Mijn vijf lekkerste herfstrecepten

Herfst!

Laten we er maar niet langer omheen draaien; het is echt, echt herfst geworden. Alhoewel het – terwijl ik dit tik – lekker zonnig is buiten ruik je de herfst absoluut in de lucht. Het is een stuk kouder geworden en zonder jas naar buiten lopen is lang niet altijd een goed idee. Ik moet daar trouwens altijd heen erg aan wennen aan dat jas aantrekken weer. De eerste paar keren vergis ik me daar meestal flink in. Maar dat leer je snel genoeg af.

Comfortfood

Herfst is ook bij uitstek het seizoen voor lekker warme gerechten, comfortfood. Makkelijk en vullende maaltijden. Dus heb ik mijn favorieten voor dit seizoen voor jullie op een rijtje gezet!

Amandelsaus met gehaktballetjes

In de zomer eet ik dit gerecht ook maar dan met courgette pasta zoals op de foto. In de herfst en winter vervang ik de courgette door bloemkool- of broccolirijst en bak deze meestal even op in de pan met wat kruiden en specerijen. Blijft een top herfstgerecht!

Lekkere en gezonde herfstgerechten

Rode kool steak met gehakt en walnoten

Lekker herfstrecept met rode kool, walnoot en gehakt

Toegegeven; je moet voor deze rode kool steak wel even geduld hebben want langzaam roosteren in de oven is wel het allerlekkerste. Maar dan heb je wel wat! Lekker met een puree van bloemkool of zoete aardappel frietjes!

Slowcooker vega stoofschotel

Lekkere vega stoofschotel

Je denkt bij slowcooker wellicht niet meteen aan vega gerechten maar dat kan natuurlijk prima. Sterker nog, ik vind het ideaal. Ik knikker mijn groentes ’s morgens in de slowcooker, doe er wat lekkere kruiden, eventueel wat bouillon of ander vocht bij en kom ’s avonds thuis als het huis heerlijk ruikt. In de herfst doe ik graag wat kaneel en gember door mijn stoofschotels.

Runderschotel met bloemkoolrijst

Ja hoor weer een slowcooker gerecht. Overigens kun je dat natuurlijk altijd prima maken zonder slowcooker. Gebruik in dat geval een stevige stoofpan met dikke bodem en kook zachtjes voor ongeveer de helft van de tijd van de slowcooker. Let wel op dat je genoeg vocht gebruikt. In een slowcooker gaat dat altijd wel goed maar op een pan bakt het aan als je er niks extra bij doet. Even opletten dus.!

Snelle roerbak met Chinese kool en gehaktballetjes

En last maar zeker nog least heb ik deze roerbakschotel met gehaktballetjes. Je ziet zeker wel dat ik voor mijn herfstrecepten dol ben op het gebruiken van snelle gehaktballetjes, maar je kunt het ook vervangen door bijvoorbeeld stukjes kip. Wat je maar wilt!

Nou dat zijn ze dan; mijn favoriete gezonde herfstgerechten! Geniet ervan!

Delen is fijn!