Simone's Kitchen

Snelle spitskoolsalade met kip

Spitskoolsalade met kip

Spitskoolsalade met kip

Deze snelle spitskoolsalade met stukjes kip is heerlijk als lunch, maar ook zeker geschikt als avondmaaltijd. Maak ‘s avonds wat extra en neem de rest de volgende dag mee als lunch.

Rauwe spitskool

Eigenlijk is het raar als je erover nadenkt maar spitskool had ik voorheen nog nooit rauw gegeten. Niet dat ik van mening ben dat je alles rauw moet eten. Zeker niet. Sommige voedingsmiddelen worden beter opgenomen als het eerst gekookt is. Kool is daar wel vaak een van.

Heb je snel last van je darmen na het eten van kool? Dan is het aan te raden om te kool eerst te koken of te roerbakken voor je het eet. Ik heb echter geen problemen met rauwe kool eet.

Deze snelle spitskoolsalade met kip kan prima fungeren als maaltijdsalade en als avondeten.

Maaltijdsalade

Het fijne is dat de salade ook goed tegen een stootje kan. Er zitten geen slappe bladgroentes in dus dat betekent dat je het de avond van tevoren klaar kunt maken om de volgende dag als lunch mee te nemen. Ideaal als je haast hebt.

Voor het maken van de salade begin je met het bakken van de kipdijfilet. Ik bak die altijd lekker krokant. Je kunt ook kipfilet gebruiken als je dat liever doet. Behalve bakken zou je de kip ook even gaar kunnen pocheren in bouillon (of pocheer eens in kokosmelk! Verrassend lekker!) en daarna uit elkaar trekken. Pulled chicken dus.

Voor de spitskoolsalade met kip gebruikte ik echter kipdij en bakte die krokant. Vervolgens sneed ik de spitskool in fijne reepjes. Dit kan overigens ook in een keukenmachine. Dat gaat wat sneller en hoef je niet alles met de hand te snijden.

Meng de spitskool met de wortelrasp en de stukjes bleekselderij en de tomaatjes.

De dressing voor de spitskoolsalade met kip, maak je door eenvoudig alle ingrediënten te mengen. Net als met koolsla is het handig om de dressing vast een tijdje in te laten trekken zodat de smaken goed kunnen mengen met de relatief harde groenten.

De salade kun je in de koeling tot twee dagen bewaren.

Probeer ook eens deze snelle roerbakschotel met Chinese kool en gehaktballetjes

Spitskoolsalade met kip
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Spitskool met kip

Deze maaltijdsalade is lekker stevig en kun je ook goed bewaren om mee te nemen als lunch de volgende dag.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr rauwe spitskool in dunne reepjes
  • 50 gr geraspte wortel
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 75 gr kerstomaatjes in halfjes of kwarten
  • 200 gr kipdijfilet in blokjes
  • 1 el kokosolie
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 1 el bieslook

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • 1 el bieslook

Instructies

  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de kipblokjes gaar en goudbruin. Meng spitskool, wortel, bleekselderij, tomaatjes, walnoten en bieslook met elkaar en meng door.
  • Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen en serveer de spitskool met de kip en de dressing
Gang: Maaltijdsalade
Keuken: paleo
Trefwoord: kip, spitskool

Voedingswaarde

Calorieën: 536kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 23g, Vet: 44g, Verzadigd vet: 8g, Cholesterol: 104mg, Natrium: 241mg, Kalium: 794mg, Vezels: 6g, Suiker: 8g, Vitamine A: 4877IU, Vitamine C: 58mg, Calcium: 107mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.