Spitskoolsalade met pinda’s
Deze heerlijke spitskoolsalade maak je met lekker veel extra groentes en smaakmakers die het een beetje een Thaise twist geven.
Spitskoolsalade met pinda’s en ananas
Wist jij dat je spitskool ook heel goed in salades kunt verwerken? Meestal bak je het, althans dat is wel een beetje de standaard manier waarop ik spitskool verwerk. Maar het is dus ook echt heel lekker in een salade. Zorg wel dat je de spitskool mooi klein snijdt want anders moet je wel erg hard kauwen. De smaak van spitskool is vrij zacht. Als je het vergelijkt met rauw rode kool dan geef ik vaak de voorkeur aan de spitskool. Die is wat neutraler van smaak en bovendien minder hard dan rode kool.
Snijden
Deze salade zit natuurlijk binnen no time in elkaar. Je bent het meeste tijd kwijt aan het snijden van de groente en het fruit. De salade is vegetarisch maar als je wilt kun je hier ook goed wat stukjes kip aan toevoegen of wat lekkere gebakken zalm. De spitskoolsalade is flexibel genoeg. Door de dressing krijgt de spitskoolsalade wat Thaise smaken. Althans ik heb dat altijd als ik een dressing maak met citroengras en vissaus. Dan word ik gegarandeerd getransporteerd naar Thailand.
Waar ik alweer zo lang niet geweest ben. Tijd om weer eens terug te gaan, maar goed, dat zit er op korte termijn niet perse in. 🙂 Dus in dat geval moet ik het doen met de smaken van Thailand in mijn salade. In dit geval in de spitskoolsalade.
Ik bestrooi het met wat gehakte pinda’s. Die kun je desgewenst vervangen voor bijvoorbeeld geroosterde cashewnoten of een andere soort noot naar wens. Eet smakelijk alvast!
Probeer zeker ook eens onderstaande recepten uit!
Spitskoolsalade met pinda’s
Ingrediënten
- 2 kleine spitskooltjes in fijne reepjes gesneden
- 25 gr kokosflakes
- 50 gr ongezouten pinda’s gehakt
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 2 ananasringen in kleine stukjes
- 1 avocado in blokjes
- 100 gr sojaboontjes
- Sap van ½ limoen
Dressing
- 3 el limoensap
- 4 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- 1 el vissaus
- ½ tl verse gember geraspt
- ½ tl verse citroengras geraspt
- 1 tl honing
- 1 rode peper zaadlijsten verwijder, in kleine stukjes gesneden
Instructies
- Meng de spitskool met de rode paprikablokjes, de ananas, de sojaboontjes en de avocado. Besprenkel de avocado met de limoen om verkleuren te voorkomen. Meng de salade goed door en zet apart.
- Maak de dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen.
- Serveer de salade in een mooie schaal en bestrooi met de kokosflakes en de gehakte pinda’s.
- Druppel wat van de dressing erover en serveer de rest erbij.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.