Slowcooker kip, aardappel en pinda stoofpot
Een slowcooker is de musthave in iedere keuken, want je kan er zoveel lekkere recepten mee maken. Neem nou deze heerlijke slowcooker stoofpot met kip, aardappel en pinda’s. Een superlekker en smaakvol slowcooker recept waar je, na het bereiden, verder geen omkijken meer naar het. De slowcooker doet al het werk voor je! Perfect dus om ’s ochtends klaar te maken en bij thuiskomst te genieten van een lekker slowcooker kip en aardappel stoofpot.
Slowcooker kip recepten
De laatste tijd zijn we een beetje aan het prutsen als het aankomt op eten. De reden is voornamelijk ons schema. Op het moment vier dagen in de week markt voor Tom dus die komt pas om 8 uur thuis. Als ik een shoot heb in Rotterdam of omstreken dan kom ik ook vaak pas rond die tijd thuis. En hoewel alles went, kan ik er niet aan wennen om dan nog achter de potten of pannen te kruipen. Tom kookt ook vaak, maar dat wordt wat lastiger als we allebei laat zijn. Dus… ik kreeg van de week een nieuwsbrief binnen van Sharon van Voedzo en die ging over de slowcooker die zij herontdekt had. En ik dacht: Bingo!!!
Het idee voor meer slowcooker kip recepten was geboren.
Meer slowcooker recepten met kip en aardappel op de website
Ik heb zo’n ding al tijden maar gebruik hem echt te weinig. Dus ik begon allereerst met het opzoeken van recepten hier op de site die zijn gemaakt met de slowcooker. Nou dat was niet zo veel. Deze die je hier ziet stond alleen op de Engelse dus leek me hét moment om hem te vertalen, ook op de Nederlandse site neer te zetten en… om hem binnenkort weer eens te maken.
Het recept komt bij Kay vandaan van Kayotic Kitchen en ik heb het nagenoeg exact gevolgd.
Ons plan is nu om regelmatig een slowcooker recept te maken op de dagen dat we al weten dat het laat wordt. Thuis komen en je eten is klaar. Kan bijna niet beter, toch? Kan ik meteen de slowcooker recepten op de site een beetje uitbreiden. Als je nog een topper hebt die ongeveer een uurtje of 8 moet pruttelen dan hoor ik het graag, want het vinden van slowcooker recepten die geen tussendoor stappen nodig hebben en die 8 uur in het apparaat moeten is nog een beetje een zoektocht. Dus komt u maar!
Hoe maak je het slowcooker kip en aardappel recept?
Voor de meeste slowcooker recepten met kip komen ze met een maximale kooktijd van 3-4 uur. Dat is ongetwijfeld genoeg om de kip te garen, maar ik wil juist dat een recept langer nodig heeft. En dat gaat hier prima.
Moet ik alles van tevoren aanbakken?
Dat moet zeker niet. Ik ben fan van het allemaal tegelijk erin kieperen, aanzetten en eenmaal thuis genieten van een lekkere maaltijd. Dat kan in dit geval ook prima. Het enige voordeel van aanbakken is dat de smaken beter tot hun recht komen. Maar heel eerlijk; ik merk het verschil na 8 uur ook niet meer zo goed. Dus geen zin om aan te bakken? Dan lekker alles erin en aanzetten maar.
Waarom kipfilet en kipdij in de slowcooker stoofpot?
De combinatie van deze twee soorten kippenvlees is lekker. Kipdij is wat vetter, kipfilet wat droger. Juist de combi zorgt ervoor dat dit echt een heerlijk gerecht is. Het is relatief veel kip voor vier personen, dus wil je dat wat verminderen dan kan dat prima.
Slowcooker recept met kip, aardappel en pinda’s
Benodigdheden
Ingrediënten
- 400 gr kipdij filet
- 400 gr kipfilet
- 400 gr zoete aardappel
- 400 gr aardappel
- 1 ui
- 1 jalapeno
- 1 knoflook teen
- 400 gr blik tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 5 cm stuk verse gember
- 2 tl curry poeder
- 1 tl gemalen koriander
- 2 el bruine suiker
- 1 el zoete chili saus
- 180 gr pindakaas
- 500 ml kippenbouillon
- 1/2 tl zout
- 2 el olie
Instructies
- Snij de ui, verwijder de zaadjes uit de jalapeno en snij deze ook, samen met de knoflook. Rasp de gember.
- Snij de kip in stukjes en doe zout en peper erop. Schil en snij de aardappels en zoete aardappels in hapklare stukken.
- Verhit de olie en bak de kip tot het rauwe eraf is voor je de ui en de jalapeno toevoegt. Bak dit 3-4 minuten mee. Voeg de knoflook, gember, curry poeder en de gemalen koriander zaadjes toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel even samen.
- Doe alles over in je slowcooker voordat je de pindakaas er door roert en de tomatenblokjes, de kippenbouillon, de bruine suiker en de chili saus toevoegt. Roer om alles te combineren en voeg de aardappel en zoete aardappel stukken ook toe.
