Een van de lunchgerechtjes die we proefden in Alentejo was een roomkaasdip met tomatenjam. Of een tomatendip met roomkaas. Hoe je het ook wilt noemen. Daarbij zat gember en koriander en het was zó lekker dat ik het thuis na wilde maken!

tomatendip

Tomatendip

Om de tomatendip te maken heb je om te beginnen wel tomatenjam nodig. Een tomatenchutney kan trouwens ook heel goed. Wij besloten om er een soort Indiase snacktafel van te maken. Dat kwam eigenlijk vooral doordat Alex dat zakje met die uiensnackjes had gekocht en het zo leuk vond dat we de rest eromheen hebben bedacht.

tomatendip

De held van de snacktafel is evenwel natuurlijk de tomatendip. Dit kun je heel lekker eten met wat toastjes of met – zoals wij deden – papadums en naanbrood. Zo lekker! Om het te maken is super eenvoudig. Tenminste als je eerst die tomatenjam of tomatenchutney hebt gemaakt. Ik denk trouwens dat het ook nog wel lekker is met een gewone jam uit de winkel.

Dus wil je er niet teveel werk aan hebben dan maak je eenvoudig de roomkaas door het te mengen met de vers geraspte gember. Doe dit in een leuk potje of schaaltje en verdeel de jam eroverheen. En klaar is je tomatendip. Of aardbeiendip of wat voor soort jam je dan ook gebruikt.

Serveer op een plank

De tomatendip is ideaal als onderdeel van een borrelplank. Hier kozen we dus voor een Indiaas getinte borrelplank met naan en papadums maar je kunt het ook prima serveren op een kaasplank met lekker veel toastjes, vijgenbrood en natuurlijk met lekker veel kaas.

tomatendip
Print recept Pin recept
No ratings yet

Tomatendip

Een lekkere dip met roomkaas, koriander en tomatenjam
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 gr roomkaas naturel
  • 1 el verse gember geraspt
  • 3 el tomatenjam of meer naar smaak
  • 1/2 bosje koriander fijngehakt
  • toastjes of naan om te serveren

Instructies

  • Dit eenvoudige gerechtje maak je door de roomkaas te mengen met de gember en in een glazen potje te scheppen. Verdeel hier de tomatenjam over en strooi de gehakte koriander erop.
  • Serveer de tomatendip met lekker brood of lekkere toastjes
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: koriander, roomkaas, tomaten
Dieetsoort: Vegetarisch

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!