Waait de wind om het huis en blijf je liever binnen? Dan zijn deze heerlijke stoofschotels het perfecte comfortfood om lekker mee binnen te blijven!

9 x stoofschotels

De lekkerste stoofschotels

De herfst is volop ingetreden. Sommige mensen hebben last van de vallende blaadjes, maar ik kan enorm genieten van het seizoen van het comfortfood. En natuurlijk het seizoen van eindeloos veel stoofschotels. Ik maak die veel en graag. Vaak in mijn slowcooker, maar ook net zo vaak in een “gewone” stoofpan. Beiden kan namelijk prima.

Heb je geen slowcooker? Dan zeker niet getreurd. Het is sneller in een gewone stoofpan, maar het grote voordeel van de slowcooker is dat je het ’s morgens in de pan doet en als je ’s avonds thuis komt dan is je eten klaar. Wat mij betreft de ideale manier om snel een maaltijd op tafel te zetten.

Ook al duurt het maken van de stoofschotel zelf een flink aantal uur. De magie van de slowcooker!

Eerder deelde ik al mijn 5 favoriete stoofschotels maar daar zijn er inmiddels aardig wat bijgekomen, dus tijd voor een nieuwe versie. En de vorige editie vind je nog hier terug.

Italiaanse witte bonenstoofschotel

Dat een stoofschotel lang niet altijd vlees hoeft te bevatten bewijst deze Italiaanse witte bonenstoofschotel Het vlees mis je echt niet in dit heerlijke gerecht

italiaanse stoofschotel

Stoofpot met aubergine en bacon

Te oordelen naar het aantal mensen dat deze stoofpot met aubergine en bacon al gemaakt heeft is dit absoluut eentje die in de rij van populairste stoofschotels thuishoort. Bovendien vind ik dat aubergine in een stoofschotel ondergewaardeerd wordt.

Groentestoof met aubergine en spek

Marokkaanse visschotel uit de tajine of stoofpan

Persoonlijk ben ik geen fan van vis meekoken in een stoofpan. Ik vind het over het algemeen te gaar worden, dus ik bereid de vis apart in een pan. Bij deze Marokkaanse visschotel kun je daar volop van genieten.

Marokkaanse visschotel

Pompoenrunderstoof uit de slowcooker

Deze pompoenrunderstoofschotel komt uit de slowcooker en is perfect om ’s morgens in de pan te doen en ’s avonds van te genieten! Ik vind sowieso al dat pompoen en stoven in combinatie met vlees of zonder vlees echt geweldig is. Deze heeft lekker veel pompoen en de volgende is een vega versie hierop. Check ook zeker eens mijn favoriete pompoengerechten.

Pompoen runderstoofschotel

Spaanse kippenstoof met chorizo

In de lijst met stoofschotels mag ook zeker deze Spaanse kippenstoof met chorizo niet ontbreken.

Spaanse kippenstoof

Vega pompoenschotel

Zoals beloofd een lekkere vegetarische pompoenschotel met granaatappel

Pompoenstoof

Snelle kippenstoof met chorizo

Een klein beetje te vergelijken met de Spaanse stoofschotel is deze snelle kippenstoof met chorizo. Maar eigenlijk alleen vanwege het gebruik van de chorizo.

Snelle kippenstoof

Groentestoofpot met Oosterse invloeden

Weer een lekkere in de rij met stoofschotels is deze groentestoofpot.

Groente stoofpot

Stoofvlees van Hugo

Eentje met Leffe bier en vlees. Recept van Hugo, gemaakt door mij en door jullie veelvuldig nagemaakt… 🙂 Het stoofvlees van Hugo!

Stoofvlees van Hugo

Check ook mijn 7 favoriete curries.

Delen is fijn!