- Doe er nog een halve tl zout bij, de deksel erop en laat dit rustig 8 uurtjes pruttelen op de lage stand. Zodra alles gaar is check je nog even of de smaak ok is en voeg meer zout, peper of suiker toe. Hou je van wat pit dan kun je er nog een beetje cayenne peper over strooien.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Wat een heerlijk recept, bedankt we hebben er zo van genoten. Weer een succesvol. Slowcook recept. 👍
Ah fijn Carolina. Goed om te horen.
Hoi Simone,
Dit lijkt me dus echt heerlijk!
Ik wil t overmorgen maken.
Heb vandaag mijn slowcooker voor t eerst gebruikt.
De mijne is 3,5 liter.
Past dat wel? T klinkt als zo veel namelijk ?
Daphne
Volgens mij is die van mij ook 3,5 liter. Ik weet wel dat ie flink vol zat met dit gerecht! Tot het randje bijna dus veel was het zeker. Anders doe je de helft. Kan ook natuurlijk
Deze is een lekkere soep die 8 uur kan.
http://www.eetspiratie.nl/slowcooked-groentesoep/
Beste Simone, wij krijgen morgen een slow cooker! En die dag wil ik ‘m gelijk proberen en heel spannend: we zijn dan ook die hele middag echt niet thuis. Dus we zijn benieuwd of dat goed gaat…..Jouw recept lijkt me erg lekker, maar wij denken dat we maar 6 of 6.5 uur de tijd hebben en geen 8 uur. Hoe kunnen we jouw recept zo aanpassen dat het in 6 of 6.5 uur klaar is? En ik zoek ook recepten zonder tussenstappen! 🙂 Dank je wel!
Hartelijke groeten, Bianca
He Bianca,
Ah wat leuk dat jullie een slowcooker krijgen! Top. Wat het recept betreft: ik denk dat je met 6,5 uur ook wel goed zit hoor. Exact is het altijd wat lastig aan te geven met een slowcooker. Wij waren pas na 8 uur thuis. Haha… Bovendien is elke slowcooker anders. Die van mijn heeft maar drie standen: hoog, laag en warmhouden. Wellicht is die van jou anders. De recepten die ik op de site heb voor een slowcooker zijn – meen ik – allemaal zonder tussenstappen. Vind ik zelf ook niet handig namelijk. Succes en laat even weten hoe het gelukt is!
Peposo?
Heerlijk stoofvlees met véél knoflook en peper. Heerlijk verwarmend na een een gure marktdag… Hier kun je lezen hoe ik het maak: http://d-agaraad.blogspot.nl/2014/10/recept-peposo.html. Dat is niet in de slowcooker, maar de 6 uur gaartijd in de oven lijkt me prima om te bouwen tot slowcooker versie.
Ja dat klinkt alsof dat zeker zou moeten lukken. Thanks ! Ik ga er naar kijken!
Leuk en lekker de slowcooker, ook ik ben fan, helemaal met dit weer…
Ik maak er dan ook diverse gerechten in, veel met rundvlees maar ook wel kip en niet te vergeten de stoofpeertjes. Onlangs heb ik een vriendin van mij een boekje kado gedaan van Beverly Le Blanc: I love my slowcooker. Ik vond het zelf ook leuk dus heb het nog maar een keer gekocht 😉 Jouw recept ziet er ook heerlijk uit, is ook zeker wat voor ons!
Ik kijk uit naar nog meer recepten, leuk!
O leuk ga meteen even kijken naar dat boekje. Heb er zelf ook twee. Eentje van Sarah Wilson (is een ebook) en eentje van BBC Good food. Maar veel zijn dan toch met stappen tussendoor of te kort om de hele dag te laten pruttelen. Maar er komen er zeker een flink aantal hier!
Lijkt me een lekker gerecht. Ga ’t zeker proberen. 2 vraagjes: waarom kipfilet van de borst, en is dit recept voor 4 personen?
Het is een mix van kipdij en gewone kipfilet. Dat is een keuze. Je kunt natuurlijk ook alleen kipdijvlees gebruiken. Maar het is ook lekker omdat het twee verschillende structuren zijn. En ja sorry het recept is voor vier personen (ruim trouwens)
Oké, bedankt voor de super snelle reactie.
Dan ga ik voor drie bouten van blije kippen. We houden niet zo van droge kippenborst filet.
Mijn slowcooker is stuk! *huilt*
Ik zal ook eens voor je kijken of ik nog wat goede recepten voor je heb!
Neee! Heeft Pumba erop gekauwt? 😉 En komt u maar door met de fijne (lange) recepten!
Wat leuk dat je een gerecht uit de slowcooker hebt gemaakt. Zelf heb ik sinds een tijdje ook een slowcooker en druk aan t expirimenteren met gerechten. Soms is het zó fijn om thuis te komen na een lange werkdag en dat je diner al klaar is én je hele huis heerlijk ruikt ☺️
Ja echt he. Het is zo’n fijn apparaat!
Het was echt heerlijk. Bedankt