Simone's Kitchen

Slowcooker kip, aardappel en pinda stoofpot

slowcooker kipstoofpot | simoneskitchen.nl

De laatste tijd zijn we een beetje aan het prutsen als het aankomt op eten. De reden is voornamelijk ons schema. Op het moment vier dagen in de week markt voor Tom dus die komt pas om 8 uur thuis. Als ik een shoot heb in Rotterdam of omstreken dan kom ik ook vaak pas rond die tijd thuis. En hoewel alles went, kan ik er niet aan wennen om dan nog achter de potten of pannen te kruipen. En hoewel Tom ook vaak kookt, wordt dat wat lastiger als we allebei laat zijn. Dus… ik kreeg van de week een nieuwsbrief binnen van Sharon van Voedzo en die ging over de slowcooker die zij herontdekt had. En ik dacht Bingo!!!

Ik heb zo’n ding al tijden maar gebruik hem echt te weinig. Dus ik begon allereerst met het opzoeken van recepten hier op de site die zijn gemaakt met de slowcooker. Nou dat was niet zo veel. Deze die je hier ziet stond alleen op de Engelse dus leek me hét moment om hem te vertalen en ook op de nl site neer te zetten en… om hem binnenkort weer eens te maken.

Slowcooker kip en aardappel stoofpot | simoneskitchen.nl

Het recept komt bij Kay vandaan van  Kayotic Kitchen en ik heb het nagenoeg exact gevolgd. Kay heeft trouwens nog meer slowcooker recepten op de site, mocht je ook zo’n apparaat in huis hebben. Ons plan is nu om regelmatig een slowcooker recept te maken op de dagen dat we al weten dat het laat wordt. Thuis komen en je eten is klaar. Kan bijna niet beter toch? Kan ik meteen de slowcooker recepten op de site een beetje uitbreiden. Als je nog een topper hebt die ongeveer een uurtje of 8 moet pruttelen dan hoor ik het graag, want het vinden van slowcooker recepten die geen tussendoor stappen nodig hebben en die 8 uur in het apparaat moeten is nog een beetje een zoektocht. Dus komt u maar!

Slowcooker curry met kip en aardappel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.6 van 5 stemmen

Slowcooker recept met kip, aardappel en pinda's

Voorbereidingstijd: 20 min
Slowcooker: 8 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipdij filet
  • 400 gr kipfilet
  • 400 gr zoete aardappel
  • 400 gr aardappel
  • 1 ui
  • 1 jalapeno
  • 1 knoflook teen
  • 400 gr blik tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 cm stuk verse gember
  • 2 tl curry poeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el zoete chili saus
  • 180 gr pindakaas
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olie

Instructies

  • Snij de ui, verwijder de zaadjes uit de jalapeno en snij deze ook, samen met de knoflook. Rasp de gember.
  • Snij de kip in stukjes en doe zout en peper erop. Schil en snij de aardappels en zoete aardappels in hapklare stukken.
  • Verhit de olie en bak de kip tot het rauwe eraf is voor je de ui en de jalapeno toevoegt. Bak dit 3-4 minuten mee. Voeg de knoflook, gember, curry poeder en de gemalen koriander zaadjes toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel even samen.
  • Doe alles over in je slowcooker voordat je de pindakaas er door roert en de tomatenblokjes, de kippenbouillon, de bruine suiker en de chili saus toevoegt. Roer om alles te combineren en voeg de aardappel en zoete aardappel stukken ook toe.
  • Doe er nog een halve tl zout bij, de deksel erop en laat dit rustig 8 uurtjes pruttelen op de lage stand. Zodra alles gaar is check je nog even of de smaak ok is en voeg meer zout, peper of suiker toe. Hou je van wat pit dan kun je er nog een beetje cayenne peper over strooien.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Slowcooker
Trefwoord: kip, pindakaas, tomaat

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.