Simone's Kitchen

Snelle kippenstoofschotel

Snelle kippenstoof

Snelle kippenstoof

Een voedzame én snelle stoofschotel waar je niet uren voor mee in de weer bent. Deze snelle kippenstoofschotel is ideaal voor doordeweekse drukke dagen. Serveer met bloemkoolrijst voor extra groente!

Het is weer tijd voor comfortfood. Lekkere verwarmende gerechten voor als de r weer in de maand zit. Je merkt het ook aan de lucht. Er zit weer herfst in de geur. Herken je dat? Het is een periode van het jaar die ik zelf heerlijk vind. Gelukkig geen last van depressies als het weer wat minder wordt.

Deze snelle kippenstoofschotel past heel goed bij de veranderende temperaturen buiten. Het is makkelijk en snel en staat binnen 30 minuten op tafel.

Ingrediënten

In de snelle kippenstoofschotel gaat kipdijfilet. Dit snij je in kleinere blokjes. Vervolgens gaat er ui, knoflook en paprika in. De chorizo bak ik lekker krokant uit voor het over de schotel heen gestrooid wordt. Op die manier blijft het ook krokant. Laat de chorizo na het bakken altijd even uitlekken op keukenpapier. Er komt enorm veel vet uit de chorizo tijdens het bakken. Laat dat nog even in de pan zitten.

In tegenstelling tot deze Pittige Spaanse Kippenstoof bak je de chorizo dus niet mee in het vocht.

Serveren met bloemkoolrijst

Eet je paleo dan wil je deze kippenstoof serveren met bijvoorbeeld bloemkoolrijst of broccolirijst. Ik bak de bloemkoolrijst wel in de pan. Je kunt het ook rauw eten, maar bij dit gerecht vind ik gebakken bloemkool lekkerder. Ik bak het in de pan waar ook de chorizo in heeft gezeten. Dat geeft het nog meer smaak aan het geheel.

Breng de bloemkoolrijst vervolgens op smaak met peper en zout en serveer warm bij de snelle kippenstoofschotel.

Bestrooi voor het serveren nog met wat gehakte peterselie en je hebt een topmaaltijd op tafel.

Invriezen

Dit is ook een gerecht wat zich goed laat invriezen. Dus heb je een eenpersoonshuishouden? Vries de extra porties van de snelle kippenstoofschotel dan in. Maak er meteen porties van en vergeet niet om de datum op de verpakking te zetten.

Snelle kippenstoof
Print recept Pin recept
1 van 3 stemmen

Snelle kippenstoof

Dat een stoofschotel niet per definitie een paar uur hoeft te duren blijkt wel uit deze heerlijke en snelle stoofschotel!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 500 gr kippendij in blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ el gerookte paprika
  • ½ chorizo uitgebakken
  • 500 ml kippenbouillon
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • Serveer met bloemkoolrijst

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een flinke pan. Bak de kip hierin goudbruin. Haal uit de pan en zet apart. In dezelfde pan bak je de ui, knoflook en de paprika tot deze gaar zijn. Voeg de kip weer toe. Giet de bouillon erbij en de ½ el gerookte paprika of meer naar smaak.
  • Laat het geheel 25 minuten rustig sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak in de tussentijd de chorizo krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de stoofschotel met de uitgebakken chorizo en verse peterselie
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: chorizo, kipdij, stoofschotel

Voedingswaarde

Calorieën: 403kcal, Koolhydraten: 6g, Eiwit: 26g, Vet: 30g, Verzadigd vet: 11g, Cholesterol: 138mg, Natrium: 852mg, Kalium: 459mg, Vezels: 1g, Suiker: 2g, Vitamine A: 1179IU, Vitamine C: 49mg, Calcium: 27mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.