Voorgerecht met zalmmousse
Benodigdheden
Ingrediënten
- 120 gr roomkaas
- 200 gr gerookte zalm
- bosje dille
- 1 stuk komkommer
- 4 tl viseitjes optioneel
Instructies
- Doe de gerookte zalm samen met de roomkaas in het bakje van een staafmixer en pulseer tot het goed gemengd is. Heb je geen staafmixer snij dan de zalm klein met een mes en roer de roomkaas erdoor. Gaat ook prima.
- Neem een pluk dille, snij dit klein en doe dit naar smaak door je mengsel heen. Ik denk dat we ongeveer 1-2 el gehakte dille er door hebben gedaan.
- De komkommer kun je in repen snijden en die in de mousse duwen en zo serveren of je kunt er blokjes van snijden en over de mousse strooien.
- Verdeel over vier kommen of bordjes, doe de komkommer erover, een beetje dille en eindig met een tl viseitjes.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Gister gemaakt met ricotta ipv roomkaas, want die moest op. En het was heerlijk en super simpel 🙂 Lekker op een broodje als lunch 🙂
Ja absoluut! En inderdaad klaar in een paar minuten… Wij aten het zonder broodje, maar is zeker ook een topper op een lekker broodje. O of op een bagel zit ik nu te bedenken… Ook goed.
Prachtige paasdecoratie, hahaha!
Nee het gaat om het receptje natuurlijk en dat is héérlijk. En de foto’s zijn schitterend 🙂
Hahaha. Ja Echt paasachtig hebben we het dan weer niet gemaakt.